Klaus Iohannis, întrevedere cu președintele Republicii Singapore, Halimah Yacob

Klaus Iohannis, întrevedere cu președintele Republicii Singapore, Halimah Yacob
Foto: Presidency.ro
Publicat: 10/03/2023, 11:14
Actualizat: 10/03/2023, 11:15

Klaus Iohannis a fost primit, vineri, de preşedintele Republicii Singapore, Halimah Yacob, la Palatul Prezidenţial Istana. De asemenea, șeful statului român a avut o întrevedere și cu prim-ministrul Republicii Singapore, Lee Hsien Loong.

”Preşedintele României a exprimat interesul special pentru dinamizarea relaţiilor bilaterale, în acord cu potenţialul acestora, mai ales în plan economic-investiţional. În context, preşedintele Klaus Iohannis a subliniat obiectivul României de atragere a investiţiilor singaporeze, evocând faptul că ţara noastră este al treilea mare furnizor din Uniunea Europeană de servicii IT în Singapore, şi a menţionat că România vizează aprofundarea şi amplificarea acestui palier de colaborare, prin iniţierea de noi proiecte bilaterale.

Totodată, preşedintele Klaus Iohannis a evidenţiat expertiza României în securitate cibernetică, făcând referire şi la faptul că la Bucureşti se află sediul Centrului European de Competenţe în domeniul securităţii cibernetice”, se arată în comunicatul Admistrației Prezidențiale.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, pe fondul consecinţelor globale ale războiului Rusiei împotriva Ucrainei, Klaus Iohannis a evocat sprijinul consistent şi multidimensional al României pentru Ucraina şi solidaritatea faţă de cetăţenii ucraineni, încă din primele zile ale conflictului. De asemenea, președintele României a prezentat implicarea puternică a ţării noastre în asigurarea securităţii alimentare globale prin sprijinirea tranzitului grânelor şi a produselor agricole ucrainene către consumatorii vulnerabili din întreaga lume.

Preşedintele Klaus Iohannis a mai transmis că România sprijină ferm dialogul şi cooperarea constructivă dintre Uniunea Europeană şi Asociaţia Naţiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN), conform Parteneriatului Strategic încheiat în 2020 şi a arătat că ţara noastră rămâne un puternic susţinător al pieţelor deschise şi al comerţului liber, obiective împărtăşite şi de Republica Singapore.

Klaus Iohannis, întrevedere cu prim-ministrul Republicii Singapore, Lee Hsien Loong

Cu prilejul vizitei de stat în Republica Singapore, Președintele României, Klaus Iohannis, a avut vineri, 10 martie 2023, convorbiri cu Prim-ministrul Lee Hsien Loong.

”Președintele Klaus Iohannis a transmis obiectivul României de a extinde și aprofunda cooperarea bilaterală cu Republica Singapore. Discuțiile dintre cei doi înalți oficiali au evidențiat potențialul ridicat de cooperare în domeniile IT, educație, cercetare, securitate alimentară, conectivitate, securitate cibernetică și înalte tehnologii, combaterea schimbărilor climatice și tranziția verde.

Președintele României a prezentat demersurile de extindere a capacității portului Constanța și a menționat potențialul pe care portul Constanța și Dunărea le au pentru conectarea între Europea și Asia. De asemenea, Președintele Klaus Iohannis a subliniat contribuția țării noastre la securitatea alimentară globală prin sprijinirea tranzitului grânelor și a produselor agricole ucrainene către consumatorii vulnerabili din întreaga lume”, arată Admistrația Prezidențială.

De asemenea, președintele Klaus Iohannis a evidențiat obiectivele Summitului Inițiativei celor Trei Mări pe care România îl va găzdui în luna septembrie, precum și relevanța în plan securitar a Formatului București 9, inclusiv ca platformă de consultare transatlantică, evocând recenta reuniune la care a participat și Președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden.

Discuțiile au mai prilejuit un schimb de opinii cu privire la gestionarea impactului agresiunii militare a Rusiei împotriva Ucrainei, din punct de vedere umanitar, economic și alimentar, dar și în ceea ce privește necesitatea respectării principiilor înscrise în Carta ONU.

Elena Popescu
Elena Popescu iubește jurnalismul încă din adolescență, atunci când și-a descoperit pasiunea pentru scriitură. Primul job a fost la numai 21 de mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Femeia care apără cerul României. Interviu cu tânăra care se asigură că rachetele rușilor nu...
Babasha a dat lovitura după huiduielile pe Arena Naţională! Anunţul oficial care îi va schimba...
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini...
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini...
Ceva se întâmplă în Crimeea: Ucrainenii distrug antiaeriana rusă și par a pregăti terenul pentru...
Pițurcă Jr. a 'încercuit-o' pe voluptuoasa fiică a Andreei Berecleanu! Adio, ICH! CANCAN.RO publică imaginile...
Kate Middleton, total SCHIMBATĂ la primul eveniment public. Detaliul observat de toți: „Fac progrese bune,...
Experiment Observator. Un permis auto fals costă peste 700 de euro. Cum sunt racolaţi pe...
Cea mai frumoasă zi, transformată într-o traumă! Zeci de copii au fost implicați într-un accident,...
Kate Middleton, prima apariție publică de când a fost diagnosticată cu cancer! Prințesa de Wales...
Au încins atmosfera la malul mării. Canicula le-a făcut pe vedete să renunţe la haine
La câți KM schimbi uleiul la cutia automată? Cât costă și care e cel mai...
Inteligenţa Artificială utilizată de Israel în Gaza ajută la reducerea victimelor civile, sugerează un expert
CRIPTOTEREȘTRII s-ar putea afla PRINTRE NOI, NEDETECTAȚI! Cine sunt aceștia?
Obligatoriu la plata cu CARDUL. Lege definitivă în România. Intră în vigoare azi, 16 iunie
Florian Coldea, legături cu mafia albaneză. Documente oficiale
Ce este creatura cu ochi holbați și dinți ascuțiți care a eșuat la mal. A...
Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu
Gagea și Alexandra, din nou împreună? Cum a fost sărutul din Camera roșie: „Am avut...
Saveta Bogdan, adevărul despre cererea în căsătorie făcută de Gheorghe Turda. Care este, de fapt,...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Măi Bulă, familia ta din câte persoane e compusă?
Curtea Supremă din Statele Unite a decis! Femeile pot continua să primească pastila de avort...
×