ÎPS Teodosie, replică dură după criticile acide ale Patriarhului Daniel: „Doar Dumnezeu poate să mă sancționeze”

ÎPS Teodosie, replică dură după criticile acide ale Patriarhului Daniel: „Doar Dumnezeu poate să mă sancționeze”
ÎPS Teodosie, replică dură după criticile acide ale Patriarhului Daniel: „Doar Dumnezeu poate să mă sancționeze”
Publicat: 21/05/2021, 14:03
Actualizat: 22/05/2021, 08:29

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, îi răspunde dur Preafericitului Daniel, după criticile Patriarhului și spune că numai Dumnezeu poate să îl sancționeze, iar el nu dorește să devină patriarh.

Reacția vine după ce Teodosie a cerut Patriarhiei Române să fie ridicat la rangul de mitropolit.

„Hotărârile Sinodului sunt interne, nu se discută în public, nu vorbim despre asta. Doar Dumnezeu poate să mă sancţioneze, doar de El mă tem.

Nu îmi doresc să fiu patriarh, la cererea credincioșilor am făcut intervențiile pentru înființarea Mitropoliei”, a spus Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, vineri, în replică la criticile aduse de Patriarhul Daniel.

ÎPS Teodosie: „Nu îmi doresc să fiu patriarh”

„Am reacționat cu rugăciune, ştiu că Dumnezeu este Adevărul suprem și ne va ajuta să punem Adevărul în lumină.

Am făcut astăzi referire la Sfinții Împărați Constantin și Elena. Ei au dorit să descopere crucea, cel mai important semn al creștinismului. Și noi am dorit să ne descoperim istoria, de aici de la Dobrogea, o istorie atât de obscură pe care nu o cunoșteam (…).

Am avut o atitudine creștină de apărare a dreptei credințe. A apăra dreapta credință nu este un lucru negativ, ci pozitiv. Iată, credincioșii m-au urmat”, a continuat ÎPS Teodosie.

ÎPS Teodosie a fost criticat dur de Patriarhul Daniel

Arhiepiscopul Tomisului a fost criticat dur într-o scrisoare oficială a Patriarhului Daniel.

ÎPS Teodosie este acuzat de răzvrătire, sfidare și atitudine provocatoare! De asemenea, BOR i-a refuzat avansarea în ierarhia internă, dar și transformarea în mitropolit.

BOR susține că nu sunt îndeplinite condițiile staturare și că totul ar fi o ambiție personală a Arhiepiscopului Tomisului.

ÎPS Teodosie mai este acuzat că ar fi hirotonisit preoți din alte eparhii, care nu ar fi avut ieșire din acestea și nu ar fi avut încuviințarea episcopilor lor.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult