Judecătoarea în Cazul „2 Mai”, o nouă gafă monumentală în fața tatălui copilului ucis: „M-a văzut cu poza băiatului în mână şi m-a întrebat cine sunt”

Judecătoarea în Cazul „2 Mai”, o nouă gafă monumentală în fața tatălui copilului ucis: „M-a văzut cu poza băiatului în mână şi m-a întrebat cine sunt”
Publicat: 14/03/2024, 11:30
Actualizat: 14/03/2024, 11:37

Un nou termen de judecată a avut loc joi la Judecătoria Mangalia în cazul tragicului accident de la 2 Mai, unde Vlad Pascu, șoferul drogat, a provocat moartea a doi tineri. Judecătoarea a care judecă dosarul lui Vlad Pascu a făcut din nou o gafă de proporții în fața tatălui unuia dintre copiii uciși.

Vlad Pascu nu a fost prezent fizic în instanță, acesta a participat la ședința de judecată prin intermediul sistemului de videoconferință. A recunoscut acuzațiile, iar judecătoarea a fost de acord cu procedura simplificată.

Procedura simplificată este aplicată atunci când inculpatul recunoaște faptele așa cum au fost reținute în rechizitoriul parchetului și solicită ca judecata să se desfășoare doar pe baza probelor administrate în cursul urmăririi penale.

În consecință, instanța va aplica o pedeapsă între limitele legale, reduse cu o treime.

Tatăl tinerei decedate în accidentul rutier de la 2 Mai a declarat jurnaliştilor la intrarea în sediul Judecătoriei Mangalia că speră ca acum să nu se repete circul de la termenul precedent.

“Sper să nu se repete circul. Cu doamna judecător. Să îşi facă meseria pentru care este pusă dumneaiei acolo. Atât şi nimic mai mult. În rest vorbeşte legea care este egală pentru toţi. Dacă se aplică legea aici, nu am nicio problemă. Dacă o ia pe arătură din nou doamna judecător, cerem să se judece în altă parte, la oameni competenţi. Să vedem cum decurg lucrurile”, a afirmat tatăl tinerei decedate.

Întrebat dacă are vreo speranţă de la acest proces, bărbatul a răspuns: “Îl vedeţi pe Vlad Pascu adus aici? Nu. Există portiţa pentru a nu fi adus, se profită de ea şi cu asta basta. Dacă eram eu, Doamne-fereşte, în locul lui, mă luau de ceafă, îmi puneau cătuşele şi mă aduceau aici să fiu judecat. Discreţionar”.

”Nu mai am nicio speranță. M-a văzut cu poza băiatului în mână și m-a întrebat cine sunt. Am zis că sunt tatăl lui Sebi și l-am adus și pe el în sală, ca să-l vedeți” a spus tatăl lui Sebastian jurnaliștilor prezenți.

Procesul a început pe 22 februarie, dar a fost amânat din cauza unor probleme de reprezentare legală. Pe 11 octombrie 2023, procurorii au trimis în judecată pe Vlad Pascu, acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea sub influența substanțelor stupefiante și părăsirea locului accidentului.

Adrian Cuculis: „S-a favorizat din nou inculpatul Vlad Pascu”

Avocatul părinţilor tinerilor care au murit în accidentul produs de Vlad Pascu, Adrian Cuculis, a declarat că la şedinţa de joi, de la judecătoria Mangalia, inculpatul a fost favorizat pentru că i s-a admis procedura simplificată prin care obţine reducerea pedepsei, înainte de a fi judecată cererea de schimbare a încadrării juridice.

„Dacă făceam cu toţii o şedinţă de bloc, să schimbăm administratorul, ieşea mai bine. Problema este în felul următor, vorbim de o cerere care este depusă încă de la Parchet şi nu a fost dezbătută nici măcar astăzi.

Doamna judecător i-a acceptat procedura abreviată, adică simplificată, adică să obţină practic şi o reducere a pedepsei de o treime, înainte să dezbată cererea de schimbare a încadrării juridice.

E o chestiune de normalitate. (…) În momentul de faţă, inclusiv doamna avocat, colega noastră, a familiei Olariu, a cerut exact acelaşi lucru, lucru care s-a amânat deşi s-a pronunţat pe procedura abreviată.

Dacă la termenul viitor se va schimba încadrarea juridică a faptei în omor calificat, aşa cum am cerut, acea procedură abreviată nu mai poate fi aplicată pentru că acolo unde ai închisoare pe viaţă, cum este omorul calificat, nu poţi să judeci în procedura abreviată”, a afirmat Cuculis, după terminarea şedinţei de judecată.

Conform acestuia, la termenul de joi, s-a inversat procedura, prin decizia instanţei Vlad Pascu fiind favorizat.

„Pe fapta pentru care este cercetat Vlad Pascu se putea merge pe procedura simplificată, dar nu fără judecarea cererii noastre. Astăzi s-a inversat procedura, adică practic iarăşi cumva printr-o modalitate neînţeleasă de către mine şi sunt convins că nici de către colegii mei, s-a favorizat din nou inculpatul Vlad Pascu”, a spus avocatul, potrivit Agerpres.

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
O NOUĂ TAXĂ obligatorie în România. Trebuie să dai banii până pe 30 APRILIE
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Vaccinurile au salvat în ultimii 50 de ani cel puțin 154 de milioane de copii