Klaus Iohannis, întrevedere cu președintele Republicii Singapore, Halimah Yacob

Klaus Iohannis, întrevedere cu președintele Republicii Singapore, Halimah Yacob
Foto: Presidency.ro
Publicat: 10/03/2023, 11:14
Actualizat: 10/03/2023, 11:15

Klaus Iohannis a fost primit, vineri, de preşedintele Republicii Singapore, Halimah Yacob, la Palatul Prezidenţial Istana. De asemenea, șeful statului român a avut o întrevedere și cu prim-ministrul Republicii Singapore, Lee Hsien Loong.

”Preşedintele României a exprimat interesul special pentru dinamizarea relaţiilor bilaterale, în acord cu potenţialul acestora, mai ales în plan economic-investiţional. În context, preşedintele Klaus Iohannis a subliniat obiectivul României de atragere a investiţiilor singaporeze, evocând faptul că ţara noastră este al treilea mare furnizor din Uniunea Europeană de servicii IT în Singapore, şi a menţionat că România vizează aprofundarea şi amplificarea acestui palier de colaborare, prin iniţierea de noi proiecte bilaterale.

Totodată, preşedintele Klaus Iohannis a evidenţiat expertiza României în securitate cibernetică, făcând referire şi la faptul că la Bucureşti se află sediul Centrului European de Competenţe în domeniul securităţii cibernetice”, se arată în comunicatul Admistrației Prezidențiale.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, pe fondul consecinţelor globale ale războiului Rusiei împotriva Ucrainei, Klaus Iohannis a evocat sprijinul consistent şi multidimensional al României pentru Ucraina şi solidaritatea faţă de cetăţenii ucraineni, încă din primele zile ale conflictului. De asemenea, președintele României a prezentat implicarea puternică a ţării noastre în asigurarea securităţii alimentare globale prin sprijinirea tranzitului grânelor şi a produselor agricole ucrainene către consumatorii vulnerabili din întreaga lume.

Preşedintele Klaus Iohannis a mai transmis că România sprijină ferm dialogul şi cooperarea constructivă dintre Uniunea Europeană şi Asociaţia Naţiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN), conform Parteneriatului Strategic încheiat în 2020 şi a arătat că ţara noastră rămâne un puternic susţinător al pieţelor deschise şi al comerţului liber, obiective împărtăşite şi de Republica Singapore.

Klaus Iohannis, întrevedere cu prim-ministrul Republicii Singapore, Lee Hsien Loong

Cu prilejul vizitei de stat în Republica Singapore, Președintele României, Klaus Iohannis, a avut vineri, 10 martie 2023, convorbiri cu Prim-ministrul Lee Hsien Loong.

”Președintele Klaus Iohannis a transmis obiectivul României de a extinde și aprofunda cooperarea bilaterală cu Republica Singapore. Discuțiile dintre cei doi înalți oficiali au evidențiat potențialul ridicat de cooperare în domeniile IT, educație, cercetare, securitate alimentară, conectivitate, securitate cibernetică și înalte tehnologii, combaterea schimbărilor climatice și tranziția verde.

Președintele României a prezentat demersurile de extindere a capacității portului Constanța și a menționat potențialul pe care portul Constanța și Dunărea le au pentru conectarea între Europea și Asia. De asemenea, Președintele Klaus Iohannis a subliniat contribuția țării noastre la securitatea alimentară globală prin sprijinirea tranzitului grânelor și a produselor agricole ucrainene către consumatorii vulnerabili din întreaga lume”, arată Admistrația Prezidențială.

De asemenea, președintele Klaus Iohannis a evidențiat obiectivele Summitului Inițiativei celor Trei Mări pe care România îl va găzdui în luna septembrie, precum și relevanța în plan securitar a Formatului București 9, inclusiv ca platformă de consultare transatlantică, evocând recenta reuniune la care a participat și Președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden.

Discuțiile au mai prilejuit un schimb de opinii cu privire la gestionarea impactului agresiunii militare a Rusiei împotriva Ucrainei, din punct de vedere umanitar, economic și alimentar, dar și în ceea ce privește necesitatea respectării principiilor înscrise în Carta ONU.

Elena Popescu
Elena Popescu iubește jurnalismul încă din adolescență, atunci când și-a descoperit pasiunea pentru scriitură. Primul job a fost la numai 21 de mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Cum va fi vremea în luna mai! Specialiștii de la ANM preconizează o perioadă imprevizibilă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
România, obligată să respecte. Ordin UE privind BANII. S-a votat luni, 29 aprilie
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto