Mai multe cadre medicale riscă să ajungă în spatele gratiilor după ce au făcut imunizări fictive. Care era prețul unui „vaccin la chiuvetă”

Mai multe cadre medicale riscă să ajungă în spatele gratiilor după ce au făcut imunizări fictive. Care era prețul unui „vaccin la chiuvetă”
Sursa foto - caracter ilustrativ: Alexandra Pandrea/GÂNDUL
Publicat: 15/02/2022, 16:54
Actualizat: 15/02/2022, 16:55

Mai multe cadre medicale de la centrul de vaccinare împotriva COVID-19 din orașul Bocșa, județul Caraș Severin, sunt acuzate că au primit mită între 100 și 250 euro pentru ca persoane ce nu s-au imunizat să devină posesori de certificat verde. Vaccinarea a fost simulată, astfel că majoritatea cadrele medicale aflate sub anchetă riscă acum să ajungă în spatele gratiilor.

Doar doi asistenți au scăpat de reținere, fiind puși sub control judiciar de anchetatori. Acuzațiile sunt de luare de mită și fals informatic. Anchetatorii au stabilit, până la acest moment că registratorii implicați în vaccinarea falsă au fost determinați să introducă datele persoanelor respective vaccinate în fals fără să aibă cunoștință că, în realitate, exista această rețea care a compromis actul de vaccinare prin acte de corupție. În cadrul procedurilor realizate, procurori au fost spriiniți de DGA-Serviciul Teritorial Anticorupție Caraș Severin.

Mai multe cadre medicale din cadrul Centrului de Vaccinare COVID-19 din oraşul Bocşa, jud. Caraş-Severin, respectiv medicii R. A. şi T. A.-A. şi asistenţii medicali G. D.-G, V. M.-T., V. I., P.-S. A.-F., P. D., M. A.-A. şi G.-H. S.-G., în cursul campaniei de vaccinare COVID-19, în mod repetat, au simulat actul de vaccinare şi au implementat personal sau au determinat registratorii să introducă fără vinovăţie într-un sistem informatic, respectiv în platforma electronică de vaccinare ROVACCINARE, fără drept şi contrar realităţii, datele mai multor persoane, atestând în mod nereal că acestea au fost vaccinate împotriva virusului Sars-Cov 2 cu serul Johnson & Johnson sau chiar Pfizer BioNTech, introducând în acest sens, fără drept, date necorespunzătoare adevărului, în scopul producerii de consecinţe juridice, respectiv obţinerea de către persoanele interesate a adeverinţelor de vaccinare şi pe cale de consecinţă, libera circulaţie, accesul în societăţi comerciale, altele decât cele alimentare, sustragerea obligării instituirii carantinei sau izolării la momentul revenirii în ţară din zonele de risc epidemiologic”, se arată într-un comunicat de presă, de marţi, al Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin.

Care era prețul pentru un vaccin la „chiuvetă”

Cetăţeni interesaţi de obţinerea certificatului de vaccinare au plătit cadrelor medicale sume de bani cuprinse între 100-250 de euro, pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu, respectiv pentru a nu le administra efectiv vaccinul anti-COVID-19, eliberându-le însă în schimb adeverinţă de vaccinare, document necesar eliberării certificatului de vaccinare (Certificatul Verde).

Adina Anghelescu
Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor '90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”