Jill Biden a fost testată pozitiv la COVID-19. Prima doamnă a Statelor Unite se află în Carolina de Sud, în vacanță

Jill Biden a fost testată pozitiv la COVID-19. Prima doamnă a Statelor Unite se află în Carolina de Sud, în vacanță
Sursa foto: Mediafax Foto
Publicat: 16/08/2022, 19:34

Prima doamnă a Statelor Unite ale Americii, Jill Biden, a fost testată pozitiv la COVID-19. Anunțul a fost făcut, marţi, de responsabila sa pentru comunicare, Elizabeth Alexander, precizând că Jill și Joe Biden se află, în acest moment, în vacanță, în Carolina de Sud.

Deși luni a fost testată negativ pentru COVID-19, în cadrul testării periodice, Jill Biden a început să prezinte simptome asemănătoare unei răceli în timpul serii. Prima doamnă a SUA a fost din nou testată negativ cu ajutorul unui test antigen, însă testul PCR a dat rezultat pozitiv.

Elizabeth Alexander a precizat că Jill Biden a început o rundă de tratament cu Paxlovid, menționând că va reveni acasă de la locul unde-şi petrece vacanţa în Carolina de Sud, după ce va avea două teste negative consecutive pentru COVID-19.

În acest timp, secretara de presă a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a anunțat că preşedintele Joe Biden a fost testat negativ pentru COVID-19, marţi. Deoarece Joe Biden este considerat contact apropiat al lui Jill Biden, el va trebui să poarte mască 10 zile în spaţiile închise şi când se află în proximitatea altor persoane, conform măsurilor antiepidemice în vigoare în prezent în SUA.

„Vom creşte, de asemenea, cadenţa de testare a preşedintelui şi vom anunţa rezultatele”, a mai precizat secretara de presă a Casei Albe. Președintele american a trecut, la rândul său, prin infectarea cu coronavirus, fiind testat pozitiv ultima dată pe 5 august, informează Agerpres.

Pe 21 iulie, Joe Biden a fost testat pozitiv la COVID-19 pentru prima dată, ieșind, ulterior, din izolare pe 27 iulie. La acea dată, liderul de la Casa Albă a fost testat negativ şi părea să se fi vindecat după ce a urmat tratamentul cu Paxlovid împotriva coronavirusului. Cu toate acestea, el a fost testat din nou pozitiv, pe 30 iulie, situație pe care medicul Casei Albe a descris-o drept o „recădere”.

Bianca Iliescu
Bianca Iliescu a urmat cursurile Facultății de Comunicare și Relații Publice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) din București și a absolvit școala de televiziune "Academia Studiourile Buftea", secția Editorial, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase