Ion Cristoiu, despre incidentele de la Washington: „Victima nu este Congresul, ci Donald Trump!”

Ion Cristoiu, despre incidentele de la Washington: „Victima nu este Congresul, ci Donald Trump!”
Publicat: 07/01/2021, 11:26

Gazetarul Ion Cristoiu face o comparație între evenimentele violente din SUA și cele din februarie 1990, care au marcat istoria post-decembristă a României.

Cristoiu scrie pe blogul său că Donald Trump ar putea fi, de fapt, o victimă, în toată povestea cu „puciul” de la Capitoliu!

„N-avem de a face cu mânia unui întreg popor față de o dictatură care a coborât nivelul de trăi sub limitele supraviețuirii.

La Washington e vorba de fani de-ai lui Donald Trump, prin nimic deosebiți în clocotul lor de membrii unei galerii de fotbal care-și văd echipa învinsă de un arbitru de o incorectitudine absolută.

Pentru ca intrarea în sediul Congresului să amintească măcar de luarea cu asalt a CC, ar trebui ca Donald Trump să aibă complici în Congres. N-are nu numai complici, dar nici susținători.”, e de părere Ion Cristoiu, citat de Antena3.ro.

„E o premieră în Istoria lumii…”

„Mă uitam la transmisia în direct de la Washington și nu găseam în întâmplările de acolo nimic care să justifice excitația produsă în România nu numai în rândurile ziariștilor, dar și în cele ale politicienilor. Politicienii, în frunte cu cei de la putere, s-au grăbit să deplângă tulburările de la Washington de parcă imaginea Americii depindea de însăilările lor pe Facebook. E o premieră în Istoria lumii, așa ceva nu s-a mai văzut până acum, să dea năvală protestatarii în Clădirea Congresului? Ceva nemaivăzut, imposibil de conceput? Dar când președintelui american i s-a tăiat transmisia în direct pe motiv că minte, asta era de conceput? Dar când au votat morții asta nu era o premieră? Dar când protestatarii l-au spânzurat pe Cristofor Columb ipostază de statuie, ce altceva era decât ceva de neconceput?”, se întreabă gazetarul.

Cristoiu compară incidentele din SUA cu mineriada din 18 februarie 1990, când primele forme de opoziție la adresa Frontului Salvării Naționale au fost înăbușite.

„Victima nu e Congresul, ci Trump”

„N-a fost nici un plan care să prevadă violențele.

A fost un plan de convocare la Washington a unui milion de fani, care să manifesteze pașnic.
Intrarea în Congres nu e planul lui Donald Trump.

E planul adversarilor.

Putem compara evenimentele de la Washington cu intrarea în sediul Guvernului pe 18 februarie 1990. Până atunci Opoziția din stradă la FSN repurtase succese. Pe 18 februarie 1990, tam-nesam protestatarii intră în sediul Guvernului.

Victima nu e Congresul, e Donald Trump.

(…)Trump nu i-a chemat ca să ia cu asalt prin ei Congresul, ci pentru a face presiune asupra Congresului pariind pe sprijinul lui Mike Pence și al republicanilor. Acest sprijin n-a venit. A venit în schimb ciudata intrare în sediu a unor oameni care ar fi trebuit să se întrebe, înainte de a face asta, ce vor rezolva prin pătrunderea în Capitoliu în afară de posibilitatea de a-și face un selfie pe coridoare sau a transmite în direct pe Facebook.

Advesarii lui Trump au lucrat cu materialul clientului. După întâmplările de miercuri, 6 decembrie 2020, capitalul politic al lui Trump s-a făcut pulbere.

Victima nu e Congresul, e Donald Trump. Dacă mă gândesc la posibilitatea de a fi arestat după ce nu va mai fi președinte, chiar că e vorba de o victimă”, a concluzionat Ion Cristoiu.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
BOMBĂ! Reacţia lui Reghe după ce a auzit despre Anamaria şi Dan Alexa
BREAKING NEWS! „Rusia va ataca Ucraina!” Când începe războiul?
FOTO. Prezentatoarea de la Puterea Dragostei, în costum de baie! Cum arată trupul Cristinei Dorobanțu
„Bărbații se tem de mine pentru că sunt prea frumoasă”. Cum arată una dintre cele...
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
Europa ar putea renunţa la gazul rusesc. Negocieri avansate cu alt stat în caz de...
Cea mai ieftină TESLA care poate fi cumpărată AZI, în România. Modelul american arată FABULOS
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
A treia zi de grevă la STB: Angajații și-ar putea pierde locul de muncă. Cei...
BREAKING NEWS! „Rusia va ataca Ucraina!” Când începe războiul?
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Răzvan Dimoftache se plânge că i se dă carne de porc la masă, în penitenciar
A primit mii de dolari pentru a ieși cu el. Când a aflat cine e,...
Răsturnare șocantă de situație: Cine i-a omorât, de fapt, pe cei doi studenți de la...
Noua ordine mondială! Cine va domina totul? Va deveni cea mai mare putere a lumii
Doliu în România. Vestea cruntă a lovit la ceas de seară. S-a stins un om...
Este oficial: Un nou mare retailer cu preţuri foarte mici vine în România
Unde se află regiunea denumită "OAZA TINEREŢII", unde oamenii nu se îmbolnăvesc niciodată şi arată...