“Lista neagră” a lui Florin Cîțu, la șase luni de la guvernare. Care sunt miniștrii vizați de o posibilă remaniere

“Lista neagră” a lui Florin Cîțu, la șase luni de la guvernare. Care sunt miniștrii vizați de o posibilă remaniere
Sursă FOTO: Eduard Vînătoru - Mediafax Foto
Publicat: 25/06/2021, 12:15
Actualizat: 25/06/2021, 12:16

Pe o posibilă “listă neagră”, întocmită la şase luni de guvernare, s-ar afla cinci miniştri. Printre miniștrii care-l nemulțumesc pe premier s-ar afla ministrul Agriculturii, Adrian Oros, dar și ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, potrivit Antena 3.

Premierul Florin Cîţu declara, în urmă cu două zile, la TVR că va lua o astfel de decizie în favoarea unui guvern care „va implementa mai repede măsurile asumate prin programul de guvernare”.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat joi, la Piteşti, că el nu a auzit despre o intenţie a premierului Florin Cîţu de a face o remaniere care să-i vizeze pe ministrul Agriculturii, Adrian Oros, şi pe ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare, susţinând că el este mulţumit de activitatea miniştrilor liberali.

Florin Cîţu a anunţat că face zilnic evaluarea miniştrilor, precizând că va trage linie la un moment dat.

Premierul Cîţu a declarat că există miniştri care “au rămas în urmă”

„Sunt miniştri care au o performanţă foarte bună şi sunt miniştri care au rămas în urmă şi nu o spun eu asta. Uitaţi-vă şi în sondajele de opinie şi peste tot. Se vede clar că unii miniştri au o performanţă foarte bună, comunică, vorbesc cu oamenii, explică, vin cu măsuri, chiar dacă sunt controversate câteodată, dar sunt măsuri.

O să vedem atunci când trag linie, dar eu să ştiţi că-i avertizez pe miniştri în timp, dacă am discuţii cu ei şi spun că aici trebuie să meargă lucrurile în direcţia respectivă, aici am promis că facem asta şi nu am făcut, deci am aceste discuţii cu miniştrii”, a mai precizat Florin Cîţu, pentru TVR 1.

Rareș Bogdan spune că evaluarea miniștrilor este una normală, dar că ar trebui făcută în funcție de performanțe, nu în funcție de taberele politice.

„Dacă  noi vom face evaluările în funcţie de apropiaţi, atunci lucrurile vor arăta extrem de rău pentru România. Dacă vom face evaluările în funcţie de taberele politice în care s-au plasat sau de simpatiile politice interne ale unuia sau altuia, înseamnă că nu am învăţat nimici din cei 31 de ani de democraţie şi nu am învăţat nimic din ceea ce aşteaptă românii.

Evaluarea se face în funcţie de performanţă şi nu prin faptul că Adrian Oros este mai prieten cu Ludovic Orban decât cu Florin Cîțu sau Rareş Bogdan sau domnul Ciucă e mai prieten cu Klaus Iohannis, cu Rareş Bogdan, Florin Cîțu decât cu Ludovic Orban. Nu în logica aceasta se vor face evaluările. Florin Cîțu le face strict pe bază de performanță şi de ce au realizat aceşti miniştri în şase luni. Dacă unii dintre miniştri nu au confirmat şi nu au fost suficient de buni în a pune în aplicare planurile de reformă şi atragerea de fonduri europene, atunci vor suferi consecinţele”.