Iubitul Elenei Udrea cere intervenția lui Renate Weber: „Sunteți mamă, luptați că o mamă! Ne dorim o judecată dreaptă și corectă!”

Iubitul Elenei Udrea cere intervenția lui Renate Weber: „Sunteți mamă, luptați că o mamă! Ne dorim o judecată dreaptă și corectă!”
Elena Udrea și Adrian Alexandrov / Sursa: Cancan
Publicat: 14/04/2022, 18:08
Actualizat: 14/04/2022, 18:17

Adrian Alexandrov, iubitul Elenei Udrea, cere intervenția Avocatului Poporului, Renate Weber, într-un mesaj public transmis pe Facebook. „Sunteți mamă, luptați că o mamă! Ne dorim o judecată dreaptă și corectă!”, a transmis el.

„Zilele acestea, citind știrile apărute în legătură cu cazul Elenei, mi-a atras atenția un articol în care era redată declarația Avocatului Poporului, doamna Renate Weber, și aș dori să fac un apel public către doamna avocat.

Redau mai jos declarația dânsei: ”Decizia CJUE din 21 decembrie 2021 mi se pare problematica. Nu pentru că proclamă supremația dreptului european, căci acolo unde acest drept există el face parte oricum din dreptul nostru intern, conform art 11 din Constituție. Ci pentru că deschide o portiță prin care judecători ignoranți sau de rea credință (există și aceste categorii, din păcate) vor interpreta abuziv decizia CJUE și vor înlătura obligativitatea deciziilor CCR. Practic vor încalcă Legea fundamentală a României, iar de la acest moment încolo orice va fi posibil. Repet, e vorba de cei care sunt fie prea ignoranți să înțeleagă decizia CJUE, fie au o agenda proprie în afară principiilor statului de drept”.

Se pare că a avut dreptate, cazul Elenei Udrea îi confirmă afirmația. Rog public Avocatul Poporului să intervină și să întreprindă măsurile necesare pentru a sesiza Curtea Constituțională cu privire la nelegalitatea condamnării unui cetățean român, a Elenei Udrea, în urmă interpretării abuzive a deciziei CJUE, așa cum domnia să a precizat, și înlătura Constituția României.

Fac un apel la doamna Renate Weber să se implice în acest caz, și sunt convins că pentru Avocatul Poporului nu contează că este vorba despre cetățeanul Elena Udrea, sau alt cetățean român. V-ați consacrat că fiind o femeie curajoasă. Sunteți mamă, luptați că o mamă! Ne dorim o judecată dreaptă și corectă!”, a scris el pe pagina sa de Facebook.

Pe lângă mesaj, el a postat și o fotografie, în care se plimbă alături de Elena Udrea.

Sursa: Facebook Alexandrov Adrian

Autoritățile din Bulgaria vor să știe în ce condiții va face Elena Udrea închisoare în România

Autoritățile din Bulgaria vor să știe în ce condiții va face Elena Udrea închisoare în România, a anunțat, joi, Ministerul Justiției, care a precizat că cererea venită de la Sofia a fost trimisă Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP).

„Ministerul Justiției a primit, astăzi, 14 aprilie 2022, cererea autorităţilor judiciare de executare din Bulgaria, înregistrată la MJ cu nr. 31807/14.04.2022, cu privire la condițiile de detenție de care ar beneficia numita U.E.G. în cazul predării către România.

Cererea a fost înaintată de îndată Administrației Naționale a Penitenciarelor, în vederea soluționării. Administrația Națională a Penitenciarelor va transmite documentul finalizat către Ministerul Justiției care, conform legii, îl va înainta Tribunalului București, ca instanță emitentă a mandatului european de arestare (MEA). Tribunalul București îl va comunica ulterior autorităților bulgare, asigurând și traducerea acestuia”, conform unui comunicat de presă al Ministerului Justiției (MJ).

Ministerul Justiţiei precizează că „acordă constant asistență tuturor autorităților române şi străine implicate în procedurile de executare a mandatelor europene de arestare, care solicită sprijinul, în limitele competențelor acordate de lege şi cu respectarea deplină a independenței organelor judiciare”.

„Ministerul Justiţiei manifestă deplină deschidere şi disponibilitate şi în acest caz, cu garanția respectării rolului conferit de lege şi de legislaţia unională aplicabilă”, conchide sursa citată.

Elena Udrea rămâne în arest preventiv în Bulgaria până la extrădare

Curtea de Apel din Sofia a decis, joi, după audieri, ca Elena Udrea să rămână în arest în Bulgaria, până la extrădarea sa.

După ce miercuri amânaseră pronunțarea în dosarul în care autoritățile române solicită extrădarea Elenei Udrea, judecătorii Curții de Apel din Sofia a decis, joi, ca fostul ministru să rămână în arest preventiv în Bulgaria până se va lua o decizie în procesul privind extrădarea.

Elena Udrea a încercat să îi convingă pe magistrații bulgari să o lase în arest la domiciliu, motivând că este bolnavă și a închiriat o locuință în Bulgaria. Ea a declarat și că în România ar fi stat în arest în condiții nepotrivite.

Fostul ministru a stat în arest în ultimele zile, iar audierea s-a derulat după ce autoritățile române au solicitat extrădarea Elenei Udrea.

Fostul ministru a fost reprezentat de un avocat din România și de unul din Bulgaria, fiind asistată și de către un translator. Ea a prezentat instanței o cerere de azil pe care ar fi transmis-o autorităților din Grecia, țară în care voia să ajungă atunci când a fost reținută de autoritățile bulgare, după ce polițiștii nu au găsit-o la domiciliu pentru a pune în executare mandatul de arestare. Ca urmare, autoritățile române au început procedurile și Udrea a fost dată în urmărire generală. Apoi, ea a fost depistată pe teritoriul Bulgariei aproape de granița cu Grecia. Fostul ministru român a fost reținut în baza unui mandat al procurorului bulgar.

Condamnată la șase ani de închisoare

Elena Udrea a fost condamnată, joia trecută, de un complet de cinci judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție, la șase ani de închisoare cu executare în dosarul „Gala Bute”, decizie definitivă.

Conform încheierii de ședință, completul a respins ca nefondate contestațiile în anulare formulate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiție – Direcția Națională Anticorupție şi Elena Udrea și ceilalți condamnaţii în dosar, Liberiu Tudor Breazu, Gheorghe Nastasia şi Rudel Obreja împotriva deciziei penale nr. 93 din 5 iunie 2018, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în complet format din cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
GABRIELA FIREA dă lovitura totală în partid. Ce s-ar putea întâmpla după alegeri: NU-L IARTĂ
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Mă făceam că nu aud". Nicolae Botgros, întâmplare neașteptată la o înmormântare! Cererea pe care...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Ce amendă a primit un turist care s-a apropiat prea mult de o morsă din...