LIVE | Războiul din Ucraina, ziua 124. Armata rusă luptă pentru obiectivele lui Putin / Lysychansk, ultima redută a apărătorilor ucraineni din estul țării

LIVE | Războiul din Ucraina, ziua 124. Armata rusă luptă pentru obiectivele lui Putin / Lysychansk, ultima redută a apărătorilor ucraineni din estul țării
Foto: Profimedia
Publicat: 27/06/2022, 07:21

Armata rusă a trecut la tactici mai dure în bombardarea Ucrainei. Acum ocupanții au început să tragă zeci de rachete în ținte, chiar și până la 20, și nu două sau trei.

Rusia este pregătită pentru negocieri cu Ucraina, „dar în condițiile Moscovei”.

UPDATE 7:17. Consilierul lui Zelenski: „Rusia o să atace țările NATO dacă o să câștige războiul”

Șeful de cabinet al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, Andri Yermak, a făcut apel la aliații Ucrainei, liderii țărilor G7, cerând onsolidarea sancțiunilor împotriva Rusiei și  transferarea banilor confiscați din Rusia pentru reconstrucția statului ucrainean.

UPDATE 7:15. NATO promite ajutor țărilor baltice și Ucrainei. Turcia se opune planului de consolidare a țărilor nordice

NATO vrea să stabilească un plan de apărare pentru statele aflate în nordul Europei.

UPDATE 3:00. Liderii G7 recunosc criza economică globală care ia amploare

Potrivit cancelarului german Olaf Scholz, criza este aşteptată pe fondul inflaţiei şi al unei încetiniri a economiei.

„Membrii ţărilor G7 sunt îngrijoraţi de criza cu care ne confruntăm: încetinirea creşterii economice în unele ţări, creşterea inflaţiei, penuria de materii prime, întreruperile aprovizionării, acestea nu sunt probleme minore”, a declarat Scholz.

UPDATE 01:00 Rusia a exportat masiv tone de cereale din Ucraina

De la începutul invaziei pe scară largă, Rusia a scos deja cel puţin 400.000 de tone de cereale din teritoriile ucrainene ocupate temporar, susţine Taras Vysotsky, prim-adjunct al Ministerului Politicii Agrare.

UPDATE 00:00 Preşedintele ucrainean Voldomir Zelenski a lansat un discurs critic la adresa politicii externe ruse

Kremlinul a decis deja totul pentru voi – vieţile voastre nu valorează nimic pentru ei. Nu trebuie să mori. Şi poţi împiedica pe oricine să decidă pentru tine ce te aşteaptă în continuare.

Liderii G7 interzic importurile de aur rusesc. „Trebuie să tăiem finanţarea pentru regimul lui Putin”

Statele Unite, Marea Britanie, Canada şi Japonia urmează să interzică importurile de aur rusesc în noile sancţiuni impuse ca răspuns la invazia Ucrainei, a anunţat duminică Downing Street, în prima zi a unui summit G7, informează France Presse.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie laciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase