Mama şi bunica fetei de 13 ani, ucisă de un șofer pe o trecere de pietoni din Târgovişte, reţinute pentru ultraj

Mama şi bunica fetei de 13 ani, ucisă de un șofer pe o trecere de pietoni din Târgovişte, reţinute pentru ultraj
Sursa foto: captură video - TargovisteNews.ro
Publicat: 05/08/2022, 22:30
Actualizat: 05/08/2022, 22:44

Mama şi bunica fetei de 13 ani, ucisă de un șofer pe o trecere de pietoni din Târgovişte, în urmă cu o lună, au fost reţinute pentru ultraj, vineri, de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Ploieşti.

Surse judiciare au precizat, pentru Agerpres, că în acelaşi dosar au mai fost reţinuţi, tot pentru ultraj, şi alți membri ai familiei, fiind vorba de trei bărbaţi.

Maraton de audieri în dosarul incidentelor din Târgoviște

A fost un adevărat maraton de audieri, vineri dimineață, în dosarul incidentelor din Târgoviște dintre polițiști și participanții la cortegiul funerar din ziua înmormântării fetiței de 13 ani. Astfel, începând cu ora 08:00, 12 persoane au fost audiate după ce au fost ridicate de acasă, la prima oră, cu mandate de aducere la PCA Ploiesti.

Trei dintre cei vizați de anchetă au fost opriti joi, la ora 12:00, la iesirea din țară în Vama Nădlac. Aceștia au fost reținuți pe baza unui mandat de aducere dat „pe loc”, prin fax, si adusi după 24 de ore de către o dubă a PCA Ploiesti, înapoi la Parchet. Toți au avut calitatea (nouă) de suspecti, potrivit avocatului Adrian Cuculis.

Faptele care au stat la baza acuzațiilor de ultraj

În ziua înmormântării fetei, participanţii la cortegiul funerar s-au luat la bătaie cu poliţiştii prezenţi la faţa locului, cauza fiind traseul pe care cortegiul trebuia să îl urmeze. În cauză a fost deschis dosar penal pentru ultraj.

PCA Ploieşti a preluat ancheta în acest caz şi toate dosarele deschise pe această speţă, respectiv pe cel privind accidentul în sine, cât şi dosarul de ultraj şi pe cel de purtare abuzivă.

„Având în vedere manifestările desfăşurate în contextul cortegiului funerar, organizat pentru victima unui accident rutier, produs la data de 7 iulie a.c., în municipiul Târgovişte şi soldat cu decesul unei minore, Compartimentul Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa este abilitat să comunice următoarele: în acest context, având în vedere numărul mare de participanţi, precum şi nemulţumirea acestora referitoare la refuzul de a aproba schimbarea traseului cortegiului funerar, forţele de ordine au intervenit, moment în care persoanele participante s-au manifestat agresiv şi ar fi lovit cu pumnii şi picioarele cinci poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa”, precizau, la acel moment, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Dâmboviţa.

Ulterior, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, anunţa că a trimis o echipă de anchetă la Târgovişte, după ce participanţii la o înmormântare au agresat cinci poliţişti.

„Imaginile nu arată deloc bine. În consecinţă, am trimis o echipă mixtă atât de la Inspectoratul General al Poliţiei Române, cât şi de la Inspectoratul General al Jandarmeriei Române (…) să realizeze o anchetă. Sunt acolo de ieri, i-am rugat să verifice cum au planificat această acţiune, cum au organizat şi cum au condus misiunea de ieri. Imediat cum vom avea rezultatul anchetei, vom lua măsuri, dacă se vor impune, (…) şi le cer şi colegilor mei ca din lecţiile învăţate să transmitem ca pe viitor să nu se mai întâmple”, a spus, atunci, ministrul Bode.

El a precizat că a decis trimiterea unei echipe de anchetă, deoarece situaţia „a arătat rău” şi urmează să se stabilească dacă a fost subdimensionată echipa de menţinere a ordinii publice de acolo.

Şoferul care a produs accidentul este arestat la domiciliu, fiind acuzat de ucidere din culpă.

Vă recomandăm și:

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri precum antena1.ro (a1.ro), Observator.tv (actualul citeste mai mult