Ipoteză incendiară legată de dispariția Mădălinei Cojocari, fetița căutată de FBI în America: „Ea credea tot timpul că cineva o urmăreşte”

Ipoteză incendiară legată de dispariția Mădălinei Cojocari, fetița căutată de FBI în America: „Ea credea tot timpul că cineva o urmăreşte”
Publicat: 29/12/2022, 14:32
Actualizat: 29/12/2022, 16:25

Detalii incendiare legate de dispariția Mădălinei Cojocari, fetița căutată de FBI în America, sunt făcute publice de mătușa copilei. Ea afirmă că mama Mădălinei a căutat-o vreme de trei săptămâni singură și i-a fost teamă să alerteze poliția din cauza soțului ei. 

Mi-a spus că s-a trezit de dimineață cu o stare de greață, de vomă, de amețeli, de durere foarte mare de cap și primul lucru pe care l-a făcut a mers în camera fetei să vadă unde e fata și dacă ea se simte bine. Când a mers în cameră a văzut că acolo nu e nimeni.

A căutat-o ea non stop, zi și noapte, cum a putut, de una singură. Ea avea toată nădejdea și șansele să o găsească ea prin cartiere, prin toată zona unde ei locuiesc.

Cam cu o zi înainte să fie închisă, pe 13-14 decembrie, mi-a spus că nu e fata și că îi pare foarte rău de cele întâmplate și că dorința ei cea mare să revină fata ei și să o vadă și nu știu, să fie totul bine. Presupune că el, dar cu o mare frică îmi spunea toate momentele astea cu o frică față de el, nu știu, și probabil din înțelesele mele când ea spunea despre el, foarte tare se temea de ceea ce spune. Nu voia să îl învinuiască pe el cumva”, a spus mătușa Mădălinei pentru Antena 3.

„Se simțea urmărită”

Mătușa fetei a sfătuit-o pe mama Mădălinei să meargă la Poliție, ceea ce Diana Cojocari a și făcut.

„I-am spus, zic: „Diana! Dacă e vorba de copilul tău, nu poţi să stai tu să o cauţi, că America e mare! Acţionează! Du-te! Fă ceva! Şi ea imediat a plecat la şcoală, aşa am înţeles. A anunţat la şcoală despre dispariţia fetei. Şi, apoi, ea împreună cu şcoala au mers la Poliţie. Asta-i varianta corectă. Chiar dacă cineva scrie că şcoala a anunţat fără ca Diana să spună, nu-i adevărat. Deci Diana a mers la şcoală”.

Diana Cojocari i-a mai povestit şi că se simţea urmărită. Îi era teamă de soţul ei, americanul în vârstă de 60 de ani, despre care credea că-i interceptează telefonul şi dospizitivele din casă.

„Ea credea tot timpul că cineva o urmăreşte. Asta tot ea îmi spunea despre asta. Pe parcursul a doi ani ea aşa s-a exprimat că este urmărită de cineva, fie când petrecea fata la şcoală, fie când pleca la cumpărături”, a mai spus mătușa Mădălinei.

Mama și tatăl vitreg, arestați preventiv

Părinții – mama Diana Cojocari, în vârstă de 37 de ani, și tatăl vitreg, Christopher Palmiter, în vârstă de 60 de ani – au fost amândoi arestați pe data de 17 decembrie și acuzați în temeiul unei legi din Carolina de Nord care impune tutorilor să anunțe poliția într-un termen rezonabil” atunci când un copil dispare. Cei doi au raportat lipsa Mădălinei abia după trei săptămâni de la dispariția fetiței.

Cei doi știu ”în mod clar” mai multe decât le-au spus anchetatorilor, a declarat marți poliția locală. Departamentul de Poliție a localității Cornelius a oferit o actualizare cu privire la măsurile luate — cu ajutorul FBI și al Biroului de Investigații de Stat din Carolina de Nord — în cele 12 zile de când Mădălina Cojocari a fost dată dispărută.

„Acesta este un caz grav al unui copil ai cărui părinți clar nu ne spun tot ce știu”

„Știm că toată lumea are o mulțime de întrebări”, a spus căpitanul Jennifer Thompson într-un videoclip postat pe Facebook.

„Avem, de asemenea, întrebări și facem tot ce ne stă în putință, cu autoritatea legală corespunzătoare, pentru a obține acele răspunsuri. Acesta este un caz grav al unui copil ai cărui părinți clar nu ne spun tot ce știu”, a precizat aceasta, potrivit Abcnews.go.com.

Părinții fetiței le-au spus anchetatorilor că ea a dispărut încă din data de 23 noiembrie, dar autoritățile au fost anunțate abia pe 15 decembrie, potrivit unui raport al poliției.

FBI a dat publicităţii imagini video datând din 21 noiembrie, despre care se crede că sunt ultimele în care a fost surprinsă copila, a cărei dispariţie a fost anunţată de părinţi abia după trei săptămâni.

Videoclipul de 20 de secunde o arată pe eleva de clasa a VI-a purtând un tricou şi un rucsac, aranjându-şi colierul şi părul în timp ce coboară din autobuzul şcolar cu puţin timp înainte de ora 17:00, la 21 noiembrie.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Dezastru total pentru Simona Halep! Anunț oficial de ultim moment
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Aceste mașini NU mai trec ITP-ul. Șoferii nu vor mai primi drept de circulație
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Programul „Străzi deschise” weekendul 27 și 28 aprilie: Ce facem pe Calea Victoriei?