Prima pagină » Actualitate » La ce temperatură se coace somonul, de fapt. Secretul unui preparat fraged și suculent

La ce temperatură se coace somonul, de fapt. Secretul unui preparat fraged și suculent

La ce temperatură se coace somonul, de fapt. Secretul unui preparat fraged și suculent
foto ilustrativa, sursa foto: Envato

La câte grade recomandă bucătarii cu experiență să coci somonul. Acesta este secretul unui preparat fraged și bine gătit.

Află la ce temperatură se coace somonul. Gospodinele care vor ține cont de recomandare se vor putea lăuda cu un somon fraged, suculent și suficient de bine gătit.

Fără doar și poate, somonul este o reală delicatesă. Gospodinele care vor să se bucure din plin de gust optează mereu pentru a-l prepara la cuptor.

Somnul la cuptor este simplu de gătit, dar pentru un rezultat desăvârșit este important să se țină cont de temperatura de coacere. Astfel, cei care țin cont de acest interval vor observa că somonul va fi crocant la exterior și fraged la interior.

De regulă, somonul se gătește foarte repede. Dar există riscul de a-l arde dacă setezi temperatura greșită la cuptor. În aceste situații, preparatul nu mai poate fi consumat. Însă, potrivit bucătarilor cu experiență, somonul se coace cel mai bine la 150 de grade. Astfel, va fi suficient de fraged, de succulent și fi gătit perfect.

Dacă alegi să gătești somonul la tigaie, trebuie să știi că acest pește este unul pretențios. Se recomandă deci ca focul să fie mic, deoarece un foc ridicat poate să elimine umiditatea din interior și poate să îl usuce.

Beneficiile consumului de somon

Somonul este printre cele mai sănătoase tipuri de pește. El are puține calorii și poate fi consumat alături de garniture de legume sau alte ingrediente.

Somonul este sărac în calorii și este recomandat persoanelor care sunt la dietă. Somonul contribuie și la buna funcționare a inimii. De asemenea, consumul regulat de somon îmbunătățește sistemul osos și reduce inflamația din corp. În plus, somonul este o sursă bună de acizi grași Omega-3, iar consumul său reduce riscul de boli neurodegenerative.

CITEȘTE ȘI:

Recomandarea video

Mediafax
Sesizare: Miros de gaze într-o școală din Capitală unde sunt amenajate secții de votare
Digi24
Vladimir Putin „a otrăvit” mințile rușilor. Mihail Kasianov, despre ultima întâlnire cu liderul de la Kremlin: „Te voi distruge oricum”
Cancan.ro
FBI intră pe fir în cazul lui Emil Gânj! Descoperiri ULUITOARE în telefonul criminalului din Mureș
Prosport.ro
Mădălina Ghenea i-a înnebunit pe arabi. Cum și-a făcut apariția în Qatar
Adevarul
Anul 2026, istoric pentru infrastructura României: autostrăzi complet finalizate și sute de kilometri pregătiți de inaugurare
Mediafax
Prahova: În unele localități apa nu a ajuns încă. În altele au fost înregistrate avarii
Click
Monica Pop, dată afară din restaurant! Ireal ce i-a făcut un angajat medicului și prietenelor sale: „Bineînțeles că și ospătarii și ceilalți participanți, erau consternați”
Digi24
Rachete spațiale, aur ilegal și o misiune imposibilă a Legiunii Străine: De ce nu poate Europa să își apere frontiera din Amazon
Cancan.ro
Ultimele imagini cu Rodica Stănescu înainte să moară! Se transformare radical de dragul iubitului. Intervenții estetice și...
Ce se întâmplă doctore
Ce se întâmplă cu pensiile din ianuarie 2026? Ministrul Muncii a clarificat situația
Ciao.ro
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Promotor.ro
Tesla Model 3 Standard, disponibilă și în România. E cea mai ieftină Tesla și poate fi luată în rate
Descopera.ro
Un EXPERT spune că modelele lingvistice mari nu vor fi niciodată cu adevărat INTELIGENTE
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. BULĂ nedumerit: - Iubita mea s-a întins pe canapea, şi-a dat fusta jos, şi-a smuls...
Descopera.ro
Psihologia din spatele nedreptății emoționale și cum să ne protejăm. De ce cei dragi ne ignoră, dar îi răsfață pe alții?