Care este legume care face minuni împotriva artritei. Costă numai 5 lei pe kilogram și poate fi cumpărată din toate piețele și supermarketurile din România. Ea este nelipsită din bucătăria românilor.
Dietele bazate pe legume sunt întotdeauna benefice pentru organism. Conform specialiștilor, o legume poate „bloca” simptomele artritei și poate reduce riscul de fracturi. Românii o pot achiziționa din piață cu 5 lei pe kilogram.
Acum este sezonul legumelor și al fructelor. Alimentația tuturor începe să se schimbe, iar trufandalele de sezon sunt nelipsite de pe mesele românilor. Dintre toate legumele, una este considerată remediu natural pentru artrită.
Ceapa, căci despre ea este vorba, este considerată un aliment minune pentru persoanele care suferă de artrită. Ceapa dă un gust fenomenal mâncării, dar are și multe proprietăți pentru organism, datorită conținutului de flavonoide.
Flavonoidele din compoziția cepei sunt esențiale în a proteja corpul de radicalii liberi. Pe lângă acest fapt, ceapa are puține calorii, nu are grăsimi și poate fi consumtă fără rețineri.
Pentru a demonstra beneficiile cepei, de-a lungul timpului, s-au realizat mai multe studii. Universitatea Cornell a descoperit că ceapa roșie și galbenă conțin multe substanțe chimice benefice pentru combaterea bolilor.
Ceapa nu este doar un ingredient de bază în bucătăria românilor, ci și un supliment cu multe beneficii pentru organism. Astfel, ceapa întărește sistemul imunitar, datorită conținutului de antioxidanți și vitamina C și este benefică pentru sănătatea inimii.
Această legumă pe care românii o găsesc cu ușurință la tarabe ajută digestia. Fiind bogată în fibre prebiotice, mai ales inulină, ceapa hrănește bacteriile bune din intestine și susține o digestie sănătoasă.
De asemenea, ceapa este renumită pentru că luptă împotriva stresului oxidative și sprijină sănătatea creierului. Datorită antioxidanților, consumul regulat de ceapă poate să încetinească îmbătrânirea prematură și să prevină apariția bolilor neurodegenerative.
În afară de aceste beneficii, ceapa conține și compuși sulfuroși și quercetină, care ajută la menținenerea unei glicemii stabile. Datorită proprietăților antibacteriene și antifungice, ceapa crudă are efect împotriva bacteriilor precum E.coli sau Staphilococcus Aureus.
Nutriționiștii recomandă tuturor să includă ceapa în alimentație, dar și în diverse preparate.
CITEȘTE ȘI: