VIDEO | Raportul medical arată că fetița de 13 ani ucisă pe o trecere de pietoni din Târgoviște era băută. Avocatul Adrian Cuculis: „O picanterie urâtă cu privire la toată butaforia pe care am văzut-o”

Publicat: 26/07/2022, 01:59
Actualizat: 26/07/2022, 02:06

Raportul medical în cazul accidentului de la Târgoviște, județul Dâmbovița, unde Gabriela, o fată de 13 ani, a fost ucisă pe o trecere de pietoni din oraș, arată că minora era băută. Potrivit examenelor toxicologice, fetița avea o alcoolemie de 0.22 la mie, când a fost lovită de un șofer de 22 ani din același oraș. Familia acuză Medicină Legală că ar fi o încurcătură sau măsluire a probelor.

Luni, s-au desfășurat mai multe audieri la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești cu privire la accident, dar și în legătură cu altercația dintre Poliție și familia fetiței, în ziua înmormântării, pentru că nu au fost lăsați să treacă cu cortegiul funerar pe strada unde locuiește șoferul vinovat de accident.

Informația a fost făcută publică de avocatul Adrian Cuculis, care a precizat că vor fi audiați inclusiv preoții care au înmormântat victima acidentului rutier. Însă, el s-a arătat șocat de concluzia anchetatorilor privind faptul că fata era băută, informație pe care a catalogat-o „știre de breaking news”.

„Este pentru prima dată când văd într-un dosar de accident, și am vâzut sute, unde un copil de 13 ani era cu o îmbibație alcoolică de 0,22 la mie. (…) Pur si simplu, e o picanterie urâtă cu privire la toată butaforia asta pe care am văzut-o”, a declarat avocatul Adrian Cuculis, pentru o televiziune locală precizând că acest lucru nu schimbă soarta procesului în vreun fel și nu îl face mai puțin vinovat pe acel șofer.

În timp ce cortegiul funerar se îndrepta spre locul înmormântării fetiței de 13 ani, mai mulți participanți s-au luat la bătaie cu forțele de ordine după ce li s-a interzis să intre pe strada unde locuia șoferul care a provocat accidentul, iar cinci polițiști au fost răniți.

Rudele îndurerate nu au suportat ideea că trebuie să schimbe traseul cortegiul funerar pentru a nu trece pe strada pe care locuieşte şoferul, aşa că au sărit la bătaie.Cinci poliţişti au fost bătuţi în strada, fiind nevoie de intervenţia mascaţilor.

Jandarmii au fost nevoiţi să acţioneze spray-urile lacrimogene pentru a opri scandalul. Familia fetiţei decedate acuză că participanţii la înmormântare au fost instigaţi de şeful Poliţiei Municipiului Târgovişte.

Șefii Poliției din Târgovişte sunt cercetați disciplinar

De altfel, șefii Poliției din Târgovişte sunt cercetați disciplinar după scandalul de la înmormântarea Gabrielei, fetiţa de 13 ani, ucisă pe o trecere de pietoni. De asemenea, se fac verificări și în cazul altor doi polițiști, cu funcții de execuție.

O echipă mixtă din cadrul Poliției Române și al Jandarmeriei Române au verificat modul de pregătire, organizare și conducere a misiunii de menținere ordinii în oraş în timpul înmormântării fetiței. Astfel, la Târgoviște, au mers specialiști ai Direcției Control Intern și Direcției de Ordine Publică, din cadrul Poliției Române.

„În urma analizei, au fost identificate aspecte privind o gestionare defectuoasă a dispozitiviului instituit, la nivelul Poliției Municipiului Târgoviște.

Având în vedere cele constatate, șeful Poliției Române, chestor principal Benone-Marian MATEI, a dispus declanșarea cercetării prealabile, față de șeful Poliției Municipiului Târgoviște, șeful Biroului de Ordine Publică și alți 2 polițiști, cu funcții de execuție”, a transmis, luni, Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR).

De asemenea, în cauză a fost dispusă declanșarea unei cercetări administrative, cu referire la posibile pagube materiale cauzate de avarierea unei autospeciale și folosirea armamentului din dotare.

„În subsidiar, au fost constituite 2 dosare penale, întocmite sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj, tulburarea ordinii și liniștii publice, respectiv purtare abuzivă, în care unitatea de parchet competentă desfășoară cercetări. Totodată, în urma verificărilor efectuate de I.G.J.R., la I.J.J. Dâmbovița, au fost dispuse măsuri în sarcina comenzii unității, cu privire la respectarea întocmai a fluxului informațional și intensificarea cooperării cu celelalte structuri teritoriale, în scopul cunoașterii în dinamică a situației operative și a anticipării și prevenirii unor astfel de situații, pe viitor”, menționează sursa citată.

Ulterior, procurorul de caz a dispus reținerea șoferului, iar acum s-a dispus arest la domiciliu în cazul său. Alte trei persoane, care au participat la ltercația din ziua înmormântării au fost reținute.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri precum antena1.ro (a1.ro), Observator.tv (actualul citeste mai mult