Klaus Iohannis s-a vaccinat anti-COVID la Spitalul Militar „Carol Davila”: E o procedură simplă. Nu doare. Vaccinul e sigur (VIDEO)

Klaus Iohannis s-a vaccinat anti-COVID la Spitalul Militar „Carol Davila”: E o procedură simplă. Nu doare. Vaccinul e sigur (VIDEO)
Klaus Iohannis primește vineri a doua doză de vaccin anti-COVID. Momentul vaccinării nu va fi public
Publicat: 15/01/2021, 10:17
Actualizat: 06/04/2021, 15:11

Preşedintele Klaus Iohannis s-a imunizat anti-COVID, vineri, la ora 10.00, la Centrul de vaccinare din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

„Tocmai m-am vaccinat. Este o procedură simplă. Nu doare. Vreau să subliniez că acest vaccin este sigur, este eficient și recomand tuturor vaccinarea. Vaccinarea împreună cu respectarea măsurilor de restricție ne vor scoate din pandemie. Vă mulțumesc! Vă doresc multă sănătate!”, a declarat șeful statului după ce s-a imunizat anti-COVID-19.

Iohannis a anunțat anterior că se va imuniza public pentru a dovedi că serul este sigur și bineînțeles pentru a-i convinge pe români să se vaccineze.

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut, marți, o conferință de presă la Palatul Cotroceni. Întrebat de ce nu s-a vaccinat încă împotriva Covid-19, șeful statului a spus: „nu am dorit nici eu nici premierul să ne băgăm în față, ar fi fost probabil mesajul greșit.” De asemenea, președintele a mai dezvăluit că se va vaccina public vineri.

„Pentru a marca debutul campaniei de vaccinare din etapa a doua eu mă voi vaccina public vineri”

Întrebat de ce nu s-a vaccinat până în acest moment, la fel ca alți lideri europeni, Klaus Iohannis a răspuns că decizia a fost să fie vaccinat în primul rând personalul medical, și acest lucru se întâmplă, el dezvăluind că urmează să se vaccineze public vineri, odată cu debutul celei de-a doua etape a campaniei de imunizare.

„Nu, nu cred că s-a produs nicio neîncredere, decizia a fost să fie vaccinat în primul rând personalul medical, și acest lucru se întâmplă. Nu am dorit nici eu nici premierul să ne băgăm în față, ar fi fost probabil mesajul greșit, dar vineri începe a doua etapă de vaccinare, în care este prevăzută vaccinarea personalul din învățământ, peste 65 de ani, cu boli cronice, dar și a personalului esențial. Pentru a marca debutul campaniei de vaccinare din etapa a doua eu mă voi vaccina public vineri”, a spus șeful statului.

Valeriu Gheorghiță răspunde la întrebarea care stă ”pe buzele” multor români: „Putem alege între vaccinul Pfizer sau Moderna?”

Prima tranșă, de 14.000 doze de vaccin Moderna, va ajunge, miercuri, la Institutul Național de Cercetare–Dezvoltare Medico–Militară „CANTACUZINO”.  Întrebat dacă o persoană va putea alege singură cu ce vaccin să se imunizeze, coordonatorul campaniei de vaccinare în România, medicul Valeriu Gheorghiță, a spus, într-o conferință de presă, că decizia va aparține personalului din centrele de vaccinare, în funcție de disponibilitatea flacoanelor: „ Dacă va fi disponibil la locul de vaccinare, pacientul poate primi tipul de vaccin pe care îl dorește”, spune medicul.

Alocarea acestor doze se va face către centrele care au cel mai mare flux de persoane vaccinate pentru că ne dorim să nu irosim doze. Personalul vaccinator din centrele de vaccinare, în funcție de dozele pe care le au disponibile vor decide alocarea flacoanelor de la Pfizer și Moderna ținând cont de numărul dozelor, dar și de numărul persoanelor programate. În momentul de față, ne bazăm pe medicina cu dovezi, cred că e important să luăm în calcul datele de acum. La acest moment, datele nu ne prezic o durată validată de protecție pe care ne-o oferă vaccinul, indiferent de tip. Sunt absolut asemănătoare din punct de vedere al eficacității. Singurul criteriu de alegere poate fi doar disponibilitatea, pentru că dozele de la Moderna sunt mai puține”, explică Valeriu Gheorghiță.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Cadavrul unei femei a fost descoperit în dulapul din dormitor. Polițiștii l-au reținut pe principalul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Ungaria, AJUTOR NESPERAT pentru România. Au dat vestea uriașă chiar astăzi, 23 APRILIE: Avem un...
Bill Gates pariază pe aceste locuri de muncă. Nu vor dispărea niciodată
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Poluarea cu metan, acum mai ușor de observat ca niciodată din spațiu