Imagini de la parada de Ziua Națională. Avioanele militare nu au survolat Capitala din cauza vremii | FOTO, VIDEO

Publicat: 01/12/2022, 11:31
Actualizat: 01/12/2022, 14:29

Cel mai așteptat moment organizat cu prilejul Zilei Naționale a României, parada militară, a început în București.

GÂNDUL transmite în direct cele mai importante momente din cadrul manifestațiilor de 1 decembrie.

Aproximativ 35.000 de oameni participă la paradă. Din păcate, condițiile meteo nu permit ca avioanele militare să survoleze Capitala, așa cum se întâmplă de obicei.

„Din păcate nu vom putea survola la București, la Arcul de Triumf”, a anunțat Șeful Statului Major al Apărării, Daniel Petrescu, la Euronews România.

„Prognoza nu ne permite. Asta nu înseamnă că avioanele noastre nu pot zbura pe o astfel de vreme. Înseamnă că plafonul este foarte jos și nu pot zbura în siguranță în formațiile stabilite pentru paradă, dar vom avea detașamentele pe jos, structurile multinaționale și un dispozitiv impresionant de tehnică militară”, a mai adăugat acesta.

Ca în fiecare an, militarii Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul” au participat la ceremonia de la Monumentul Ostașului Necunoscut din Parcul Carol I. Au adus un omagiu eroilor știuți și neștiuți, căzuți în toate timpurile pe câmpul de luptă pentru împlinirea idealurilor naționale.

Cine participă la parada de Ziua Națională

Anul acesta, la paradă participă peste 1.500 de militari și specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Telecomunicații Speciale, Administrația Națională a Penitenciarelor și Autoritatea Vamală Română, precum şi 120 de mijloace tehnice.

În blocul de onoare vor fi aproximativ 150 de militari străini, în cadrul unor detașamente din Belgia, Franța, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Portugalia, Statele Unite ale Americii și Țările de Jos și militari reprezentând țările aliate contributoare la structurile NATO de pe teritoriul României. Militari străini sunt prezenți cu 25 de mijloace tehnice, inclusiv aeronave de luptă din Canada, Italia, Spania și Statele Unite ale Americii.

Totodată, în zona Arcului de Triumf sunt amplasate standuri expoziționale cu tehnică militară. Acestea vor putea fi vizitate după încheierea ceremoniei oficiale.

În această seară, militarii Brigăzii 30 Gardă Mihai Viteazul vor executa, pentru dumneavoastră, retragerea cu torțe. Evenimentul va începe la ora 19.00, din Piața Tricolorului, de pe esplanada Palatului Cercului Militar Național, militarii defilând până la sediul brigăzii, transmite Ministerul Apărării Naționale.

La începutul ceremoniei a fost intonat Imnul Naţional al României, concomitent cu executarea a 21 de salve de tun, moment urmat de depunerea unei coroane de flori de către preşedintele Klaus Iohannis în memoria eroilor români căzuţi pe câmpurile de bătălie pentru reîntregirea neamului românesc şi de păstrarea unui moment de reculegere.

Între orele 19.00 – 22.00 este programată solemnitatea retragerii cu torţe pe următorul traseu: Palatul Cercului Militar Naţional – Cal. Victoriei, Bd. Regina Elisabeta – Bd. Mihail Kogălniceanu – Spl. Independenţei – Bd. Eroilor Sanitari – Str. Profesor Doctor Gheorghe Marinescu – Şos. Cotroceni – Bd. Iuliu Maniu – Bd. General Paul Teodorescu – Bd. Timişoara – sediul Brigăzii 30 Gardă. Deplasarea se va face exclusiv pe banda I de circulaţie, pe sensul normal de mers.

Marcel Ciolacu: Generația actuală a luat o țară distrusă de comunism și a dus-o în Uniunea Europeană și NATO

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a transmis pe pagina sa de Facebook un mesaj cu ocazia Zilei Naționale.

Acesta a publicat mai multe fotografii cu o fetiță care i-a oferit o broșă tricoloră. Ciolacu spune că actuala generație a preluat o țară ruinată de comunism și a dus-o în UE și NATO.

„Speranța acestei națiuni stă în copiii săi! Delia, un copil minunat de 10 ani, mi-a dăruit astăzi o broșă tricoloră cu România făcută de mânuțele ei.O voi purta astăzi cu mare mândrie cu gândul la energia acestei generații care va duce România acolo unde merită și îi este locul. La fel cum acum 104 ani, generația de atunci a înțeles că doar prin unitate putem să ne îndeplinim visul de a trăi cu toții într-o singură țară.

Generația actuală a luat o țară distrusă de comunism și a dus-o în Uniunea Europeană și NATO. Avem o șansă extraordinară să îndeplinim total visul european și să aderăm la spațiul Schengen. Depinde doar de noi!

Pentru Delia, pentru toți copiii acestei națiuni, trebuie și noi să stăm uniți și să trecem peste toate provocările la care suntem supuși de un război ilegal chiar la granițele noastre și de toate crizele suprapuse pe care le-a cauzat.Avem această datorie, pentru ca viitoarea generație să poată construi pe o fundație mult mai solidă !

La mulți ani, România! La mulți ani, români!”, a scris Ciolacu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Noua lege pe care ROMÂNIA o aplică din 31 martie. Decizia ISTORICĂ ne aduce în...
Noi reguli pentru șoferi. Totul va fi filmat
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată ce se întâmplă chiar înainte de cele mai fericite momente din viață