Un bărbat din Botoșani a găsit o grenadă și a intrat cu ea într-un bar. Poliția a deschis o anchetă

Un bărbat din Botoșani a găsit o grenadă și a intrat cu ea într-un bar. Poliția a deschis o anchetă
Sursa foto: ISU Botoșani
Publicat: 27/05/2022, 13:21

Un bărbat din județul Botoșani a descoperit din întâmplare o grenadă neexplodată și, fără să își dea seama de pericolul pe care aceasta îl reprezenta, a luat-o și a intrat cu ea într-un bar.

Totul s-a petrecut joi în comuna Mihai Eminescu din județ.

Autoritățile au fost alertate de un alt client al barului, după ce acesta a văzut muniția adusă de individ în local.

La fața locului a ajuns o echipă de pirotehniști, care a constatat că este vorba despre o grenadă defensivă de mână, cu mijloacele de inițiere intacte.

„Și-a pus viața în pericol și, mai mult de atât, a expus și alte persoane unui risc. Un bărbat din Cătămărăști Deal, comuna Mihai Eminescu, a găsit o grenadă într-un șanț și, în loc să sune la 112, a ridicat-o și a dus-o într-un bar. Un client a realizat pericolul, a scos muniția din clădire și a cerut sprijin de la autorități. S-a întâmplat în această seară (joi, n. red.).

Ajunși la fața locului, în cel mai scurt timp, pirotehnicienii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență «Nicolae Iorga» al Judeţului Botoşani au constatat că este vorba de o grenadă defensivă de mână, care avea mijloacele de inițiere intacte. Muniția a fost transportată în poligonul militar de la Copălău, în vederea distrugerii la o dată ulterioară.

Echipa pirotehnică a verificat și zona unde bărbatul susține că a găsit grenada, dar nu au mai fost descoperite alte elemente de muniție”, informează autoritățile locale.

Ce recomandă specialiștii

Specialiștii pirotehniști recomandă ca, în cazul în care descoperiți astfel de materiale, să respectați următoarele reguli:

  • să nu le mișcați de pe locurile pe care se află;
  • să nu le desfaceți şi să nu le predați operatorilor economici;
  • să nu le introduceți în clădiri, încăperi sau locuinţe;
  • să nu le folosiți pentru improvizarea diferitelor scule sau ornamente;
  • să nu le loviți, să nu le tăiați şi să nu le demontați;
  • să nu folosiți focul deschis în apropierea acestora.