LIVE | Război în Ucraina, ziua 110: Lupte grele pentru fiecare metru din Severodonețk / Rusia, acuzată de crime de război în Harkov / SIPRI: Crește riscul unui război nuclear

LIVE | Război în Ucraina, ziua 110: Lupte grele pentru fiecare metru din Severodonețk / Rusia, acuzată de crime de război în Harkov / SIPRI: Crește riscul unui război nuclear
Sursa: Profimedia
Publicat: 13/06/2022, 07:22
Actualizat: 13/06/2022, 11:03

Ziua 110 de război în Ucraina. Apărătorii ucraineni apără cu disperare fiecare „metru” din Severodonețk, a declarat președintele Volodimir Zelenski. Forțele ruse au distrus un pod către un oraș de peste râu și au lăsat civilii blocați acolo doar cu o singură cale de ieșire.

Citește și Românii pot fi „Alături de Ucraina” în campania pentru refugiați organizată de Asociația Medici pentru România în parteneriat cu grupul de presă Gândul

UPDATE 11:00. Avertismentul liderilor separatiști din Transnistria: Vom fi în prag de război cu Moldova, dacă vor primi arme NATO

Ministrul de Externe al autoproclamatei republici transnistrene, Vitali Ignatiev, consideră că ar putea escalada conflictul cu Moldova, după ce armele NATO vor începe să sosească la Chișinău, scrie Pravda.

Anunțul îngrijorător a fost făcut la postul local de televiziune.

„Partenerii occidentali ai Chișinăului încearcă să-l înarmeze militar și tehnic. Până acum nu s-a făcut publică cooperarea din această sferă militară și nu se dezvăluie ce fel de echipament va fi livrat Moldovei. Dar, fără îndoială, va fi o armă. O armă care poate fi întoarsă împotriva Transnistriei”, susține Vitali Ignatiev.

UPDATE 8:00. Arsenalul nuclear global crește pentru prima dată de la sfârșitul Războiului Rece, după invazia Rusiei în Ucraina (SIPRI)

Este de așteptat ca arsenalul nuclear global să crească, în anii următori, pentru prima dată de la încheierea Războiului Rece și riscul utilizării unor asemenea arme este cel mai ridicat din ultimele decenii, a precizat, luni, think-tank-ul SIPRI (Stockholm International Peace Research Institute).

UPDATE 7:00. Forțele ruse au cucerit mare parte din Severodonețk

În Severodonețk continuă luptele de stradă crâncene după ce un incendiu a izbucnit la uzina chimică Azot, unde se ascund sute de civili. Obiectivul tactic cheie al ocupanților nu s-a modificat și vizează presiuni asupra Severodonețkului.

Acolo au loc lupte cumplite, a completat Zelenski.

UPDATE 6:00. Forțele rusești au distrus un pod care leagă Severodonețk de Lysychansk

UPDATE 5:00. Amnesty International a acuzat Rusia de crime de război în al doilea oraș ca mărime din Ucraina, Harkov. Sute de civili au fost uciși de bombardamentele rusești fără discriminare, folosind muniții cu dispersie interzise și rachete fără precizie.

UPDATE 4:00. Turcia este preocupată de cererile de aderare la NATO ale Finlandei și Suediei și acest lucru este legitim, a declarat chiar secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg: „E vorba de terorism, de exporturi de arme”.

UPDATE 3:00. Cadavrele luptătorilor de la Azovstal din Mariupol nu au fost încă recuperate, a declarat comandantul regimentului ucrainean al Gărzii Naționale Azov.

UPDATE 2:00. Un fost soldat britanic a murit luptând contra rușilor în Severodonețk. Jordan Gatley a fost ucis, a confirmat chiar ministerul englez de Externe.

UPDATE 1:00. Liderul turc Recep Tayyip Erdogan a anunțat duminică posibilitatea unor discuții cu Putin și Zelenski.

UPDATE 00:00. Ucraina a stabilit două rute prin Polonia și România pentru a exporta cereale și a evita o criză alimentară globală, deși blocajele au încetinit lanțul de aprovizionare, a declarat duminică ministrul adjunct de externe de la Kiev.

Citește și LIVE | Război în Ucraina, ziua 109: Cancelarul german, președintele Franței și premierul Italiei merg la Kiev / Rusia susține că a distrus un depozit cu arme occidentale în Ucraina

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Au apărut primele căpşuni româneşti în pieţe. Cu cât se vinde un kilogram 
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Românii, OBLIGAŢI să dea bani. Va fi lege în 2025: Au de unde
Un produs foarte căutat s-a ieftinit. Mulți români l-au cumpărat deja
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Lino Golden și Delia s-au căsătorit, după doi ani de relație. Imagini de la cununia...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului