Maia Sandu, mesaj cu ocazia Zilei Naționale a României: „La mulți ani tuturor celor care simt românește, vorbesc limba română și iubesc România!”

Maia Sandu, mesaj cu ocazia Zilei Naționale a României: „La mulți ani tuturor celor care simt românește, vorbesc limba română și iubesc România!”
Maia Sandu, președintele Republicii Moldova

Maia Sandu – președintele Republicii Moldova – a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Naționale a României, spunând că țara noastră este nu numai avocatul Moldovei pe drumul pro-european, dar și „un pilon de rezistență”.

Maia Sandu a notat că Republica Moldova a primit un ajutor constant din partea României, iar cele două țări-surori sunt unite prin „limba transmisă cu dragoste de părinți” și cultură.

În același timp, președintele Republicii Moldova amintește că România a oferit „lumină” țării sale, nu numai metaforic, ci și la propriu, iar în perioada pandemiei de coronavirus Bucureștiul a trimis primele ajutoare către Chișinău.

La mulți ani, România! România este iubită în Republica Moldova, pentru ajutorul constant, dar, mai ales, pentru lucrurile care ne unesc – limba transmisă cu dragoste de părinți, istoria de la care învățăm multiple lecții de demnitate și cultura care construiește cele mai statornice punți.

România este iubită aici pentru ceea ce face, dar mai ales pentru ceea ce este. Și știu că și Moldova este iubită în România.

România, de-a lungul anilor, ne-a iubit necondiționat, fără a aștepta lauri sau beneficii. Și ca orice iubire autentică, România nu a strigat-o bătându-se cu pumnul în piept, ci a manifestat-o indiferent de circumstanțe.

Ne-a oferit lumină, la propriu, când aveam cea mai mare nevoie, ne ajută să modernizăm localitățile, să salvăm viețile cetățenilor de pe malul stâng al Prutului prin serviciul medical de urgență SMURD, ne-a oferit primele ajutoare pe timp de criză pandemică. Și nu doar lista lungă a ajutoarelor oferite ne face să fim profund recunoscători, ci și încrederea noastră că putem mereu conta pe România”, a scris Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, pe pagina sa de Facebook.

„România este pentru noi un pilon de rezistență și este cel mai aprig avocat”

Maia Sandu mai spune că oamenii de peste Prut privesc cu speranță către România, țările-surori fiind legate de un trecut comun dar, și mai important, unite printr-un viitor comun.

România este pentru noi un pilon de rezistență și este cel mai aprig avocat în drumul nostru european. O privim cu speranță atunci când ne aflăm la nevoie și ca reper în aspirațiile noastre de aderare la UE. Iar România ne privește cu încredere că vom izbuti în calea aleasă.

Ne leagă trecutul, dar și mai mult ne leagă viitorul. Ne leagă dorința de a construi o societate dreaptă și bună pentru toți cetățenii noștri, de a deveni mai puternici împreună. Drumul nostru este comun – locul nostru este împreună în Uniunea Europeană. Știm România alături de noi – și acest lucru ne ajută să avem încredere în viitor, oricât de mari ar fi încercările prin care trecem.

La mulți ani tuturor celor care simt românește, vorbesc limba română și iubesc România!”, a încheiat Maia Sandu.


Citește și:

VIDEO | Klaus Iohannis ratează startul la COP28 de la Dubai/ Președintele e ținut în țară de Ziua Națională/ Regele Charles întâmpinat de studenți

GÂNDUL LIVE. Radu Magdin și Alin Spânu, invitații ediției speciale Gândul Live, de 1 decembrie!

VIDEO | Ministerul de Interne sărbătorește Ziua Națională cu un clip pe Instagram / „Acest clip nu este doar despre MAI, este despre tine”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Scandal uriaș imediat după ce Mioara Roman a murit! Revoltă în masă din cauza unor...
FOTO. Imagini incendiare cu Corina Caragea într-un costum de baie alb!
Sunt bărbații pe cale de dispariție? Studiu îngrijorător despre cromozomul Y, care determină sexul masculin
Răzvan a murit după ce medicii l-au trimis acasă cu antibiotic! 'Dacă i se făcea...
"I-a dat două cuţite în spate". Detalii şocante în cazul olimpicei înjunghiate de iubit. Robert...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Cum arată casele vedetelor din România. Vlăduţa Lupău, Cătălin Măruţă sau Andreea Marin au investit...
2024: O nouă regulă de circulație în sensul giratoriu. Singura bandă care are întotdeauna prioritate
Avocata de 40 de ani s-a dezbrăcat de robă după ultimul proces câștigat. Imaginile au...
„Pentru toți cei care doresc să își ia rămas bun”. Când și unde va fi...
Analiză Politico: Intrarea lui Klaus Iohannis în cursa pentru şefia NATO poate produce divizări în...
Satul din România unde, dacă ai Ferrari, râd toți de tine! Ce e special în...
Un EXPERIMENT NASA în SPAȚIU a sfârșit în FLĂCĂRI! Ce au încercat să facă?
A MURIT unul dintre cei mai PERICULOŞI oameni din lume! Domnia terorii s-a încheiat
Rețeta de clătite recomandată de Mihaela Bilic. Cât trebuie lăsat aluatul la odihnit
Ce a putut să își facă la geamul apartamentului un român din cartierul Drumul Taberei,...
BANCUL ZILEI. Bulă: Mă cheamă şefu’ la el în birou şi-mi zice: Am observat că...
Cazul bizar al unei pisici de mare care a rămas gestantă deși era singură în...