Maia Sandu, după întâlnirea cu Luminița Odobescu, ministrul de Externe al României: ” Vom continua să lucrăm împreună pentru stabilitate”

Maia Sandu, după întâlnirea cu Luminița Odobescu, ministrul de Externe al României: ” Vom continua să lucrăm împreună pentru stabilitate”
Maia Sandu (dreapta), președintele R. Moldova, alături de Luminița Odobescu, ministrul de Externe al României
Publicat: 20/06/2023, 15:51
Actualizat: 20/06/2023, 15:54

Luminița Odobescu – ministrul Afacerilor Externe – a fost primită, în seara zilei de 19 iunie 2023, la Chișinău, de președintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

În cadrul discuțiilor, potrivit reprezentanților MAE, au fost abordate ”teme prioritare privind dialogul politic bilateral, cooperarea dintre România și Republica Moldova, agenda europeană a Chișinăului, precum și situația de securitate regională”.

Ministrul Luminița Odobescu a salutat, în timpul întâlnirii, ritmul intens al dialogului politic bilateral, la toate nivelurile, și agenda cuprinzătoare de proiecte concrete aflate în derulare, cu implicarea tuturor instituțiilor guvernamentale de la București și Chișinău.

Deschiderea fără precedent consemnată în ultimii ani în cadru bilateral a permis avansarea rapidă a tuturor inițiativelor de cooperare, mai ales a celor cu relevanță directă pentru consolidarea stabilității si susținerea dezvoltării de ansamblu a Republicii Moldova.

Ministrul Luminița Odobescu a asigurat cu privire la angajamentul solid al României de promovare în ritm accelerat a proiectelor de asistență în beneficiul Republicii Moldova, respectiv de racordare cuprinzătoare a acesteia la spațiul european, prin România”, au transmis reprezenții MAE prin intermediul unui comunicat de presă.

Maia Sandu: ”Astăzi am salutat-o la Chișinău pe Luminița-Teodora Odobescu”

În urma acestei întâlniri, Maia Sandu a transmis că a felicitat-o pe Luminița Odobescu pentru preluarea mandatului de ministru de Externe al României, specificând și că se bucură fiindcă Moldova rămâne o ”prioritate” pentru România.

Președintele Republicii Moldova a dat asigurări că, în continuare, există o agendă bilaterală comună, scopul fiind acela de a promova ”prosperitate, stabilitate și valorile comune, în beneficiul cetățenilor de pe ambele maluri ale râului Prut”.

Astăzi am salutat-o la Chișinău pe Luminița-Teodora Odobescu, ministrul de Externe al României, aflată în prima sa vizită de la preluarea mandatului. Am felicitat-o pe Luminița Odobescu cu prilejul noii funcții și i-am mulțumit că Republica Moldova continuă să fie o prioritate pentru România.

În cadrul întrevederii, am discutat despre procesul de aderare la UE, reformele pe care le facem, dar și agenda bilaterală. România a fost și rămâne un susținător puternic al Republicii Moldova. Vom continua să lucrăm împreună pentru a promova prosperitate, stabilitate și valorile comune, în beneficiul cetățenilor de pe ambele maluri ale râului Prut”, a mai notat Maia Sandu în mediul online.

”Luminița Odobescu a apreciat în mod deosebit progresele substanțiale ale autorităților de la Chișinău”

Șefa diplomației române a adresat felicitări cu privire la găzduirea cu succes de către Republica Moldova, sub coordonarea Președintelui Maia Sandu, a Summitului Comunității Politice Europene din 1 iunie 2023, eveniment de amploare și vizibilitate care a arătat încă o dată măsura angajamentului puternic al Chișinăului pe traseul european.

Luminița Odobescu a apreciat în mod deosebit progresele substanțiale ale autorităților de la Chișinău în privința agendei de reforme, în particular cu referire la îndeplinirea recomandărilor formulate de Comisia Europeană în iunie 2022, la momentul acordării statutului de candidat la integrare europeană.

Ministrul Luminița Odobescu a arătat că aceste rezultate solide și încurajatoare sunt un argument puternic în eforturile de susținere, în plan european,  a avansării accelerate a procesului de integrare europeană a Republicii Moldova. A exprimat speranța într-o decizie politică vizionară privind deschiderea negocierilor de aderare până la finele acestui an.

Ministrul Luminița Odobescu se află la Chișinău în prima deplasare externă de la preluarea mandatului de ministru al afacerilor externe, vizita urmând a continua pe parcursul zilei de 20 iunie”, a mai transmis Ministerul Afacerilor Externe.


Citește și:

EXCLUSIV | Producția de tehnică militară a intrat ”la apă”? Președintele ASIAA: ”România a primit ordinul să tragă frâna de mână!”

Politologul Stelian Tănase, despre prezența Dianei Șoșoacă la RECEPȚIILE de la Ambasada Rusiei: ”Abominabil gest”

ANALIZĂ | Politologul Andrei Kolesnikov, despre șeful mercenarilor Wagner: ”Este nevoie doar de un semn al lui Putin pentru ca Prigojin să dispară!”

EXCLUSIV | Profesor universitar la ASE, acuzat de discriminare și hărțuire sexuală. Concluziile ANCHETEI demarate de Rectorat – UPDATE

Lilia Chanysheva, fost lider al echipei lui Alexei Navalnîi, condamnată la 7 ani și jumătate de închisoare: ”Încă un ostatic într-o colonie penală”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Cum va fi vremea în luna mai! Specialiștii de la ANM preconizează o perioadă imprevizibilă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Devine imposibil în România. Se interzice direct prin lege. S-a votat azi, 29 aprilie
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto