LIVE UPDATE. Război în Ucraina, ziua 208. Rusia, în criză de soldați și armament / 3.000 de dolari pe lună celor care vor să lupte / Putin transferă pe front rachetele de la porțile Sankt Petersburg-ului

LIVE UPDATE. Război în Ucraina, ziua 208. Rusia, în criză de soldați și armament / 3.000 de dolari pe lună celor care vor să lupte / Putin transferă pe front rachetele de la porțile Sankt Petersburg-ului
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 19/09/2022, 08:02
Actualizat: 19/09/2022, 20:18

Război în Ucraina, ziua 208. Armata rusă caută soldați și le oferă aproape 3.000 de dolari pe lună stimulent celor care vor să lupte în Ucraina.

UPDATE ora 19:00 – McDonald’s îşi redeschide treptat restaurantele din Ucraina, începând cu Kiev. Decizia vine, în anumite condiții, după 7 luni de pauză

Compania McDonald’s a anunţat că de marți, 20 septembrie, va redeschide treptat restaurantele din Ucraina, începând de la Kiev, a anunțat pe Facebook şefa departamentului de comunicare al McDonald’s, ucraineanca Alesia Mudzhiri.

Compania anunțase, încă din luna august, că va redeschide treptat cele 109 restaurantele din Kiev şi vestul Ucrainei, pe care le închisese în 24 februarie, odată cu invazia rusească.

UPDATE. O unitate specială a staționat sâmbătă un camion într-un parc din Rostov, sudul Rusiei, pentru a recruta oameni

„Serviciul militar pe bază de contract – alegerea unui om adevărat” este sloganul prin care Vladimir Putin vrea să atragă „carne de tun” în Ucraina.

Nici Rusia, nici Ucraina nu vorbesc deschis despre pierderile militare, deși informațiile occidentale semnalează zeci de mii de morți.

Moscova nu a mai actualizat bilanțul oficial al morților de la 25 martie, când a declarat că 1.351 de soldați ruși au murit și 3.825 au fost răniți în Ucraina.

Sunt elibibili pentru înrolare rușii și străinii cu vârste între 18 și 60 de ani, care au cel puțin studii medii.

Se oferă un salariu minim de 160.000 de ruble (2.700 de dolari).

UPDATE. Joe Biden l-a avertizat pe Xi Jinping despre încălcarea sancțiunilor impuse Moscovei

Liderul american Joe Biden l-a avertizat pe omologul său chinez, Xi Jinping, despre riscul retragerii investitorilor, dacă mai încalcă sancțiunile impuse Rusiei în urma invaziei Ucrainei.

„O greșeală uriașă”, a averitzat Biden, deși nu există niciun indiciu clar că statul chinez ar furniza arme Rusiei, pentru efortul militar din Ucraina.

UPDATE. Vedeta pop Alla Pugaciova condamnă războiul din Ucraina

Un caz deosebit este cel al starului pop Alla Pugaciova, care a cerut rușilor să o declare „agent străin”, în semn de solidaritate cu soțul ei, Maxim Galkin, care s-a pronunțat ferm împotriva războiului din Ucraina.

Eticheta de „agent străin” a fost aplicată de Putin diferitelor organizații media, grupuri de campanie și persoane publice, care critică deschis războiul ruso-ucrainean.

UPDATE. Rusia transferă rachetele care apără St Petersburg pentru a fi folosite în Ucraina: imagini din satelit!

Sankt Petersburg este unul din cele mai păzite orașe din Rusia, dar imaginile din satelit arată că Putin transferă un număr mare de sisteme de apărare aeriană și rachete în Ucraina din această regiune.

Presa finlandeză relatează că lansatoarele și rachetele au dispărut de la baza de la Zelenogorsk din istmul Karelian.

„Patru baze de apărare sunt complet lipsite de armament”, a anunțat expertul militar Marko Eklung.

Echipamentele tranferate în Ucraina sunt, însă, vechi. 25 de containere cu rachete, cu câte 100 de rachete fiecare, au dispărut din regiune.

foto: Google Earth