Joe Biden: O confruntare între Rusia și SUA înseamnă Al Treilea Război Mondial

Joe Biden: O confruntare între Rusia și SUA înseamnă Al Treilea Război Mondial
Președintele Joe Biden / Sursa foto: Profimedia
Publicat: 12/03/2022, 09:18

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a declarat vineri că o confruntare directă între forţele americane şi ruse pe teritoriul Ucrainei ar conduce la un Al Treilea Război Mondial.

„Vreau să fiu clar: vom apăra fiecare centimetru din teritoriul NATO cu toată puterea unui NATO unit şi galvanizat”, a precizat Joe Biden, vineri, potrivit Agerpres.

Președintele american a subliniat faptul că Statele Unite nu vor duce un război împotriva Rusiei în Ucraina.

„O confruntare directă între NATO şi Rusia este Al Treilea Război Mondial. Şi este ceva ce trebuie să ne străduim să prevenim”, a explicat preşedintele SUA.

Kamala Harris: Un atac împotriva unei ţări NATO este un atac împotriva tuturor

Vicepreşedintele SUA, Kamala Harris, a declarat vineri, la Bucureşti, că un atac împotriva unei ţări NATO ar fi egal cu un atac împotriva tuturor ţărilor aflate în Alianţa Nord-Atlantică. Klaus Iohannis a subliniat că nu există date care să indice faptul că România ar fi ţintită printr-o agresiune.

“Trebuie să repet că SUA sunt angajate în prietenia şi dedicarea pentru România şi acest angajament cu trupe pentru România, cel mai recent forţele batalionului Striker. Aşa cum ştie poporul român, aşa cum ştim cu toţii, este o situaţie dinamică şi tot timpul evaluăm situaţia. În ceea ce priveşte cu ce s-ar putea întâmpla cu comportamentul lui Putin, nu pot să speculez, dar noi suntem foarte fermi şi este clar ca membri NATO, că un atac împotriva unei ţări este un atac împotriva tututor”, a transmis vicepreşedintele SUA.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase