VIDEO | Marcel Ciolacu și Sorin Grindeanu, în inspecție pe șantierul autostrăzii Sibiu-Pitești, secțiunea 4 – Tigveni-Curtea de Argeș

Publicat: 30/10/2023, 09:07
Actualizat: 30/10/2023, 19:39

Premierul Marcel Ciolacu, împreună cu ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu și cu vicepremierul Marian Neacșu, se află luni pe șantierul autostrăzii Sibiu-Pitești, secțiunea 4 – Tigveni-Curtea de Argeș, pentru a verifica de la fața locului, stadiul lucrărilor de execuție și proiectare. 

La sosire, premierul Marcel Ciolacu a declarat că este „prima străpungere după perioada comunistă” și nu a ezitat să felicite constructorul pentru avansul lucrărilor. Ciolacu a punctat faptul că dacă România ar fi fost în Schengen, lucrările la autostrada Sibiu-Pitești s-ar fi desfășurat mai repede.

„Cred este prima străpungere după perioada comunistă și nu este o lucrare întinsă, dar foarte dificilă. Este evident deja constructorul este în avans cu lucrările și dori să-i fericit. Sunt ferm convins dacă am fi fost în Schengen, ar fi fost și mai în avans. Lucrurile ar fi mers mult mai ușor…”, a declarat premierul.

Ministrul Transporturilor a subliniat faptul că, deși tronsonul are termen de finalizare pentru 2027, acesta se așteaptă ca lucrările să fie finalizate mai devreme, punctând gradul de complexitate al construcțiilor prevăzute pe șantierul autostrăzii Sibiu-Pitești. (detalii AICI)

 Aș vrea să încep prin a-i felicita pe cei de la compania de construcții de aici, pentru ce au făcut pe tronsonul Sibiu-Boiţa. N-am apucat la sfârșitul anului trecut, dar am circulat de câteva ori de la Sibiu la Boiţa. Felicitări! Aţi terminat înainte de termen acolo, cu câteva luni bune. Mă aștept ca și termenul de aici, din contractul de pe lotul patru să fie finalizat înainte de termenul asumat, care e undeva în 2027. Sunt convins că, așa cum ați început, veți putea termina lucrările, chiar dacă sunt doar zece kilometri, aproape zece kilometri, care au foarte multe lucrări de artă: poduri, tuneluri, așa cum bine știți, a declarat Sorin Grindeanu.

Potrivit ministrului Transporturilor, constructorul a înregistrat un progres de 55%.

Italienii de la WeBuild au fost lăudați la rândul lor pentru avansul de pe lotul 5 pe care se va circula, parțial de anul viitor. Într-o postare pe rețelele de socializare, WeBuild precizează că lucrările se desfășoară rapid la construcția lotului 5:  „Se poate observa ridicarea celui de-al cincilea bloc de punte metalică din Podul 2”

Șanse mari să circulăm, în 2025, pe încă 40 de kilometri de autostradă, de la Pitești la Tigveni

În aprilie, șeful CNAIR, Cristian Pistol a declarat la interviurile Gândul că sunt șanse mari ca până în 2025 și secțiunea 5 a autostrăzii Sibiu-Pitești, între Pitești și Curtea de Argeș, care acoperă o distanță de 30 de kilometri, să fie dată în folosință până atunci. (detalii AICI)

„Pot să spun cu mândrie că am reușit, din cele cinci secțiuni ale acestei autostrăzi, trei dintre contracte să le semnez eu, și vorbim aici de cele mai dificile, care au fost semnate anul trecut, secțiunea 2 și secțiunea 3, iar la finalul anului 2021 am semnat secțiunea 4 care pot să vă spun că, în momentul de față, ne aflăm în faza de execuție lucrări. S-a finalizat partea de proiectare și am trecut la faza de execuție lucrări”, a spus directorul general al CNAIR la interviurile Gândul.

Lotul 4 de pe Autostrada Sibiu – Pitești se întinde între Tigveni și Curtea de Argeș. Lucrarea a fost, deja, întârziată mai bine de doi ani de numeroase contestaţii. Lotul 4 are o lungime de 9,86 km şi vor fi realizate 12 poduri şi pasaje, dar şi un tunel de 1.350 de metri.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
TAXA obligatorie în România. Nu poți evita plata ei, oricine ai fi
Cea mai frumoasă stradă a Europei e în România. Orașul care se mândrește cu o...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Telescopul Gemini a făcut o descoperire neașteptată despre stelele binare gigantice