ÎPS Teodosie: „Dacă ne ascundem de sărbători înseamnă că vrem să fim biruiți de boală” / Circa 10.000 de oameni vor veni la Slujba de Bobotează, în Portul Tomis

ÎPS Teodosie: „Dacă ne ascundem de sărbători înseamnă că vrem să fim biruiți de boală” / Circa 10.000 de oameni vor veni la Slujba de Bobotează, în Portul Tomis
IPS Teodosie s-a răzgândit! Ce spune despre vaccinul anti-COVID: „M-am documentat și...” / Mediafax Foto / Andreea Alexandru
Publicat: 04/01/2021, 13:10

Circa 10.000 de oameni sunt aşteptaţi la slujba de Bobotează, care se va desfăşura în Portul Tomis, unde vor fi aruncate în mare şi tradiţionalele cruci, a declarat, luni, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, care spune că „dacă ne ascundem de sărbători înseamnă că vrem să fim biruiţi de boală”.

ÎPS Teodosie a declarat, luni, presei, că Arhiepiscopia a organizat la fel ca în fiecare an sărbătoarea Bobotezei, pentru că „sărbătorile trebuie să învingă pandemia”.

Dacă ne ascundem de sărbători înseamnă că vrem să fim biruiţi de boală. Pentru că vrem să biruim boala cu ajutorul lui Dumnezeu, pentru că e sărbătoarea darurilor, sărbătoarea sfinţeniei, multe raze de sfinţenie vor fi mâine şi poimâine asupra apei care se sfinţeşte şi asupra oamenilor care vin la această sfinţire. Tocmai de aceea am pregătit ca în fiecare an Boboteaza. Vom face procesiune în Portul Tomis, unde este foarte larg, ca oamenii să nu stea înghesuiţi. Le dăm şi toate instrucţiunile, invit şi Jandarmeria şi Poliţia să fie printre oameni ca să păzească toate regulile, iar noi ne facem slujba ca în fiecare an pentru că slujbele nu se schimbă în pandemii, ci rămân aceleaşi”, a spus Arhiepiscopul Tomisului.

ÎPS Teodosie a anunţat că în ajunul Bobotezei va începe slujba Sfintei Liturghii, la ora 5.15, la 7.15 preoţii vor fi afară la sfinţirea apei, pentru ca înainte de ora 8.00 să se poată începe îmbutelierea sticlelor cu aghiasmă, care vor fi date credincioşilor în ziua de 6 ianuarie, de Bobotează.

Arhiepiscopia a pregătit aproape 120.000 de sticle pentru apă sfinţită

De asemenea, tot marţi, în Ajunul Bobotezei, ÎPS Teodosie va merge la Hârşova, la Dunăre, unde la ora 14.00 va face sfinţirea apei.

După slujba de Bobotează din Portul Tomis, din Constanţa, ÎPS Teodosie va oficia, la ora 14.45, la Ovidiu, slujbă pe faleza cea nouă.

De la ora 17.00, miercuri, va oficia slujba Vecerniei, la Biserica Sfântul Ioan Botezătorul din Techirghiol. Slujba Vecerniei la Biserica Sfântul Ioan Botezătorul din Constanţa va avea slujbă joi dimineaţa, la ora 8.30.

Slujba de Bobotează începe la 8.30 şi vom ieşi în procesiune la ora 11.00 – 11.15. Vom merge în Portul Tomis. Sperăm că va fi o sărbătoare importantă pentru toţi, toţi ne vom lumina la faţă cu aceste daruri ale Bobotezei şi luând apa sfinţită se vor lumina şi sufletele noastre. Această apă sfinţită va combate şi bolile şi microbii, ne va înfrăţi mai mult, pentru că harul este cel care ne înnoieşte şi trebuie să ne înfrăţim mai mult, să biruim orice frică, pentru că frica aduce boala, să nu mai fim stăpâniţi de frică, ci stăpâniţi de entuziasm. Omul care are entuziasm şi crede şi se roagă nădăjduieşte în Dumnezeu, nu păţeşte nimic. Căci Dumnezeu biruieşte şi bolile, şi pe cel viclean, şi duşmănia dintre noi Dumnezeu o biruieşte”, a mai spus ÎPS Teodosie.

„Noi vom ţine sărbătoarea ca întotdeauna”

Înaltul prelat a avut un cuvânt şi pentru cei care îi critică pe cei care vin la Biserică, de sărbători:„Cine nu crede să stea de-o parte, să nu critice, să nu îi oprească pe cei ce cred să îşi facă sărbătoarea. Noi vom ţine sărbătoarea ca întotdeauna”.

De asemenea, ÎPS Teodosie a mai spus că preoţii din Constanţa vor merge în casele oamenilor cu Botezul Domnului, singura diferenţă faţă de anii trecuţi fiind obligativitatea de a purta măşti şi mănuşi.

Nici tradiţia aruncării crucilor în mare nu va fi trecută cu vederea, deşi e pandemie. Cele trei cruci vor fi aruncate, însă, în Portul Tomis şi nu de pe faleza Cazinoului.

„Se vor arunca trei cruci cum am stabilit, în numele Sfintei Treimi. Vom arunca trei cruci în Portul Tomis, acolo este uşor, nu este pericol, că la faleză, la Cazinou e mai periculos, apa e mult mai adâncă, valurile sunt mai mari, aici acum e şantier, de aceea am mutat dincolo, când se va termina şantierul ne vom întoarce aici pentru că e mai larg (…) Autorităţile îşi dau concursul, ne-am sfătuit, nu suntem în tensiune, dimpotrivă, suntem în comunicare, în comuniune”, a mai spus Arhiepiscopul Tomisului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Femeia care apără cerul României. Interviu cu tânăra care se asigură că rachetele rușilor nu...
Veste tristă despre Florin Piersic, la scurt timp după ce fusese externat
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini...
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini...
Ceva se întâmplă în Crimeea: Ucrainenii distrug antiaeriana rusă și par a pregăti terenul pentru...
Babasha a dat lovitura după huiduielile pe Arena Naţională! Anunţul oficial care îi va schimba...
Ce dietă ține Inna, pentru a se menține SEXY! Care sunt alimentele la care a...
Experiment Observator. Un permis auto fals costă peste 700 de euro. Cum sunt racolaţi pe...
Cea mai frumoasă zi, transformată într-o traumă! Zeci de copii au fost implicați într-un accident,...
Kate Middleton, prima apariție publică de când a fost diagnosticată cu cancer! Prințesa de Wales...
Au încins atmosfera la malul mării. Canicula le-a făcut pe vedete să renunţe la haine
La câți KM schimbi uleiul la cutia automată? Cât costă și care e cel mai...
Inteligenţa Artificială utilizată de Israel în Gaza ajută la reducerea victimelor civile, sugerează un expert
CRIPTOTEREȘTRII s-ar putea afla PRINTRE NOI, NEDETECTAȚI! Cine sunt aceștia?
Spunem ADIO marelui ACTOR al ţării! S-a stins încă o stea. Românii l-au iubit enorm
Dulceață de vișine și rubarbă. Delicatesă pentru zilele toride de vară
Ce este creatura cu ochi holbați și dinți ascuțiți care a eșuat la mal. A...
Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu
Gagea și Alexandra, din nou împreună? Cum a fost sărutul din Camera roșie: „Am avut...
Saveta Bogdan, adevărul despre cererea în căsătorie făcută de Gheorghe Turda. Care este, de fapt,...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Măi Bulă, familia ta din câte persoane e compusă?
Schimbările climatice micșorează balenele cenușii din Pacific
×