Jurnalista Marina Ovsiannikova a evadat din arestul la domiciliu. Autoritățile ruse au dat-o în urmărire

Jurnalista Marina Ovsiannikova a evadat din arestul la domiciliu. Autoritățile ruse au dat-o în urmărire
Jurnalista rusă Marina Ovsiannikova-Foto-Facebook
Publicat: 03/10/2022, 19:11

Marina Ovsiannikova, jurnalista rusă cunoscută în întreaga lume după ce a criticat în direct la televiziune invazia din Ucraina, a fost dată în urmărire de autoritățile ruse, după ce a evadat din arestul la domiciliu.

Fosta jurnalistă de la Pervîi Canal a evadat din arestul la domiciliu. Fostul soț al femeii a spus că aceasta a dispărut într-o direcție necunoscută împreună cu fiica ei de 11 ani.

„Aseară, fosta mea soție a părăsit domiciliul, împreună cu fiica mea de 11 ani”, a spus fostul soț al acesteia potrivit meduza.io

Anterior, jurnalista a declarat că vrea să părăsească Rusia împreună cu fiica ei. Igor Ovsiannikov i-a interzis femeii să facă acest lucru. Fiul cel mare al cuplului locuiește deja cu tatăl său. Marina Ovsiannikova a fost plasată în arest la domiciliu până pe 9 octombrie, după ce a protestat singură împotriva războiului pe digul Sofiiskaia. Ea a ieșit la protest cu un afiș cu fotografii cu copii uciși în Ucraina și inscripția: „Câți copii mai trebuie să moară înainte să te oprești?”.

Anterior, Marina Ovsiannikova a fost amendată de două ori în temeiul unui articol administrativ despre „discreditarea armatei ruse”. Prima dată, când a vorbit la tribunal unde a fost arestat politicianul Ilia Iașin, a doua oară, când a scris o postare împotriva războiului pe rețelele sociale. Marina Ovsiannikova a devenit cunoscută după ce a ieșit pe spatele prezentatoarei Ekaterina Andreeva în direct pe 14 martie cu un afiș „NO WAR (no war). ,,Opriți războiul, nu credeți propaganda, vă mint aici”. Ulterior, ea a demisionat de la Pervîi Canal „din proprie voință”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase