Judecătoarea Adriana Stoicescu și imaginea sumbră a României de azi: ”Statul român e cel mai mare dușman al românului analfabet funcțional și cu dinții cariați”

Judecătoarea Adriana Stoicescu și imaginea sumbră a României de azi: ”Statul român e cel mai mare dușman al românului analfabet funcțional și cu dinții cariați”
Judecătoarea Adriana Stoicescu și imaginea sumbră a României de azi
Publicat: 02/06/2021, 13:52
Actualizat: 02/06/2021, 14:13

Adriana Stoicescu, judecător la Tribunalul Timiș, analizează în mediul online România de azi și lupta cetățeanului de rând cu un stat care îl tratează, de cele mai multe ori, cu o indiferență ”suverană” strigătoare la cer.

Pornind de la ideea că rămânem o ”rudă săracă” a familiei europene unde am fost invitați ”pare-se din greșeală”, Adriana Stoicescu ajunge la concluzia că dușmanul cel mai mare al românilor este chiar statul român, nu neapărat ”vreun baștan de la masa de fițe” a Europei.

Astfel, statul român poate fi etichetat drept ”impotent”, scrie Adriana Stoicescu pe pagina sa de socializare, iar brandul de țară – ”frunza coanei Nuți” – ar trebui schimbat într-o ”pereche de izmene rupte în dos”.

”Invitat, pare-se din greșeală, la masa bogaților, românul a primit un taburet mic, așezat lângă ușa de la bucătărie, care, la fiecare deschidere, îl lovește nemilos în spate. La poza de final va fi pus într-un colț și el va zâmbi stingher, cu gândul că i se văd găurile din dantură. Fotograful priceput îi va umple golurile pentru a nu face de rușinică marea familie.  

Ruda săracă trebuie ținută cât mai departe, în întuneric de preferat. Trebuie ținut în evul mediu pentru că, lăsat să se dezvolte, ar putea hrăni un continent și atunci unde și-ar mai putea vinde bogătașii carnea de plastic și brânza din carton?”, se întreabă judecătoarea Adriana Stoicescu.

”Românul are un singur mare dușman, care nu e vreun baștan de la masa de fițe. Statul român e cel mai mare dușman al românului analfabet funcțional și cu dinții cariați. Un stat impotent al cărui brand de țară nu mai e demult frunza coanei Nuți, ci o pereche de izmene rupte în dos. Un stat care își ucide sclavii cu nepăsarea și nesimțirea arendașilor lui”

”Statul care își verifică la sânge avocații când intră în sediul postului de poliție din Văscăuții de Deal”

În postarea din mediul online, judecătoarea Adriana Stoicescu punctează și alte ”vinovății” ale statului român, pornind de la problemele apărute în sistemul medical, amintind de ”contrele” cu care se confruntă micii oameni de afaceri înspăimântați de perspectiva falimentului și aducând în prim-plan, totodată, ”sincopele” dintr-o lume a Justiției în care ”infractorii condamnați” au permisiunea de a se plimba ”că vodă prin lobodă prin sediul unui inspectorat județean”, în timp ce avocații sunt verificați ”la sânge”.

Nu în ultimul rând, statul român este reprezentat, scrie Adriana Stoicescu, de ”politicianul care minte cum respiră”, cel care nu se gândește decât la interesul personal și nu la cel al alegătorilor.

”Statul care te plimbă prin trei spitale, îți da patru diagnostice și te lasă să mori pe o saltea infectă, de o bacterie cu care tot el te-a cadorisit. Statul care îți dă în cap dacă ești un mic om de afaceri, ce își dorește să crească, dar care stă în calea multinaționalelor din care statul nostru mic, dar șmecher, trage și el cât poate. Așa că, te verifică, inspectează, controlează, cercetează, analizează, capușează până când se asigură că fie dai faliment, fie iți pui ștreangul de gât.

Statul care își verifică la sânge avocații când intră în sediul postului de poliție din Văscăuții de Deal, confiscându-le telefoanele căci, de, respectam normativele, dar care își lasă infractorii condamnați să se plimbe că vodă prin lobodă prin sediul unui inspectorat județean, vorbind nestingherit la telefon cu cârtița lui din rândul apărătorilor legii, primind date despre judecătorul care l-a condamnat, în timp ce alții îi netezesc cu grijă calea spre libertate”, mai scrie judecătoarea.

”Statul român este politicianul care minte cum respiră, frecându-și mâinile cu gândul la purcoiul de bani ce îl va îneca în bunăstare, în timp ce poporul alegător se îneacă în gunoaie și se spală la lighean, ca în vremurile de aur ale primului bâlbâit”

Adriana Stoicescu

Ghereta de la punctul de trecere frontieră și ”simbolul perfect al neputinței statului”

Birocrația rămâne, încă, o ”forță” nedorită în România, mai transmite judecătoarea Stoicescu, iar lupta românului de rând cu funcționarul de la ghișeu este una pierdută de la bun început.

În ceea ce privește simbolul acestei ”neputințe” generalizate a statului român de astăzi, ghișeul de la punctele de trecere frontieră este, din păcate, reprezentativ.

”Statul român este funcționarul încet la minte, dar iute de mână, care îți închide ghișeul în nas pentru că are pauza de masă iar tu, biet neghiob, nu înțelegi importanța muncii lui, de a plimba hârtiile între etaje. Statul român este polițistul de frontieră care te întâmpină sictirit, verificandu-ți pașaportul, în timp ce scuipă printre dinți un obosit “de unde veniți?”.

Simbolul perfect al neputinței statului este ghereta cu pretenții de punct trecere frontieră, dotat cu un gemuleț minuscul, de unde răsare mâna organului de apărare a patriei, emanând dispreț prin toate falangele”, încheie Adriana Stoicescu postarea de pe pagina sa de socializare.

”Marele nostru noroc este că geamlâcul este atât de mic, încât încape doar mâna; la dimensiuni mai mari, ne-am putea trezi că suntem tratați așa cum se întâmplă cu țara asta de 30 de ani: cu, mă scuzați, fundul”

Adriana Stoicescu, judecător Tribunalul Timiș

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Resturile unei rachete abandonate în spațiul cosmic de 15 ani au trecut pe lângă un...