Ipocrizie marca Vladimir Putin. „Vă felicit din toată inima”. Mesajul transmis de liderul de la Kremlin ucrainenilor, de „Ziua Victoriei”

Ipocrizie marca Vladimir Putin. „Vă felicit din toată inima”. Mesajul transmis de liderul de la Kremlin ucrainenilor, de „Ziua Victoriei”
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 08/05/2022, 16:00
Actualizat: 08/05/2022, 16:07

Vladimir Putin le transmite salutări ucrainenilor, cu ocazia „Zilei Victoriei”, îndemnându-i să se opună renașterii fascismului. Președintele rus le-a urat veteranilor de război sănătate și veselie, dar și „pace și prosperitate tuturor cetățenilor ucraineni”.

Președintele rus Vladimir Putin a făcut apel „la contracararea încercărilor de a instiga conflicte interetnice și de a reînvia ideologia fascistă”.

„Dragi veterani! Dragi prieteni! Vă felicit din toată inima cu ocazia Zilei Victoriei, marea noastră sărbătoare comună. În această zi glorioasă, ne plecăm capul în fața amintirii strălucitoare a compatrioților noștri care au luptat umăr la umăr împotriva invadatorilor fasciști pe front și în formațiunile de partizani și au apărat patria și întreaga lume de aservire cu prețul unor victime uriașe și privațiuni.

Datoria noastră este să păstrăm adevărul despre evenimentele cruciale ale istoriei comune, să contracarăm orice tentativă de a instiga conflicte interetnice și ideologie fascistă. Sunt convins că popoarele Rusiei și Ucrainei ar trebui să păzească și să-și amintească cu sfințenie tradițiile prieteniei frățești și sprijinul reciproc lăsat moștenire de părinții și bunicii noștri, care ne-a ajutat să obținem împreună glorioasa Victorie”, a transmis liderul rus, citat de Agenția rusă de presă TASS.

Putin le-a urat veteranilor de război sănătate și veselie, transmițând „pace și prosperitate tuturor cetățenilor ucraineni”.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a explicat miercuri că Putin nu a trimis felicitări de Ziua Victoriei președintelui ucrainean Vladimir Zelenski, deoarece acesta nu și-a asumat încă oficial mandatul.

„Președintele ales al Ucrainei nu și-a asumat încă funcția și [Pyotr] Poroșenko este șeful statului”, a spus Peskov. „Știți că mai demult, în anii precedenți, Putin nu l-a felicitat pe Poroșenko”, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Biroul de presă al Kremlinului a transmis că Putin a trimis mesaje de felicitare liderilor și cetățenilor din Azerbaidjan, Armenia, Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan, Moldova, Tadjikistan, Turkmenistan, Uzbekistan, Abhazia, Osetia de Sud și poporului Georgiei.

Citește și

Volodimir Zelenski, de „Ziua Victoriei”: Vom depăşi iarna care a început pe 24 februarie. Soarele ucrainean o va topi. Nu vor mai fi vise alb-negru, ci unul singur, galben-albastru

Românii pot fi „Alături de Ucraina” în campania pentru refugiați organizată de Asociația Medici pentru România în parteneriat cu grupul de presă Gândul

Urmărește cele mai noi informații din a 74-a zi a războiului din Ucraina pe GÂNDUL.RO

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Elevă de 17 ani, violată de patru tineri într-un liceu din Dâmboviţa. Trei dintre ei...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Mesajul dureros al mamei care și-a pierdut fetița din cauza biluțelor magnetice: „Părinții să nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Încă o plamă grea din partea chinezilor! Au creat cel mai eficient motor din istorie!
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Ungaria se UNEȘTE cu România. Moment istoric. S-a aprobat chiar azi, 25 aprilie
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Mii de meteoriți care au ajuns în Antarctica ar putea fi pierduți pentru totdeauna