MAE, precizări despre românca ucisă de un rechin în Egipt

MAE, precizări despre românca ucisă de un rechin în Egipt
Egiptul închide plajele de la Marea Roșie după ce o femeie a fost ucisă de un rechin Sursa foto: Profimedia
Publicat: 03/07/2022, 21:22

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că Ambasada României la Cairo a fost notificată telefonic, duminică, de către agentul unei companii de turism cu privire la decesul turistei din România aflată în vacanță în stațiunea Hurghada, Egipt.

Guvernatorul egiptean al Mării Roşii a emis un ordin de închidere a mai multor plaje de la Marea Roşie, după ce două femei au fost ucise în urma unui atac al rechinilor în largul coastei Sahl Hasheesh. A doua victimă a rechinilor este o româncă de 40 de ani.

Două surse au declarat pentru Reuters că trupul unei turiste din România în vârstă de 40 de ani a fost descoperit la câteva ore după un atac al rechinilor, în urma căruia a murit o austriacă de 68 de ani.

Ambele atacuri au avut loc la 600 de metri unul de celălalt, în largul coastei Sahl Hasheesh, potrivit surselor citat de publicația internațională.

„Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că Ambasada României la Cairo a fost notificată telefonic, la data de 3 iulie, de către agentul unei companii de turism cu privire la decesul unui cetățean român de sex feminin aflat în vacanță în stațiunea Hurghada, Egipt.

În acest context, reprezentanții ambasadei au întreprins demersuri, în regim de urgență, pe lângă autoritățile competente egiptene în vederea obținerii unor informații suplimentare cu privire la circumstanțele producerii decesului.

Potrivit informațiilor transmise de autoritățile competente egiptene, în urma investigațiilor realizate, a reieșit că decesul cetățeanului român s-a produs în urma unui atac al unui rechin.

Reprezentanții Ambasadei României la Cairo au întreprins demersurile necesare pe lângă autoritățile române competente pentru identificarea, de urgență, a familiei din România a persoanei decedate, fiind transmise condoleanțe pentru pierderea suferită și oferite informațiile necesare cu privire la repatrierea trupului neînsuflețit pentru a fi înmormântat în România.

MAE precizează că, până la acest moment, la nivelul Ambasadei României la Cairo nu au fost primite alte solicitări de asistență consulară din partea niciunui cetățean român cu privire la acest incident.

Ambasada României la Cairo continuă dialogul cu autoritățile egiptene, cu companiile de turism implicate și este pregătită să acorde asistență consulară, conform competențelor legale.

De asemenea, având în vedere că acest incident este al doilea de acest gen în ultimele două zile care implica atacuri de rechin, MAE recomandă cetățenilor români care se află în Egipt sau urmează să călătorească în această țară în scop turistic să urmeze sfaturile și recomandările autorităților locale în ceea ce privește zonele sigure de recreere și înot în mare.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Cairo: +202 2735 53 26, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de telefon de urgență al misiunii diplomatice: +202 2735 95 46”, se arată în comunicatul transmis de MAE.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase