Job-ul plătit cu un salariu lunar de 50.000 de euro, dar pe care nimeni nu îl vrea

Job-ul plătit cu un salariu lunar de 50.000 de euro, dar pe care nimeni nu îl vrea
Foto: Pixabay.com
Publicat: 30/10/2022, 13:32
Actualizat: 30/10/2022, 14:15

Un job incredibil, plătit cu 50.000 de euro, este ignorat de cei care își caută de muncă. Pare destinația perfectă pentru a evada în natură în unul din cele mai pitorești locuri de pe planetă.

Departamentul de Conservare din Noua Zeelandă caută un „supraveghetor de biodiversitate” în Haast, loc situat pe latura vestică a Parcului Național Mount Aspiring de pe Insula de Sud.

Potrivit presei locale, în ciuda ofertei care include inclusiv mersul cu barca și zborul cu elicopterul, doar 3 oameni au aplicat pentru el.

„Este un job în unul din cele mai surprinzătoare locuri din țară”, a declarat Wayne Costello, manager de operațiuni pentru DOC South Westland, pentru Stuff.

„Este pur și simplu spectaculos. Dar nu este pentru oricine. Trebuie să știi să te descurci, să lucrezi în natură. Dacă ești interesat de operă și teatru, nu este probabil pentru tine”.

În lipsa candidaților, Costello „lărgește plasa”: vrea să atragă inclusiv australienii, care să lucreze în paradisul mirific.

„Localnicii sunt extrem de prietenoși”, a spus Costello. „Sunt niște familii aborigene, din Noua Zeelandă, care au inventat, practic, agricultura și pescuitul în zonă”.

Magazin la două ore distanță. Cu mașina!

Dar regiunea nu este pentru oricine – mai ales pentru cei care stau în oraș. Are doar 200 de locuitori și cel mai aproape supermarket e la o distanță de două ore de mers cu mașina.

Totuși, chiar dacă duce lipsa de magazine și servicii, natura dictează mersul în zonă, cu pădurile, ghețarii și munții impunători, din parcul național.

Costello a mai spus că principalul rol ar fi „salvarea păsării kiwi de la dispariție”.

Angajatul s-ar putea plimba, de asemenea, cu barca și elicopterul, pentru un salariu între 41.000 și 51.000 de dolari. „Căutăm buni jucători în echipă, care să poată lucra cu alți oameni”, a explicat angajatorul.

„Dar trebuie să fii totodată independent și să ai inițiativă”, a conchis acesta, potrivit nypost.com.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie laciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase