Ion Mînzînă, președintele CJ Argeș, bilanț la un an de la preluarea mandatului: ”Transmit respectul nostru pentru toți cei aflați în linia întâi pentru combaterea acestei pandemii”

Ion Mînzînă, președintele CJ Argeș, bilanț la un an de la preluarea mandatului: ”Transmit respectul nostru pentru toți cei aflați în linia întâi pentru combaterea acestei pandemii”

Ion Mînzînă – preşedintele Consiliului Judeţean Argeş – a prezentat un bilanţ al tuturor proiectelor derulate de instituţia pe care o conduce la un an de la preluarea mandatului.

Președintele CJ Argeș a ținut să sublinieze, de la bun început, că principala problemă cu care s-a confruntat în acest prim an de mandat a fost legată de sănătatea locuitorilor din județ, în contextul pandemiei de coronavirus, iar Ion Mînzînă a transmis aprecierile sale necondiționate pentru managerii spitalelor din județ – sunt 9 spitale în administrarea Consiliului Județean Argeș, din care 6 sunt spitale COVIDși pentru întreg personalul medical aflat ”în prima linie” a luptei împotriva COVID-19.

Totodată, Ion Mînzînă a a precizat și că, la momentul actual, a fost mărit bugetul alocat pentru dezvoltare.

„Iată că s-a făcut un an de când această echipă a fost mandată să conducă Consiliul Județean Argeș. Este un moment de raport, un moment de analiză legat de ce s-a făcut bine și ce nu s-a făcut bine în această perioadă. Marea problemă cu care ne-am confruntat de la începutul mandatului a fost problema sănătății populației județului Argeș. Și cu această ocazie transmit respectul nostru pentru toți cei aflați în linia întâi pentru combaterea acestei pandemii, și aici mă refer la managerii spitalelor și personalul medical.

Avem 9 spitale în administrarea Consiliului Județean Argeș, din care 6 sunt spitale COVID. Suntem unicat la nivelul Consiliilor Județene din România, nu mai sunt județene care să aibă un număr atât de mare de spitale în administrare. În acest an, pentru sănătate, am alocat sume care depășesc 180 – 200 de miliarde de lei, o mare parte din sumele suplimentare nefiind prevăzute. Până la sfârșitul anului va trebui să facem noi rectificări pentru că, odată cu creșterea prețurilor la energie, la gaze, curent, spitalele vor trebui bugetate pentru cheltuieli de funcționare, pentru că nu putem lăsa bolnavii în condiții improprii desfășurării actului medical”, a menționat Ion Mînzînă.

”Am plecat de la ideea că trebuie să reducem drastic cheltuielile în tot ceea ce înseamnă aparatul Consiliului Județean”

Principalul punct de reper al întregii activități desfășurate la CJ Argeș a fost reprezentat de construirea unui buget care să fie adaptat 100% tuturor nevoilor locuitorilor din județ. A existat și un ”cuvânt de ordine”, spune Ion Mînzînă, și anume ”economii pe toate planurile”, reducerea cheltuielilor fiind absolut necesară.

Astfel, bugetul pentru dezvoltare locale a crescut cu 7% față de anul 2020, a menționat președintele CJ Argeș, sumele obținute fiind utilizate pentru cofinanțarea și finalizarea mai multor investiții realizate din fonduri europene și PNDL”, dar și ”proiecte de infrastructură din bugetul propriu”.

”În toată construcția a ceea ce înseamnă activitatea Consiliului Județean Argeș, am plecat de la ideea construirii unui buget care să răspundă nevoilor cetățenilor județului Argeș. Cuvântul de ordine a fost acesta – economii pe toate planurile. Este un prim pas pe care l-am făcut pentru că și în anii următori ne propunem același lucru, reducerea cheltuielilor. Atâta timp cât vom avea mai multe sume duse în investiții, cu atât mai mult se va vedea implicarea noastră în ceea ce înseamnă dezvoltarea județului Argeș.

În toată această perioadă noi am plecat de la ideea că trebuie să reducem drastic cheltuielile în tot ceea ce înseamnă aparatul Consiliului Județean și a instituțiilor subordonate și să creștem bugetul pentru dezvoltare cu 7% mai mult față de anul 2020. Cu acești bani am reușit să asigurăm cofinanțarea și finalizarea mai multor investiții realizate din fonduri europene și PNDL, precum și anumite proiecte de infrastructură din bugetul propriu”, a mai precizat președintele CJ Argeș.

”Avem nevoie de 10 milioane de euro pentru cofinanțarea marilor proiecte de dezvoltare și, pentru a avea garanția că îi putem asigura, Consiliul Județean Argeș va contracta un credit bancar. Le mulțumesc aici consilierilor județeni care au aprobat acest demers. Săptămâna viitoare urmează să semnăm contractul”

Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean Argeș

”Pentru a nu pierde fonduri europene, am fost nevoiți să modificăm anumite obiective”

Unele obiective au fost modificate, a specificat Ion Mînzînă – dar ”din motive independente de noi” -, totul pentru a nu fi pierdute fondurile europene atât de necesare dezvoltării județului Argeș. Din păcate, spune președintele CJ Argeș, cele mai multe probleme au fost generate de legislație sau de constructori.

S-a renunțat la proiectul inițial, la Cetatea Poenari, iar întreaga documentație a fost refăcută, pentru ca fondurile alocate să fie suplimentate. Lucrările au primit deja ordinul de a fi începute, iar acest proiect trebuie dus la bun sfârșit. Mai mult, s-a ajuns la înțelegeri amiabile cu cetățenii puși în posesie, spune Ion Mînzînă, în ceea ce privește drumul DJ 503, lim. Jud. Dâmbovița- Slobozia – Rociu – Oarja – Catanele, ”unul dintre cele mai importante drumuri care s-au făcut vreodată în județul Argeș”.

”Nu a fost totul ușor pentru că, tot în zona investițională a județului Argeș, din motive independente de noi, pentru a nu pierde fonduri europene, am fost nevoiți să modificăm anumite obiective, mare parte din ele sunt continuarea perioadei 2016 – 2020. Acest lucru s-a făcut tot prin alocarea unor sume suplimentare de la bugetul Consiliului Județean. Cele mai multe probleme au fost generate fie de constructori, fie de legislație.

De exemplu, la Cetatea Poenari a trebuit să renunțăm la proiectul inițial, să refacem întreaga documentație, să suplimentăm fondurile. La ora aceasta este dat ordinul de începere a lucrărilor către o firmă de specialitate care sperăm să ducă la bun sfârșit proiectul. De asemenea, a trebuit să reluăm procedurile pentru proiectele Ambulatoriilor de la Spitalul Județean și Spitalul de Pediatrie și, pentru a reduce termenele, licitația va cuprinde proiectarea și execuția, ca și în cazul reabilitării Galeriei de Artă «Rudolf Schweitzer-Cumpăna». După lungi discuții, am reușit să ajungem la înțelegeri amiabile cu cetățenii care au fost puși în posesie pe drumul DJ 503, lim. Jud. Dâmbovița- Slobozia – Rociu – Oarja – Catanele și acum putem spune că au început lucrările la unul dintre cele mai importante drumuri care s-au făcut vreodată în județul Argeș”, a mai menționat Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean Argeș.

În toată această perioadă gândul nostru a fost unul singur, să asigurăm un echilibru pentru proiectele pe care ni le-am propus, să gândim că suntem în fruntea acestui județ pentru a nu dezamăgi cetățenii care ne-au ales”, a precizat Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean Argeș.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Legea care se aplică OBLIGATORIU în orice bloc din România. Asociațiile de PROPRIETARI nu o...
Muncă până la moarte. Raportul real dintre speranța de viață și vârsta de pensionare
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată ce se întâmplă chiar înainte de cele mai fericite momente din viață