La un pas de tragedie: Locomotiva unui tren personal a luat foc în Bihor / Mecanicul-erou s-a ales cu arsuri de gradul II la picioare

La un pas de tragedie: Locomotiva unui tren personal a luat foc în Bihor / Mecanicul-erou s-a ales cu arsuri de gradul II la picioare
Foto: ziarudeiasi.ro
Publicat: 20/07/2022, 13:13

Locomotiva unui tren personal cu 100 de călători a luat foc pe ruta Oradea-Valea lui Mihai, singurul rănit fiind mecanicul, care, după sesizarea incendiului, a continuat traseul până într-un punct în care au putut interveni rapid pompierii. Mecanicul-erou a suferit arsuri de gradul II la picioare.

„În după-masa zilei de marţi, 19 iulie, pompierii militari bihoreni au intervenit în localitatea Tămăşeu, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la locomotiva unui tren de călători care circula pe ruta Oradea – Valea lui Mihai. (…) Locomotiva avea ataşate 2 vagoane în care se aflau aproximativ 100 de călători. Pasagerii s-au autoevacuat, astfel că, din rândul acestora, nicio persoană nu a fost rănită. Pompierii militari au acţionat pentru stingerea incendiului, acordarea primului ajutor mecanicului de locomotivă şi desprinderea locomotivei de restul garniturii”, anunţă ISU Bihor.

Mecanicul locomotivei a sesizat focul, dar a continuat traseul până într-un loc sigur, pentru ca pompierii să poată interveni prompt, oprind trenul în zona drumului comunal, la punctul de trecere peste calea ferată.

Mecanicul s-a ales cu arsuri la picioare

„Din păcate, în urma gestului eroic, acesta a suferit arsuri de gradul II la membrele inferioare, fiind transportat la spital pentru acordarea îngrijirilor medicale. Pompierii militari bihoreni apreciază eroismul acestuia şi îî mulţumesc pentru spiritul civic de care a dat dovadă”, precizează ISU.

Incendiul s-a iscat la compartimentul motor, cauza probabilă fiind un conductor electric defect.

În urma incendiului, au ars locomotiva în proporție de 70%, 1.500 litri de motorină și un stâlp electric din lemn aflat în apropierea locomotivei, transmite presa ieșeană.

Foto: ISU Bihor

Al doilea incendiu în șapte zile

Miercurea trecută, o altă locomotivă a luat foc pe aceeași rută.

„În seara zilei de miercuri, 13 iulie, pompierii militari bihoreni au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la locomotiva unui tren de călători staționat în Gara Valea lui Mihai. Apelul care sesiza producerea evenimentului a fost primit în dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor, în jurul orei 20.55, moment în care la fața locului au fost mobilizate operativ, echipajele Stației de Pompieri Valea lui Mihai” a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Bihor, maior Camelia Roșca, conform presei bihorene.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult