VIDEO | Marina a fost arestată! Jurnalista rusă anti-război a afișat un mesaj cu „Putin este criminal”, în fața Kremlinului

Publicat: 18/07/2022, 07:58
Actualizat: 18/07/2022, 07:59

Jurnalista de televiziune rusă Marina Ovsianikova ar fi fost arestată, potrivit declarațiilor avocatului său.

Marina a protestat împotriva războiului din Ucraina și s-a întors recent în Rusia după ce a lucrat la ziarul german Die Welt.

Avocatul jurnalistei, Dmitri Zakhatov, a confirmat arestarea Marinei pentru agenția de presă de stat Ria-Novosti.

Acesta a spus că momentan nu știe unde a fost dusă clienta sa, presupunând că acest lucru are legătură cu faptul că ea s-a opus războiului din Ucraina.

„Marina a fost reținută. Nu există nicio informație despre locul în care se află”, a scris și anturajul jurnalistei pe Telegram.

Pe internet circula imagini ale jurnalistei ruse în care se poate vede cum este urcată de polițiști într-un microbuz. Arestarea Marinei a fost raportartă și de observatorii protestelor din Rusia, OVD-Info și Cinema for peace.

Foto: Twitter @nexta_tv

Ce a încins spiritele

Vineri, Marina a postat fotografii cu o pancartă pe care scria „Putin este un criminal. Soldații lui sunt fasciști. Au murit 352 de copii. Câți copii trebuie să mai moară pentru tine ca să te oprești?”

O asemenea declarație este considerată infracțiune în Rusia și poate declanșa urmărire penală pentru publicarea de informații false despre armată și denigrarea soldaților.

După demiterea ei din funcție, Marina a fost în străinătate, câteva luni, inclusiv în Ucraina, iar de mai multe ori a vorbit și condamnat fără echivoc războiul ruso-ucrainean, scrie Adevărul.ro.

Foto: Twitter @nexta_tv

Marina a refuzat oferta de azil a preşedintelui francez Emmanuel Macron

„Nu vreau să părăsesc ţara noastră. Sunt patrioată, fiul meu şi mai mult. Nu vrem să plecăm sub nicio formă, nu vrem să mergem nicăieri”, a spus jurnalista în vârstă de 43 de ani într-un interviu pentru revista germană Der Spiegel, referitor la oferta de azil a președintelui Macron.

După ce a fost arestată, jurnalista a fost imediat condamnată la o amendă de 250 de dolari şi apoi eliberată.

Ovsiannikova consideră că acţiunea sa „a fost mai presus de toate o acţiune pacifistă: este în interesul Rusiei şi al lumii să pună capăt acestui război cât mai repede posibil”.

”De asemenea, am vrut să arăt că şi ruşii sunt împotriva acestui război, ceea ce mulţi oameni din Occident nu înţeleg. Majoritatea oamenilor inteligenţi şi educaţi de aici se opun acestui război”, a spus ea.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie laciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase