Klaus Iohannis: ”România condamnă cu fermitate anunțul lui Putin”. Președintele cere Rusiei să oprească imediat agresiunea împotriva Ucrainei

Klaus Iohannis: ”România condamnă cu fermitate anunțul lui Putin”. Președintele cere Rusiei să oprească imediat agresiunea împotriva Ucrainei
Sursa: Eduard Vînătoru/MEDIAFAX FOTO
Publicat: 21/09/2022, 18:13
Actualizat: 21/09/2022, 18:14

România condamnă cu fermitate anunțul președintelui Putin cu privire la următorii pași ai Rusiei către escaladarea în continuare a războiului său ilegal împotriva Ucrainei, a transmis miercuri președintele Klaus Iohannis.

„România condamnă cu fermitate anunțul președintelui Putin cu privire la următorii pași ai Rusiei către escaladarea în continuare a războiului său ilegal împotriva Ucrainei. România își reiterează apelul către Federația Rusă să oprească imediat agresiunea împotriva Ucrainei și să își retragă complet toate forțele armate”, transmite Klaus Iohannis, într-un mesaj pe Twitter.

Iohannis: „Nu există justificare pentru agresiunea militară împotriva unui stat suveran”

Președintele României a condamnat invazia rusă în Ucraina și cu ocazia intervenției naționale pe care a susținut-o la Adunarea Generală a ONU, marți seară, la New York.

„Nu există justificare pentru agresiunea militară împotriva unui stat suveran. Nu există justificare pentru vărsarea de sânge, distrugeri și suferințe umane. Este responsabilitatea noastră comună să fim uniți și să ne susținem valorile comune, ca membri ai Națiunilor Unite. Democrația și drepturile universale ale omului sunt aspirații legitime pentru întreaga omenire. De aceea trebuie să acționăm acum și să îi sprijinim pe toți cei care luptă pentru libertate și democrație. Trebuie să garantăm respectul pentru integritatea teritorială, suveranitatea și independența tuturor Statelor”, a spus Klaus Iohannis, care a promis că România va continua să sprijine Ucraina.

Anunțul președintelui României vine în contextul în care președintele rus Vladimir Putin a anunțat, tot miercuri, într-un discurs, mobilizarea parțială în contextul conflictului din Ucraina și a amenințat Occidentul cu armele nucleare deținute de Rusia, mai performante decât cele ale Vestului.

Marinela Sarbu
Marinela Sârbu este absolventă a Facultății de Jurnalism în cadrul Universității Hyperion din București. În presa scrisă, a activat timp de doi ani ca redactor pe secția Externe în cadrul agenției Mediafax. A lucrat apoi în redacțiile B1Tv citeste mai mult