Maia Sandu, pregătită pentru o întâlnire cu Vladimir Putin: ”Sunt subiecte complicate, dar care trebuie discutate”

Maia Sandu, pregătită pentru o întâlnire cu Vladimir Putin: ”Sunt subiecte complicate, dar care trebuie discutate”
Maia Sandu, pregătită pentru o întâlnire cu Vladimir Putin | Foto - Profimedia Images
Publicat: 06/08/2021, 17:16
Actualizat: 06/08/2021, 17:17

Maia Sandu – președintele Republicii Moldova – este pregătită pentru o întâlnire cu Vladimir Putin, iar subiectele care ar putea fi abordate, deși complicate, ar trebui aduse în discuție cât mai repede.

După învestirea noului guvern condus de Natalia Gavrilița – care a trecut, vineri, de votul Parlamentului -, toate demersurile pentru organizarea unei astfel de întâlniri importante vor fi făcute de Executiv și de ministrul de Externe al Republicii Moldova.

”Guvernul trebuie să ia legătura și să începem să discutăm despre aceste probleme. Discuțiile ar urma să aibă loc la nivelul guvernelor și, poate, la nivel de președinți. Ministerul de Externe este cel care inițiază discuțiile”, a declarat Maia Sandu în timpul emisiunii „Cabinetul din Umbră” de la Jurnal TV, potrivit deschide.md.

”Problema armatei ruse, problema conflictului transnistrean”

Maia Sandu a punctat, de altfel, și principalele subiecte de discuție care ar trebui abordate într-o viitoare întâlnire cu liderul de la Kremlin. Nu pot fi neglijate problemele economice, iar soluțiile pot fi găsite dacă ”ambele părți” doresc asta.

Trebuie găsită, totodată, și o soluție în legătură cu armamentul rusesc care se află pe teritoriul Republicii Moldova, iar ”problema conflictului transnistrean” rămâne una nerezolvată.

 Maia Sandu a mai declarat că este ”deschisă” la un dialog cu președintele Vladimir Putin, iar soluțiile trebuie căutate ”împreună”.

”Avem probleme pe segmentul economic pe care trebuie să încercăm să le rezolvăm. Soluțiile depind de bunăvoința ambelor părți. Avem probleme care țin de acest armament, care este pe teritoriul țării noastre, și care reprezintă un pericol. În anul 2019 am auzit o anumită deschidere din partea Federației Ruse pentru a începe lucrările de lichidare a acestui armament. Totodată, problema armatei ruse, problema conflictului transnistrean. Sunt subiecte complicate, dar care trebuie discutate. Eu sunt deschisă să discut aceste subiecte și să căutăm soluții”, a punctat Maia Sandu, președintele Republicii Moldova.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politicăciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase