VIDEO | Locomotiva electrică a unui tren de persoane a luat foc în Gara de Sud din Ploiești. Incendiul se manifestă cu flacără deschisă și degajare mare de fum

Publicat: 10/08/2022, 22:29
Actualizat: 10/08/2022, 22:34

Un incendiu a izbucnit, miercuri seara, la locomotiva electrică unui tren de călători în Gara de Sud din Ploiești. Acesta se manifestă cu flacără deschisă și degajare mare de fum sub locomotivă.

În garnitură se aflau 40 de pasageri, în momentul izbucninirii flăcărilor, și își vor continua călătoria cu același tren, la care a fost atașată o altă locomotivă.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Prahova au anunțat că locomotiva a fost decuplată de restul vagoanelor de călători și trasă pe o altă linie, fără să se înregistrate victime.

La fața locului „acționează un ofițer și 15 subofițeri cu două autospeciale de stingere, o autospecială cu azot și po ambulanță SMURD”, potrivit ISU Prahova.

CFR Călători: „Siguranța și securitatea pasagerilor nu au fost afectate”

Ulterior, CFR Călători a emis un comunicat, prin intermediul căruia a oferit mai multe detalii despre incident.

„Astăzi (miercuri-n.r.) – 10 august 2022, în jurul orei 20:40, în stația Ploiești Sud, s-a produs o degajare de fum la locomotiva trenului R-E 5003 în relația București Nord-Mărășești, din cauza supraîncălzirii și defectării compresorului. Conform procedurilor aferente unor asemenea situații a fost avizat serviciul 112, o echipă de intervenție deplasându-se la fața locului, între timp mecanicul actionând pentru limitarea efectelor degajării de fum. Siguranța și securitatea pasagerilor nu au fost afectate”, transmite CFR Călători, care și-a cerut scuze pasagerilor pentru neplăcerile întâmpinate și le mulțumește pentru înțelegere.

De asemenea, pasagerii care au bilete la trenul afectat și doresc să renunțe la călătorie din motive personale vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor achiziţionate şi neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanța neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare.

FOTO & VIDEO – Facebook/Răzvan Mihail Dragoș

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase