Lider interlop din București, arestat după ce a jefuit un traficant de droguri. Victima primise din străinătate un colet cu cocaină

Lider interlop din București, arestat după ce a jefuit un traficant de droguri. Victima primise din străinătate un colet cu cocaină
Gabriel Bera/sursa/Facebook
Publicat: 22/07/2022, 18:53
Actualizat: 22/07/2022, 21:03

Unul dintre cei mai cunoscuți lideri interlopi bucureșteni a fost reținut de procurorii DIICOT după ce, alături de alte două persoane, ar fi jefuit un bărbat care tocmai ridicase, din Autogara Militari, un colet în care se afla o cantitate importantă de cocaină. Tâlharii ar fi acționat la pont, iar coletul conținea stupefiante în valoare de aproximativ 30.000 de euro.

Cunoscut de autorități drept un individ violent, specializat în infracțiuni de trafic de droguri de mare risc, Gabriel Bera a fost reținut de procurorii DIICOT- Structura Centrală, după ce, împreună cu doi complici, ar fi tâlhărit un bărbat care ridicase o cantitate importantă de cocaină.

Conform anchetatorilor, liderul interlop ar fi aflat că, pe 19 iulie, în jurul orei 03:00, traficantul va fi la Autogara Militari, de unde va ridica un colet venit din Olanda.

Procurorii au făcut opt percheziții domiciliare, de unde au ridicat mai multe obiecte specifice consumului de cocaină, ce conțineau urme de droguri, precum și diferite cantități de canabis.

Atât tâlharii, cât și victima acestora au fost reținuți de procurori, pentru trafic internațional și intern de droguri de mare risc.

Surse judiciare au declarat, pentru Gândul, că Gabriel Bera, cel care a coordonat jaful, este un lider marcant al lumii interlope, specializat, în special, în infracțiuni cu violență și trafic de droguri.

Bera i-a fugărit cu cuțitul pe polițiștii antidrog

Acesta a devenit cunoscut încă de la începutul anilor 2000, când a fost înjunghiat în obraz, în toaleta unui restaurant din Sectorul 6, după un conflict cu temutul Sandu Geamănu.

Ulterior, Bera s-a remarcat ca traficant de droguri, iar pentru o bună bucată de vreme a fost urmărit internațional pentru ultraj, după ce i-a amenințat cu un cuțit de mari dimensiuni pe mai mulți polițiști ai Direcției de Combatere a Criminalității Organizate. Aceștia ar fi mers să-i ducă o citație, iar Bera s-a înfuriat în momentul în care a constatat că este prieten cu unul dintre ei.

Atunci, i-ar fi cerut soției să-i aducă din casă un cuțit, după care i-a pus pe fugă pe toți polițiștii care îi bătuseră la ușă.

Acuzat de ultraj, bărbatul s-a ascuns, o perioadă, pe teritoriul Germaniei, însă a fost prins și trimis în România, dar nu înainte să fie bătut cu sălbăticie de polițiștii germani. Ca urmare, spun surse din Poliție, la revenirea în țară, deținutul ar fi avut nevoie de spitalizare.

Aflat în penitenciar, acesta ar fi devenit un apropiat al clanului Caran. După liberare, Bera ar fi menținut legătura cu Caranii, însă numele său nu a mai apărut în niciun dosar asociat traficului de stupefiante, până pe 19 iulie.

Sursele citate au mai precizat că unul dintre cei care l-au ajutat să comită jaful din fața Autogării Militari este Andrei Zetea, un alt interlop periculos, cunoscut sub numele de Talanu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase