Liderul AUR, George Simion, citat ca martor într-un dosar de corupție: ”Nu cunosc detalii cu privire la speță, dar nu am nicio emoție”

Liderul AUR, George Simion, citat ca martor într-un dosar de corupție: ”Nu cunosc detalii cu privire la speță, dar nu am nicio emoție”
Publicat: 01/09/2023, 18:20
Actualizat: 01/09/2023, 20:10

Direcția Generală Anticorupție l-a citat pe George Simion în calitate de martor. Citația a fost făcută pe 25 august, pentru data de 4 septembrie, într-un dosar de corupție ce vizează abuzul în serviciu și infracțiuni de serviciu, se arată în documentul făcut public de președintele AUR. ”Nu cunosc detalii cu privire la speță, dar nu am nicio emoție”, a declarat Simion.

Președintele partidului AUR, George Simion, a anunțat vineri, că a fost chemat la audieri de Direcția Generală Anticorupție, fără să precizeze despre ce dosar este vorba.

Citația a fost făcută pe 25 august, pentru data de 4 septembrie, „în cauza privind art. 297 alin 1 din Codul penal cu aplicarea art. 309 din Codul penal, raportat la art 13 din Legea 78/2000”, se arată în documentul făcut public de Simion pe Facebook. Potrivit articolelor din Codul Penal, este vorba despre un dosar de corupție.

Dosarul în care Simion este citat ca martor vizează  ”Abuzul în serviciu” și ”Infracţiuni de serviciu”

În citația postată de George Simion pe Facebook sunt menționate articolele din Codul penal pentru care liderul AUR a fost chemat la audieri.

Este vorba despre Art. 297, care vizează ”Abuzul în serviciu – (1) Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică” și despre Art. 309, ”Infracţiuni de serviciu, Faptele care au produs consecinţe deosebit de grave. Dacă faptele prevăzute în art. 295,art. 297,art. 298,art. 300,art. 303,art. 304,art. 306 sau art. 307 au produs consecinţe deosebit de grave, limitele speciale ale pedepsei prevăzute de lege se majorează cu jumătate” conform Codului penal.

George Simion: ”Nu cunosc detalii cu privire la speță, dar nu am nicio emoție”

”Am primit această citație de la DGA. Nu pot să nu observ cum foarte multe instituții au fost mobilizate în ultimele zile ca să încerce să ne blocheze. DUMNEZEU ESTE MARE!” a scris George Simion pe Facebook.

La scurt timp după primirea citației, George Simion a transmis că nu are nicio emoție referitoare la cauza în care este citat:

”Am primit o citație căreia ii voi da curs neîntârziat, cu respectarea prevederilor legale. Nu cunosc detalii cu privire la speță, dar nu am nicio emoție referitor la o eventuala cauză în care sunt citat. Nu poate fi vorba decât de calitatea de martor pe care aș putea-o avea în vreun dosar.

Sunt un om responsabil și am cerut întotdeauna autorităților sa aplice legea fără sa țină cont de statutul persoanelor implicate în diferite cauze” a declarat președintele AUR.

George Simion a făcut referire la ”un interes deosebit” al autorităților față de orice ar putea avea legătură cu persoana sa:

”Observ însă că în ultima perioada autoritățile manifestă un interes deosebit pentru toate cazurile care ar putea avea chiar și cea mai nevinovata tangență cu persoana mea, partidul pe care îl conduc sau cu vreunul dintre colegii noștri. Suntem verificați la sânge pentru o vulnerabilitate informatică la aplicația partidului, suntem controlați drastic pentru fiecare leu pe care l-am cheltuit în ultima vreme, trebuie sa dam socoteală pentru că am lansat un spital mobil care oferă servicii medicale gratuite românilor, iar acum sunt citat într-un dosar DNA.
Chiar și dacă nu aș fi fost anchetat ilegal și nejustificat anul trecut pentru acuzația că aș fi condus cu permisul suspendat, tot aș fi considerat că ma bucur de prea multă atenție din partea autorităților care au în arhive munți de dosare neatinse de ani de zile.

Dar, ca un cetățean onest, mă bucur că angrenajul unui sistem de justiție extrem de greoi se deblochează și se pune în mișcare într-un ritm atât de susținut. Sper să nu se oprească după câteva știri senzaționale despre persoana mea sau partidul Alianța pentru Unirea Românilor” a transmis vineri George Simion, în urma primirii citației în calitate de martor, într-un dosar de corupție.

Citația a fost trimisă la sediul de partid pe 25 august pe numele lui George Simion.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
Locul de poveste din România care i-a cucerit inima lui Karen, o turistă din SUA:...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
INTRĂ BANII pe card de astăzi, 29 APRILIE. Informația confirmată oficial în direct la TV:...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un copil a găsit o piesă rară de Lego pe o plajă din Marea Britanie