Prima pagină » Actualitate » La ce temperatură se coace somonul, de fapt. Secretul unui preparat fraged și suculent

La ce temperatură se coace somonul, de fapt. Secretul unui preparat fraged și suculent

La ce temperatură se coace somonul, de fapt. Secretul unui preparat fraged și suculent
foto ilustrativa, sursa foto: Envato

La câte grade recomandă bucătarii cu experiență să coci somonul. Acesta este secretul unui preparat fraged și bine gătit.

Află la ce temperatură se coace somonul. Gospodinele care vor ține cont de recomandare se vor putea lăuda cu un somon fraged, suculent și suficient de bine gătit.

Fără doar și poate, somonul este o reală delicatesă. Gospodinele care vor să se bucure din plin de gust optează mereu pentru a-l prepara la cuptor.

Somnul la cuptor este simplu de gătit, dar pentru un rezultat desăvârșit este important să se țină cont de temperatura de coacere. Astfel, cei care țin cont de acest interval vor observa că somonul va fi crocant la exterior și fraged la interior.

De regulă, somonul se gătește foarte repede. Dar există riscul de a-l arde dacă setezi temperatura greșită la cuptor. În aceste situații, preparatul nu mai poate fi consumat. Însă, potrivit bucătarilor cu experiență, somonul se coace cel mai bine la 150 de grade. Astfel, va fi suficient de fraged, de succulent și fi gătit perfect.

Dacă alegi să gătești somonul la tigaie, trebuie să știi că acest pește este unul pretențios. Se recomandă deci ca focul să fie mic, deoarece un foc ridicat poate să elimine umiditatea din interior și poate să îl usuce.

Beneficiile consumului de somon

Somonul este printre cele mai sănătoase tipuri de pește. El are puține calorii și poate fi consumat alături de garniture de legume sau alte ingrediente.

Somonul este sărac în calorii și este recomandat persoanelor care sunt la dietă. Somonul contribuie și la buna funcționare a inimii. De asemenea, consumul regulat de somon îmbunătățește sistemul osos și reduce inflamația din corp. În plus, somonul este o sursă bună de acizi grași Omega-3, iar consumul său reduce riscul de boli neurodegenerative.

CITEȘTE ȘI:

Mirabela Năstase a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității Hyperion. Vreme de 3 ani a fost redactor la revista VIP, unde a făcut reportaje și interviuri ... vezi toate articolele

Citește și