Lucrări fără noimă în Capitală. Motivul pentru care asfaltul proaspăt turnat de la pasajul Doamna Ghica va fi spart

Lucrări fără noimă în Capitală. Motivul pentru care asfaltul proaspăt turnat de la pasajul Doamna Ghica va fi spart
Lucrări fără noimă în Capitală. Motivul pentru care asfaltul proaspăt turnat de la pasajul Doamna Ghica va fi spart / Foto: Nicușor Dan
Publicat: 10/09/2021, 11:47

Termoenergetica va moderniza o conductă și în acest scop va sparte asfaltul abia turnat lângă pasajul de la Doamna Ghica.

Anterior, compania a dat aviz că nu se vor face lucrări în această zonă.

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a declarat pentru HotNews, că a avut de ales între a sparge asfaltul abia turnat sau a lăsa bucureștenii din zonă să înghețe de frig la iarnă.

Lucrarea respectivă va fi realizată pe porţiunea dintre Şoseaua Petricani şi Doamna Ghica, imediat după şcoala gimnazială Grigorie Ghica Voievod, şi va dura două luni de zile.

Radu Mihaiu: „Lucrările vor începe undeva pe 20 septembrie”

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a declarat pentru Hotnews, că a avut de ales între a sparge asfaltul abia turnat sau a lăsa bucureştenii care locuiesc în zonă să îngheţe de frig la iarnă.

„În acest moment, în acea zonă se află o conductă care poate transporta doar apă caldă menajeră, nu şi pentru încălzire. Termoenergetica ne-a explicat că, pentru ca acea zonă să aibă căldură la iarnă, are nevoie să facă o intervenţie care durează două luni de zile. Lucrările vor începe undeva pe 20 septembrie. Soluţia ar fi fost să ştim de această lucrare dinainte şi să se facă intervenţiile înainte de turnarea asfaltului.

Din păcate suntem încă în urmă cu planificarea intervenţilor şi deşi Termoenergetica ne-a dat aviz pentru finalizarea lucrărilor la pasaj, în momentul în care a dat acel aviz nu a specificat că mai trebuie să facă lucrări în zonă.

Asta ne pune în situaţia în care fără această intervenţie va suferi de frig un cartier întreg, cu această intervenţie, pe 150 m, urmând să se lucreze pe o bucată pe care s-a mai lucrat deja, de la intersecţia Doamna Ghica până spre şcoală”, a explicat primarul Radu Mihaiu.

Lucrările pasajului nu au fost finalizate. În prezent sunt gata doar 3 din cele 4 bretele.

Claudiu Crețu, directorul Termoenergetica, a declarat că preferă să spargă acum asfaltul, decât după finalizarea pasajului, atât de așteptată de autorități și cetățeni.

Epopeea Pasajului de la Doamna Ghica

Lucrările la acest pasaj au fost repornite de PMB la finalul verii, după nouă luni de pauză.

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat, în luna iulie, că lucrările la sol vor fi gata toamna aceasta.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase