LIVE. Războiul din Ucraina, ziua 315. Rusia a reluat bombardamentele / Ucrainenii au doborât 500 de drone

LIVE. Războiul din Ucraina, ziua 315. Rusia a reluat bombardamentele / Ucrainenii au doborât 500 de drone
Război în Ucraina
Publicat: 04/01/2023, 15:00
Actualizat: 04/01/2023, 15:24

Artileria ucraineană susține că a doborât 500 de drone ale Rusiei. După atacul ucrainean soldat cu peste 80 de morți în rândul militarilor ruși, Kremlinul avertizează cu represalii dure. Rușii continuă seria bombardamentelor, drept răspuns la atacul ucrainean.

UPDATE ora 15:00 – Tatiana a fugit din Ucraina, de frica războiului, și a descoperit, întâmplător, mormântul bunicului ei, îngropat la Călărași

Tatiana Gorbonos este din Odesa și, după ce a început războiul în Ucraina, s-a refugiat în România. Destinul a adus-o în fața unei descoperire incredibile. Ea a ajuns, din întâmplare, la mormântul bunicului ei, care a murit în timpul celui de-al Doilea Război Mondial într-un lagăr militar românesc.

Tatiana a fugit din calea războiului pornit de armata lui Vladimir Putin împreună cu fiica ei de 6 ani. Au ajuns prima dată în Republica Moldova, unde au stat aproape o lună și, pentru că și-a dat seama că nu vor avea parte de un trai liniștit, femeia s-a gândit să se refugieze în Germania, acolo unde locuia deja sora ei.

(Citește continuarea poveștii aici…)

Tatiana a fugit din Ucraina și a descoperit, întâmplător, mormântul bunicului ei / Sursa foto: Știri Diaspora
Tatiana a fugit din Ucraina și a descoperit, întâmplător, mormântul bunicului ei / Sursa foto: Știri Diaspora

UPDATE ora 12:00 – Războiul pornit de Rusia împotriva Ucrainei a creat victime neaşteptate: Averile oligarhilor ucraineni s-au prăbușit

Ucraina este de mult timp considerată ca fiind una dintre cele mai corupte ţări ale lumii, o mare parte din avuţia sa, posturile TV, minele, băncile, comerţul, agricultura, sectorul imobiliar şi altele fiind controlate de un număr restrâns de afacerişti, respectiv câteva zeci.

Dar invazia rusă le-a diminuat drastic averile, iar influenţa lor politică a intrat în declin. Preşedintele Volodimir Zelenski, el însuşi susţinut de un oligarh în campania sa electorală, a impus încă dinaintea războiului o lege de „dezoligarhizare” menită să reducă din influenţa politică dobândită de oligarhi. Iar războiul început în februarie a consolidat acest efort, Zelenski nemaiavând nevoie de susţinerea politică şi financiară a acestora.

Citește mai multe detalii aici….

UPDATE ora 09:00 – EXCLUSIV VIDEO | Daniel Dăianu: ”Recesiunea este probabilă în 2023, puterea de cumpărare ar putea să scadă. Cu războiul din Ucraina, s-au încălcat flagrant reguli. Fără respectarea regulilor internaționale, lumea va fi jungla celui mai puternic”

Economistul Daniel Dăianu, președintele Consiliului Fiscal și consilier la BNR, spune, într-un interviu în exclusivitate pentru Gândul, că anul 2023 s-ar putea să aducă o recesiune slabă în Statele Unite și Uniunea Europeană, adică o contractare a economiei doar marginală și pentru o perioadă limitată de timp.

Fostul ministru de Finanțe este de părere că, în cazul în care în Germania va fi în recesiune, aceasta va afecta și alte state membre ale spațiului comunitar. Dat fiind că pentru românii Germania reprezintă primul partener comercial, s-ar putea ca o eventuală recesiune a economiei germane să influențeze și perspectiva de creștere economică în România.

Din cauza războiului din Ucraina, economistul Daniel Dăianu preconizează că în 2023 cheltuielile de apărare vor crește peste tot.

Daniel Dăianu consideră că, la nivel mondial, comerțul va fi afectat de rivalitatea tehnologică între Statele Unite și China, dar apreciază că, oricât ar fi de mare această rivalitate, marile probleme ale omenirii nu se pot rezolva fără colaborare între Washington și Beijing.

(Citește continuarea aici…)

UPDATE ora 08:00 – Rusia dă vina pe utilizarea telefonului mobil de către soldații săi pentru atacul mortal cu rachete

Ministerul rus al Apărării a acuzat miercuri utilizarea ilegală a telefoanelor mobile de către soldații săi pentru atacul mortal cu rachete din Ucraina care a ucis 89 de militari, relatează Reuters.

Moscova a declarat anterior că 63 de soldați ruși au fost uciși în atacul din weekend. Reacția ministerului a venit pe fondul furiei crescânde a unor comentatori ruși, care sunt din ce în ce mai vocali cu privire la ceea ce ei consideră a fi o campanie lipsită de curaj în Ucraina.

Cea mai mare parte a furiei de pe rețelele de socializare a fost îndreptată împotriva comandanților militari, mai degrabă decât împotriva președintelui rus Vladimir Putin, care nu a comentat public atacul.

Ministerul rus al Apărării a declarat că patru rachete ucrainene au lovit o cazarmă rusă temporară aflată într-un colegiu profesional din Makiivka, oraș geamăn al capitalei regionale Donetsk, ocupată de Rusia, în estul Ucrainei, scrie Mediafax.

UPDATE ora 07:00. În total, 89 de militari ruși au murit după ce artileria ucraineană le-a bombardat cartierul general din Makiivka.

Ministerul rus al Apărării a confirmat oficial numărul victimelor.

Rusia a rănit un civil ucrainean

Soldații ruși au atacat periferia orașului Zaporojie, rănind o persoană, a informat Oleksandr Starukh, guvernatorul regional.

Volodimir Zelenski a avertizat, pe de altă parte, că Rusia pregătește un nou val de mobilizări pentru frontul din Ucraina.

Reperele zilei

– Mai mulți oficiali ucraineni sunt suspectați de evaziune fiscală, după ce i-au ajutat pe exportatori să evite plata taxelor în 2022. Aceștia au delapidat 186 milioane de dolari.
– Ucraina vrea să aibă o armată contractuală puternică după încheierea războiului cu Rusia
– Zelenski a vorbit la telefon cu premierii Canadei, Țărilor de Jos, Regatului Unit și Norvegiei, cu scopul de a obține noi fonduri pentru finanțarea conflictului cu Rusia.

Şeful Wagner, filmat într-un subsol plin de cadavre ale luptătorilor săi: „Contractele voastre s-au încheiat”

Într-o înregistrare video sumbră publicată de Anul Nou, şeful grupului rus de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, un aliat cheie al lui Vladimir Putin, a fost filmat în timp ce vizita un subsol din apropierea frontului estic, plin de cadavrele luptătorilor săi.

Ambasada Ucrainei cere o „anchetă rapidă” în România, după ce la Bacău a fost organizată „o manifestare semi-glumă în cadrul căreia au fost folosite simboluri ale teroriştilor ruşi”

Tradiționala paradă a mascaților din localitatea „Berzunți”, județul Bacău, nu a rămas fără ecou. Mașini inscripționate cu Z-ul rusesc  și tractoare transformate în tancuri – sunt doar o parte dintre decorurile folosite de ceata din Moldova care a vrut să iasă în evidență. Și a reușit, căci însăși Ambasada Ucrainei la București a condamnat ferm manifestarea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
O zonă turistică populară, închisă din cauza unor flori care miros urât