Ion Cristoiu a dezvăluit motivul pentru care s-a vaccinat împotriva Covid: „Un cetățean nevaccinat va fi atît în România, cît și în lume un paria”

Ion Cristoiu a dezvăluit motivul pentru care s-a vaccinat împotriva Covid: „Un cetățean nevaccinat va fi atît în România, cît și în lume un paria”
Ion Cristoiu, jurnalist și analist politic (FOTO: Mediafax Foto)
Publicat: 19/01/2021, 15:41

Ion Cristoiu a dezvăluit pe blogul său motivul pentru care a luat decizia de a se vaccina împotriva noului coronavirus! Gazatarul spune că s-a vaccinat pentru a nu deveni un fel de paria a societății!

„Așadar, m-am vaccinat (…)
Spre deosebire de Klaus Iohannis, eu am rostit vorbele istorice nu după, ci în timp ce mi se făcea vaccinul, gol pînă la brîu. În timp ce mi se făcea vaccinul, pentru că doar atunci am fost filmat. La bustul gol, deoarece am ajuns la vaccinare în grabă, fără a-mi putea pregăti pentru momentul antologic un tricou, precum Florin Cîțu. Grație tricoului, Florin Cîțu a putut transmite contemporanității, în timp ce se vaccina, o zicere celebră, sub formă scrisă pe pînză. Eu însă, cum eram gol pînă la brîu, n-aveam cum proceda astfel, numai dacă nu-mi trecea prin cap să-mi scrijelez pe piele un slogan pro-vaccinare.

În mai multe rînduri, inclusiv în postarea video de luni seara, am explicat de ce mă vaccinez. Nu pentru că aș avea încredere în vaccin, ci pentru că, din cîte-mi dau eu seama, un cetățean nevaccinat va fi atît în România, cît și în lume un paria”, a scris Ion Cristoiu pe blogul său – cristoiublog.ro.

Gazetarul mai spune că vaccinarea a fost obligatorie doar în comunism!

„La nivel oficial, atît în România, cît și în Uniunea Europeană, nu cred că se va decide în favoarea unei discriminări”

„După declarația Ursulei von der Leen, președinta Comisiei Europene, despre posibilitatea unui pașaport de circulație pentru cei vaccinați, mai mulți lideri, între care și Klaus Iohannis, au bombănit față de o asemenea propunere. Pe tărîmurile noastre mereu mioritice, chiar și iarna, autoritățile au dat asigurări că o asemenea discriminare nu se va petrece.

La nivel oficial, atît în România, cît și în Uniunea Europeană, nu cred că se va decide în favoarea unei discriminări.

Înseamnă asta că eu m-am înșelat și mă înșel susținînd că un cetățean nevaccinat va fi un paria în România și în lume, un cetățean second hand?
Firește că nu.

„Spre deosebire de dictaturi, care încalcă de-a dreptul libertățile individuale, democrațiile le încalcă în chip subtil, continuînd să declare public, în chip ipocrit, că le respectă”

La nivel oficial nu se va impune o asemenea discriminare. Spre deosebire de dictaturi, care încalcă de-a dreptul libertățile individuale, democrațiile le încalcă în chip subtil, continuînd să declare public, în chip ipocrit, că le respectă. Lockdown-ul din România și din Europa a însemnat o gravă încălcare a libertății individuale de a circula. Cenzurarea site-urilor care puneau la îndoială Pericolul Coronavirus a contrazis libertatea de expresie. Închiderea bisericilor a fost un atentat la libertatea religioasă. În dictaturi lockdown-ul ar fi fost impus pur și simplu. În democrații, el a fost impus sub protecția înflorită a fel de fel de farafastîcuri democratice. Starea de urgență n-a fost proclamată de Klaus Iohannis în chip dictatorial. Ea a fost supusă aprobării Parlamentului. Da, dar pînă la urmă, drepturile omului au fost încălcate mai abitir decît în dictatură. Cu ajutorul Parlamentului.  Lucrurile se vor petrece aproape identic și în cazul vaccinării.

„În comunism, vaccinarea era obligatorie. În democrație așa ceva e imposibil”

În comunism, vaccinarea era obligatorie. În democrație așa ceva e imposibil. Vaccinarea e benevolă. Prin urmare, în democrație, oamenii sînt liberi să nu se vaccineze. Nu li se va putea impune vaccinarea nici măcar prin introducerea discriminării, impunînd oficial pașaportul de vaccinare.

Da, dar așa cum se vede deja din campania plătită de Guvern, cei care refuză să se vaccineze sînt deja ținta unor acuzații grave. Venite nu de la autorități, ci de la cetățenii care vor să se vaccineze.

Oficial un cetățean va putea să nu se vaccineze.
În practică, va fi imposibil. Asta pentru că, după ce va trece îmbulzeala din primele zile ale vaccinării, din etapa a doua (îmbulzeală care nu anunță un succes al vaccinării, deoarece așa e la început) numărul doritorilor o să scadă. Succesul vaccinării ca soluție anti-Pandemie depinde categoric de vaccinarea tuturor cetățenilor”, scrie Oon Cristoiu.

Potrivit gazetarului, firme mari și mici vor primi în sediu, la muncă, doar angajații care vor avea certificat de vaccinare sau, în lipsa acestuia, testul făcut cu o zi înainte!

„Și în clipa cînd se va realiza că mulți cetățeni refuză sau șovăie să se vaccineze, vor intra în joc inițiativele așa-zis particulare:

Firme mari și mici vor primi în sediu, la muncă, doar angajații care vor avea certificat de vaccinare sau, în lipsa acestuia, testul făcut cu o zi înainte. Cui dracu îi dă mîna să se testeze în fiecare zi? Autoritățile vor declara că n-au ce face, e vorba de inițiativa particulară. Patronii sau managerii vor argumenta că ei le-ar da drumul și celor nevaccinați, dar restul salariaților, vaccinați deja, se opun intrării în clădire.

La fel va fi la urcarea în avion, la intrarea într-un mall, la intrarea într-o policlinică. Nimeni nu condiționează intrarea cetățenilor de posesia unui certificat de vaccinare. Da, dar ceilalți cetățeni, clienți, cer să nu fie admiși nevaccinații. Nu de alta, dar sînt un pericol. Și cetățenii chiar vor cere ca la intrarea într-un mall să se arate certificatul de vaccinare.

Optimiștii îmi vor replica spunînd că și vaccinații sînt cetățeni conștienți de necesitatea respectării stricte a libertății de a te vaccina, și, prin urmare, vaccinații vor admite existența, alături de ei a nevaccinaților.

„Să reamintim că Guvernul a înființat o linie directă pentru cetățenii care voiau să toarne pe cei ce nu purtau mască”

Așa să fie?
Păi să reamintim că Guvernul a înființat o linie directă pentru cetățenii care voiau să toarne pe cei ce nu purtau mască.
Să reamintim că presa, în care lucrează cei mai luminați cetățeni, a denunțat fără să clipească pe cei ce nu purtau masca, reclamînd sancționarea acestora de către organele de ordine.

Sfatul meu e așadar următorul:
Vaccinați-vă dacă nu vreți să fiți paria ai României și ai Lumii!”, a mai scris Ion Cristoiu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Veste ȘOC pe piața mașinilor electrice. Chinezii au lansat mașina care bate TESLA! - GALERIE...
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
RUSIA, în lacrimi! A MURIT împușcat de 3 ori! S-a încercat imposibilul
Răsturnare de situație la Survivor. Motivul real pentru care Alexandra a fost eliminată
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Oamenii transmit mai multe virusuri animalelor decât invers