Isabella a fost dată dispărută în 2009, când avea doar 7 ani. A reapărut 11 ani mai târziu. Ireal ce s-a întâmplat cu ea și cum arată acum, la 18 ani

Isabella a fost dată dispărută în 2009, când avea doar 7 ani. A reapărut 11 ani mai târziu. Ireal ce s-a întâmplat cu ea și cum arată acum, la 18 ani
Lisa Miller și fiica sa, Isabella Ruth Miller Jenkins / FOTO - Facebook
Publicat: 13/07/2022, 19:32

Cazul unei „foste lesbiene” care și-a răpit fiica și a fugit în Nicaragua, în urmă cu aproape 12 ani, a intrat din nou în atenția autorităților americane. Femeia a vrut, astfel, să evite ca fosta ei parteneră de viață să obțină custodia copilului, dar acum – după majoratul fiicei sale – s-a predat autorităților.

Lisa Miller, care se descrie ca o „fostă lesbiană” și susține că s-a „născut din nou” după despărțirea de fosta sa parteneră, Janet Jenkins, a fost implicată într-o dispută la nivel înalt privind custodia copilului, care a ținut primele pagini în presa americană, între anii 2003-2009.

Pe 18 ianuarie, Miller și fiica sa, Isabella Ruth Miller-Jenkins, acum în vârstă de 18 ani, au mers la Ambasada SUA din Nicaragua pentru a se pune la dispoziția autorităților. Ulterior, Miller (52 de ani), a fost returnată în Statele Unite și este în prezent reținută într-un centru federal de detenție din Miami.

Ea se confruntă cu acuzații de răpire și conspirație legate de eforturile ei  de a refuza contactul lui Jenkins cu copilul, pe care l-au planificat și conceput împreună prin fertilizare in vitro.

Pe lângă acuzațiile penale, Miller se confruntă și cu un proces civil pe care Jenkins l-a intentat împotriva ei și a celor care ar fi ajutat-o ​​să fugă din țară. În acest timp, Isabella Ruth Miller-Jenkins rămâne în Nicaragua.

Lisa Miller și fiica sa, Isabella Ruth Miller Jenkins (d) / FOTO – Facebook

Sarah Star, avocata lui Jenkins în Vermont, a declarat pentru site-ul de știri VTDigger că clienta sa a fost „ușurată să afle unde se afla fiica ei”, dar rămâne îngrijorată că se află încă în Nicaragua.

„Vreau doar ca Isabella să știe că o iubesc foarte mult și că nu am încetat niciodată să o iubesc. Isabella are aici o familie și un sistem de sprijin care îi va primi mereu acasă cu brațele deschise”, a transmis Jenkins, prin avocata sa, potrivit metroweekly.com.

Când s-a născut fetița, Lisa și Janet au botezat-o Isabella Ruth Miller-Jenkins, după mama lui Janet, Ruth Jenkins.

Bunicii Ruth și Claude Jenkins, precum și mătușa și nașa Isabellei, Linda Jenkins Garcia, sunt încântați de gândul că o vor putea revedea pe iubita Isabella. Familia Jenkins vrea ca Isabella să știe că s-au rugat mereu pentru ea și nu au uitat-o niciodată.

Familia speră la întoarcerea în siguranță a Isabellei și vor ca ea să știe că încă îi sărbătoresc ziua de naștere și că dormitorul ei din copilărie este gata și o așteaptă.

Potrivit The New York Times, Miller și Jenkins s-au întâlnit la o reuniune a Alcoolicilor Anonimi în Falls Church, Virginia, în 1997. Cuplul a început o relație și, după ce Vermont a devenit primul stat care a oferit uniuni civile între persoane de același sex, cele două femei au devenit unul dintre primele cupluri care s-au căsătorit civil.

Perechea a apelat imediat la fertilizarea in vitro și Lisa Miller a purtat copilul, care s-a născut la termen, pe 16 aprilie 2002.

Ele s-au mutat în sudul Vermontului, crezând că este mai bine să crească un copil într-o zonă mai prietenoasă cu partenerii de același sex. Dar relația lor s-a deteriorat în curând, mai ales că Miller s-a convertit pentru a deveni un fundamentalist creștin „născut din nou” și, astfel, au renunțat la uniunea lor civilă, la doar un an după nașterea copilului.

Deoarece Miller a fost mama biologică a Isabellei, i s-a acordat custodia, iar lui Jenkins i s-au acordat drepturi de vizită. Miller s-a mutat ulterior în Virginia și a renunțat la lesbianismul ei și a negat încercările lui Jenkins de a o vizita pe Isabella.

Deoarece Virginia nu a recunoscut relațiile între persoane de același sex, o instanță din Virginia a emis un ordin prin care a declarat-o pe Lisa unicul părinte legal al lui Miller Isabella. Jenkins a făcut apel, însă, susținând că instanțele din Virginia ar trebui să se conformeze hotărârii inițiale privind custodia a tribunalului de familie din Vermont.

Curtea Supremă din Virginia a fost de acord și a ordonat ca lui Jenkins să i se acorde drepturi de vizită.

De-a lungul disputei juridice cu privire la acordul de custodie, care a ținut prima pagina a ziarelor, în timp ce cele două femei s-au luptat pentru ceea ce era „mai bine” pentru Isabella – refuzul lui Miller de a respecta ordinele de vizitare a devenit o adevărată cauză pentru conservatorii sociali și organizațiile anti-LGBTQ dornice ca relațiile între persoane de același sex să nu fie recunoscute.

În cele din urmă, autoritățile din Vermont au amenințat că îi va acorda custodia exclusivă lui Jenkins.

De teamă că va pierde custodia, Miller – cu sprijinul membrilor ei ai bisericii ei baptiste din zona Lynchburg, precum și al comunităților menonite din Virginia și Nicaragua – a fugit din țară, eludând autoritățile îmbrăcându-se în haine menonite și fugind cu mașina la Buffalo.

De acolo au trecut în Canada și, după ce au luat o serie de zboruri către diferite națiuni din America Centrală pentru a evita să fie descoperite, s-au reinstalat într-o comunitate menonită din Nicaragua.

După ce Miller a fugit, instanțele i-au acordat custodia completă lui Jenkins, iar în 2014, un mare juriu federal din New York au acuzat-o pe Miller de răpire internațională și conspirație la răpire.

Trei bărbați, reținuți pentru complicitate în acest caz

Trei bărbați care au ajutat-o pe Miller să fugă din țară au fost condamnați pentru complicitate în acest caz. Astfel,  pastorul menonit Kenneth Miller ispășind doi ani de închisoare pentru că a aranjat plecarea lui Miller, Timothy Miller, un misionar menonit din Tennessee, care lucra „part-time” în Nicaragua, ispășind opt luni pentru achiziționarea de bilete de avion pentru Lisa Miller și Isabella, și Philip Zodhiates, proprietarul unui serviciu de e-mail direct creștin conservator din Virginia, care ispășește trei ani de închisoare pentru că a condus-o Miller cu mațina din Virginia la Buffalo, relatează WORLD, o publicație de știri creștină conservatoare.

De-a lungul anilor care au urmat, autoritățile au încercat să o găsească pe Isabella, dar au avut probleme în a se infiltra în comunitatea menonită unită, iar Lisa Miller s-a ascuns adesea pentru a evita detectarea, potrivit MillerCase.org, un blog dedicat acestui caz.

Membrii comunității menonite au susținut că au fost supravegheați, interogați, amenințați și că li s-au interceptat liniile telefonice pentru a încerca să o găsească pe Miller și pe fiica sa, dar poliția nu a reușit să le găsească niciodată.

Reacții față de acțiunile Lisei Miller

Susținătorii Lisei Miller spun că au sentimente mixte cu privire la decizia ei de a se preda după ce Isabella a împlinit 18 ani și, prin urmare, nu mai face obiectul acordului de custodie.

Bloggerul Mark Roth a sărbătorit decizia lui Miller, scriind: „Cred că Lisa a făcut ceea ce trebuie să-și protejeze fiica Isabella. De asemenea, cred că a făcut ceea ce trebuia să se predea acum că Isabella este majoră. O laud pentru asta. În general, cred că creștinii ar trebui să se predea în mod voluntar autorităților și să se confrunte cu justiția (sau «dreptatea», dacă vreți) în țara în care sunt acuzați de activitate cu adevărat criminală”…

Sentimentele lui Roth au fost repetate de alți creștini care au scris despre caz, mulți considerând că decizia lui Miller de a fugi a fost în interesul Isabellei, pentru a o „proteja” de a fi expusă la homosexualitate în tinerețe.

Alții au spus că nu poate exista niciun compromis atunci când vine vorba de probleme de căsătorie și familie și că nu recunosc drepturile parentale ale lui Jenkins.

De exemplu, autorul anonim al MillerCase.org a scris, într-o postare din 2012, că Isabella „devenise o victimă nevinovată a unei agende nelegiuite…. Conform Bibliei, credem că Dumnezeu i-a dat Lisei singura responsabilitate de a avea grijă și de a-și proteja propria fiică, deoarece nu are un tată cunoscut. Potrivit Bibliei, este un război între bine și rău, o bătălie între Dumnezeu și Satana. Ca congregații, suntem uniți în acest război spiritual împotriva răului. „Nu putem accepta că o uniune de lesbiene este una obligatorie, chiar dacă un bărbat ar încerca să spună că este. Cuvântul lui Dumnezeu spune că uniunea prin căsătorie constă într-o relație între un bărbat și o femeie. Cine este omul pentru a schimba legile eterne ale Creatorului nostru pe Dumnezeu? Prin urmare, fostul partener al Lisei nu are nicio legătură cu fiica Lisei.”

Potrivit lui Roth, Isabella a emis propria declarație, în care spune: „Eu, Isabella Ruth Miller, sunt recunoscătoare pentru viața pe care mi-a dat-o Dumnezeu în ultimii câțiva ani și mă bucur de binecuvântările pe care mi le-a acordat. Nu sunt dispusă să depun mărturie împotriva mamei sau împotriva oricărui om care a ajutat să-mi binecuvânteze viața în ultimii ani. Mă angajez să-i slujesc în continuare lui Dumnezeu în zilele care vor urma”…

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Rusia va ataca NATO. Anunțul care punea lumea pe jar
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Un traseu popular din Barcelona, șters de pe Google și Apple Maps din cauza turiștilor...