L-au lăsat în baltă de SÂNGE și au fumat lângă el! Uluitoarea filmare care arată cum a murit Eduard GIOSU

L-au lăsat în baltă de SÂNGE și au fumat lângă el! Uluitoarea filmare care arată cum a murit Eduard GIOSU
Publicat: 04/10/2023, 21:30
Actualizat: 04/10/2023, 21:38

L-au lăsat în baltă de sânge și au fumat uitându-se la el! Aceasta este uluitoarea filmare care arată cum a murit tânărul Eduard Giosu, rupt cu bătaia și ținut cu cătușele la spate, cu capul într-o baltă de sânge, în timp ce brutele de la Secția 17 fumau și se uitau la el.

Niciunul nu i-a acordat primul ajutor timp de 20 de minute, până a venit Ambulanța, ținându-l cu cătușele la spate și cu fața în balta de sânge generată de loviturile de la cap. Complicii au pretins că nu au avut bodycam-urile la ei.

În data de 18 septembrie 2020, tânărul Eduard Giosu (30 de ani) a murit în urma intervenții nejustificat de brutale a polițiștilor Secției 17, care l-au lovit cu tomfele din dotare, în mod repetat, sub motivația ca acesta ar fi fost violent la adresa lor. Plin de urme de lovituri, tânărul a murit în stradă, în urma unor leziuni craniene incompatibile cu viață, suspiciunea rezobabila fiind că acesta a fost ucis de polițiștii care au aplicat lovituri repetate, i-au pus cătușele la spate și l-au trântit cu fața de asfalt, lăsându-l cu capul într-o baltă de sânge.

Este foarte posibil că rana de la cap să fi fost produsă de loviturile polițiștilor cu armele din dotare, ori că tânărul să fi fost trântit cu capul de asfalt în urma loviturii cu tomfa primite la picioare, prin secerare.

Polițiștii spun că tânărul care ar fi fost sub influența drogurilor s-ar fi aruncat singur în cap, și, ce să vezi, niciunul dintre oamenii legii de la Secția 17 care au participat la intervenția brutală nu avea asupra lui bodycamuri. Cu alte cuvinte, exact filmările care ar fi trebuit să-i inculpe (sau disculpe) nu există, ori au fost ascunse premeditat.

Lumea Justiției a prezentat o înregistrare de pe bodycamul unei polițiste sosite la fața locului imediat după ce tânărul a fost pus la pământ în stare de inconștiență, și care relevă aspecte deosebit de grave, după cum urmează:

– preț de peste 20 de minute, tânărul încătușat, îmbrăcat doar în chiloți, a fost ținut pe burtă, cu cătușele la spate, cu capul într-o baltă de sânge.

– timp de peste 20 de minute, oamenii legii nu i-au dat jos cătușele și nici nu s-au aplecat asupra acestuia să vadă ce are, ci, dimpotrivă, și-au aprins țigară după țigară și au fumat, stând la o șuetă lângă tânărul care-și dădea ultima suflare, unii dintre ei înjurând: „Drogații naibii”;

– niciunul dintre polițiști nu a declanșat o cercetare la fața locului, pentru a vedea dacă polițiștii dinaintea lor au intervenit legal sau l-au omorât pe tânărul aflat într-o baltă de sânge;

– poate cel mai cutremurător aspect care reiese din filmare este comportamentul polițiștilor din noua generație prezenți la fața locului în număr considerabil. Nici măcar unul nu a avut o reacție umană de a-i da jos cătușele omului care zăcea într-o baltă de sânge și să se intereseze de starea sănătății, ori să-i acorde primul ajutor.

Foto: Tânărul în agonie a fost ținut cu capul în propria baltă de sânge peste 20 minute, fără ca polițiștii să-i dea jos cătușele și să se aplece măcar să vadă care este starea lui

Foto: În timp ce victima intervenției lor își dădea ultima suflare, băieții fumau în draci, fără să le pese.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Emisiunea de la care Rona Hartner credea că i s-a declanșat boala: 'Acolo am slăbit...
FOTO. Cea mai sexy handbalistă, în costum de baie! Brazilianca face ravagii
Vedete care împlinesc 60 de ani, dar nu-și arată vârsta GALERIE FOTO
Boala cruntă de care suferă Gelu Duminică: Nu știu dacă o să apuc 47 de...
Noi detalii în cazul morții lui Beatrice, tânăra ucisă de patronul magazinului la care lucra....
Un oficial al FRF-ului sare în apărarea lui George Pușcaș după evoluția solidă din partida...
Renault își ia adio de la DUSTER! Ce se întâmplă cu SUV-ul de la Mioveni?
Medicilor nu le-a venit să creadă când au văzut! Ce a dus la decesul micuței...
Aceasta e cea mai mare pensie din România! De cealaltă parte, peste 1 milion de...
Cristina Spătar, dată afară din casă chiar de Moș Nicolae, cu tot cu cei doi...
Salariile bugetarilor ar putea creşte în 2024 cu 5%. Profesorii ar putea beneficia de o...
Delia, gafă colosală! S-a aplecat, fusta s-a ridicat şi s-a văzut tot, în ziua mare
Cele mai CIUDATE obiceiuri ale lui Napoleon! Ce FEMEI îi plăceau cel mai mult?
Stela Enache va fi înmormântată în Cimitirul Bellu. Anunţ trist despre marea cântăreaţă
Trei zodii care pierd bani în decembrie. Ratează o șansă unică de câștig
Ștefan Bănică, moment emoționant pe scenă, alături de fiica lui, Violeta Bănică. Adolescenta și-a acompaniat...
BANCUL ZILEI. Două femei se schimbă în vestiar la sala de fitness. Una dintre ele...