Locurile de joacă din Alexandria, disponibile doar cu certificatul verde pentru copiii de peste 12 ani

Locurile de joacă din Alexandria, disponibile doar cu certificatul verde pentru copiii de peste 12 ani
Locurile de joacă din Alexandria sunt, disponibile doar cu certificatul verde pentru copiii de peste 12 ani/FOTO: Pixabay
Publicat: 16/12/2021, 19:14

Copiii de peste 12 ani care doresc să meargă la locurile de joacă din orașul Alexandria o pot face doar dacă prezintă certificatul de vaccinare.

Potrivit informațiilor prezentate pe afișele plasate de Primăria Alexandria, persoanele nevaccinate au accesul interzis la locurile de joacă din oraș.

De asemenea, părinții copiilor care nu respectă regulile riscă să fie amendați.

„Conform H.G 1242/08.12.2021, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, accesul în incinta locului de joacă este interzis persoanelor cu vârsta de peste 12 ani, care nu au schema completă  de vaccinare, nu sunt trecuţi prin boală sau nu prezintă rezultatul unui test negativ RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ al unui test antigen rapid nu mai vechi de 48 de ore”, arată afişul pus la intrarea unui loc de joacă.

Vaccinarea copiilor din grupa de vârstă 5 – 12 ani începe în ianuarie

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a spus, joi, că vaccinarea copiilor cu vârste între 5 și 11 ani ar putea începe în România în a doua parte a lunii ianuarie.

El spune că vaccinarea copiilor se va face în cabinetele organizate în centrele de vaccinare atât din unități sanitare, cât și din afara unităților sanitare. Ei vor putea primi serul și în cabinetele medicale ale medicilor de familie. Micuții vor primi serul de la Pfizer.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase