Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu Jens Stoltenberg, secretarul general NATO: ”România se bucură de toate garanțiile de securitate, iar acesta este rezultatul eforturilor constante din ultimii 30 de ani”

Publicat: 29/11/2022, 16:21

Președintele PSD Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu secretarul general al Alianței Nord-Atlantice (NATO), Jens Stoltenberg, în marja reuniunii la nivel înalt a Alianței găzduită de Parlamentul României.

După această întâlnire, liderul social-democraților a reamintit că, în 3o de ani de democrație în România, susținerea NATO a fost una constantă, iar țara noastră s-a transformat într-un ”aliat dedicat”.

Acum, România alocă 2,5 din Produsul Intern Brut (PIB) pentru apărare, iar rolul NATO în contextul tensionat actual – după invadarea Ucrainei de armata Federației Ruse – este esențial.

Întâlnire constructivă cu Secretarul General al NATO, domnul Jens Stoltenberg, în marja reuniunii la nivel înalt a Alianței găzduită de Parlamentul României.

În cei peste 30 de ani de democrație în România, susținerea NATO a fost o constantă. Suntem un aliat dedicat, fapt demonstrat și de alocarea a 2,5% din PIB pentru apărare. Din poziția mea, voi face tot ceea ce este necesar pentru a menține consensul pentru acest angajament euroatlantic”, a notat Marcel Ciolacu pe pagina sa de socializare.

”Evoluțiile din ultimul an, și, în special, războiul ilegal și nejustificat al Rusiei împotriva Ucrainei, au reconfirmat rolul primordial și fundamental al NATO pentru securitatea spațiului euroatlantic”

Marcel Ciolacu

Președintele PSD Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu Jens Stoltenberg, secretarul general NATO.

”Sunt convins că deciziile luate în aceste zile vor demonstra unitatea Aliaților”

Marcel Ciolacu și-a exprimat convingerea că unitatea aliaților NATO va fi reconfirmată după întâlnirea de la București, reflectând o ”relație transatlantică” solidă.

În situația geopolitică actuală, într-un moment în care criza din Ucraina își pune amprenta peste întreaga Europă, ”România se bucură de toate garanțiile de securitate pe care NATO le oferă”, a menționat liderul PSD.

Sunt convins că deciziile luate în aceste zile vor demonstra unitatea Aliaților și vor reflecta, încă o dată, solida relație transatlantică. În cadrul întâlnirii de astăzi, am subliniat și contribuția țării noastre la securitatea și stabilitatea regiunii Mării Negre. Avem o viziune comună privind necesitatea implementării integrale a deciziilor luate cu ocazia Summit-ului de la Madrid, mai ales consolidarea posturii de apărare pe Flancul Estic.

România se bucură de toate garanțiile de securitate pe care NATO le oferă, iar acesta este rezultatul eforturilor constante din ultimii 30 de ani”, a mai precizat Marcel Ciolacu în mediul online.


Citește și:

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politicăciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase