Locuitorii dintr-un județ din România riscă să rămână fără apă. Autoritățile spun că nu pot asigura cantitățile necesare populației

Locuitorii dintr-un județ din România riscă să rămână fără apă. Autoritățile spun că nu pot asigura cantitățile necesare populației
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 22/06/2022, 14:28
Actualizat: 22/06/2022, 14:29

Furnizorul de apă potabilă al județului Botoșani a transmis că este în imposibilitatea de a asigura cantități suficiente de apă pentru a acoperi necesarul din această perioadă al populației.

Aceasta din cauza lipsei precipitațiilor și a temperaturilor ridicate din ultima perioadă, care au dus la creșterea consumului de apă. Societatea Nova Apaserv S.A. Botoșani spune că, în aceste condiții, nu poate asigura cantitățile suplimentare necesare populației.

Astfel, operatorul face apel la consumatori, atât la cei alimentați din râul Siret, cât și la cei alimentați din râul Prut, să nu utilizeze apa pentru udarea culturilor agricole, a gazonului sau pentru umplerea piscinelor, ci să o folosească doar pentru consumul menajer.

Compania de apă anunță limitarea programului de furnizare în unele zone

De asemenea, Nova Apaserv a anunţat o limitare a programului de furnizare a apei în oraşul Flămânzi şi în localităţile care sunt alimentate din aceeaşi magistrală. Astfel, locuitorii din Flămânzi vor beneficia de apă de luni până vineri şi duminică în intervalul orar 6.00- 9.00, iar sâmbătă în intervalul orar 17.00- 21.00, potrivit comunicatului Nova Apaserv, citat de Agerpres.

Pentru localităţile Cristeşti, Băluşeni, Draxini şi Copălău furnizarea apei va fi asigurată, în funcţie de debit, zilnic în intervalul orar 9.00- 16.00.

„În prezent sunt localităţi importante cu aglomerări mari de populaţie, aflate la capetele de coloane ale aducţiunilor principale, care nu beneficiază de furnizarea apei 24h/24, din cauza utilizării excesive a apei în diferite scopuri, altele decât cele prevăzute în contract”, se mai arată în comunicatul Nova Apaserv.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase