FOTO | Mâna dreapta a lui Vladimir Putin trăiește o viață dublă. Cine e Svetlana, amanta lui Serghei Lavrov

FOTO | Mâna dreapta a lui Vladimir Putin trăiește o viață dublă. Cine e Svetlana, amanta lui Serghei Lavrov
Sursa: istorie.media
Publicat: 02/03/2022, 16:32
Actualizat: 02/03/2022, 16:33

Mâna dreapta a lui Vladimir Putin trăiește o viață dublă. De mulți ani, șeful Ministerului rus de Externe, Serghei Lavrov, are o relație aproiată de Svetlana Polyakova, o femeie ai cărei parteneri și rude au ocupat funcții cheie în minister și a cărei familie a achiziționat active în valoare de peste 1 miliard de ruble.

Potrivit unei investigații publicată pe site-ul Important Stories, prezența Svetlanei Polyakova a fost observată la ceremonia de deschidere a a unei biserici, la car au participat nu doar ministrul Afacerilor Externe, patriarhul și alți înalți oficiali laici și bisericești, ci și Vladimir Putin.

Pe parcursul întregului eveniment, o femeie îmbracată în negru, ce are un batic alb pe cap, a fost văzută în apropierea lui Putin și a patriarhului. Ulterior, jurnaliștii care au făcut investigația au aflat că este vorba despre Polyakova Svetlana Alexandrovna, angajată a Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse.

Ulterior, sursa citată a aflat că Svetlana Polyakova nu este doar o „angajată a Ministerului Afacerilor Externe”, dar de mulți ani ea are o relație foarte strânsă cu Serghei Lavrov. Poliakova are o influență semnificativă în Ministerul rus de Externe, iar familia ei și mai mulți apropiați dețin bunuri în Rusia și Marea Britanie în valoare de peste 1 miliard de ruble.

Serghei Lavrov are proprietăți de 5 milioane de euro

Serghei Lavrov are 72 de ani. Și-a început cariera în 1971 la Ambasada Sovietică din Sri Lanka și de atunci nu a mai părăsit serviciul diplomatic. Timp de 10 ani (din 1994 până în 2004) Lavrov a condus misiunea permanentă a Rusiei la ONU până când a fost numit ministru al Afacerilor Externe. El a ocupat acest post timp de 17 ani.

Conform informațiilor publicate pe site-ul Ministerului rus de Externe, Serghei Lavrov este căsătorit oficial de mulți ani cu Maria Lavrova. Ministrul de Externe este căsătorit oficial cu ea de mulți ani. Conform declarațiilor sale de avere, în ultimii cinci ani, soții Lavrov au câștigat anual între 8 și 10 milioane de ruble (aproximativ 83.000 de euro). Totuși, notează publicația rusă, ministrul de Externe deține imobile de lux în valoare de peste 600 de milioane de ruble (peste 5 milioane de euro).

O sursa apropiată Ministerului de Interne a povestește că Lavrov are o relație foarte strânsă cu Polyakova, iar mulți apropiați ai ei au funcții cheie în instituție.

Mai mult, reporterii au descoperit că Svetlana Polyakova a călătorit de cel puțin trei ori cu Serghei Lavrov: o dată la Soci și de două ori la Sankt Petersburg.

Svetlana Polyakova, apartament de 5,8 milioane de euro

Pe lângă munca la Ministerul Afacerilor Externe, Svetlana Polyakova are și mai multe afaceri. Până în 2012, ea a fost coproprietară a restaurantului Consul, care se află în clădirea Academiei Diplomatice a Ministerului Rus de Externe, din centrul Moscovei. Restaurantul a primit contracte de stat de la academie pentru catering pentru studenți, profesori și diplomați străini veniți la studii.

Ea deține un apartament de aproape 260 de metri pătrați într-un complex rezidențial din centrul Moscovei. Această casă într-o zonă așa-numită și „Mila de Aur”, unde sunt unele dintre cele mai scumpe apartamente din întreaga lume.

Este dificil de estimat costul apartamentului Svetlanei Polyakova din cauza unicității obiectului, dar un apartament similar din această clădire este vândut pentru mai mult de 700 de milioane de ruble (5,8 milioane de euro). În plus, Svetlana Polyakova deține un apartament în valoare de aproximativ 50 de milioane de ruble (aprox. 420.000 de euro), într-un complex rezidențial de elită din Soci și o casă în valoare de aproximativ 57 de milioane (aprox. 475.000 de eurode ruble), în localitatea Palitsy din zona Moscovei.

Sursa: istorie.media

Pe lângă apartamente, Svetlana Polyakova se mândrește cu o întreagă flotă de mașini de lux. Ea deține un Porsche, două mașini Mercedes, iar până în 2016 a deținut și un Bentley. Anul acesta, mama Svetlanei Polyakova, pensionara, a primit și un Mercedes, care costă 20 de milioane de ruble (aproape 167.000 de euro).

Sursa: istorie.media

Fiica lui Polyakova, Polina, a studiat la Imperial College Business School din Londra. Acum deține mai multe companii în capitala Marii Britanii, una dintre ele – PPK Investments Ltd – este înregistrată pe Hollandgreen Place. Această stradă este situată în Kensington, unul dintre cele mai scumpe cartiere din Londra. În aceeași casă în care este înregistrată firma, fiica Svetlanei Polyakova Polina a închiriat un apartament în 2016 pentru 999 de ani. Astfel de contracte de închiriere pe termen lung sunt o formă indirectă comună de proprietate în Regatul Unit. Polina a plătit pentru apartament 4,4 milioane de lire sterline. La momentul tranzacției, Polina avea 21 de ani.

Ministerul Afacerilor Externe și Svetlana Polyakova nu au răspuns solicitării de a face comentarii pe marginea subiectului.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO „Am 61 de ani, dar am corpul unui bărbat de 38”. Dave explică...
Ce salariu primește un angajat la 'împinge tava' în Mamaia, acum, în 2024. Are o...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Mișcarea strategică a lui Putin în Marea Neagră. Fotografii din satelit arată unde și-au mutat...
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
Vedeta celebră, diagnosticată cu CANCER la sân. A suferit 4 operații în doar 10 luni
Afacerea cu care investitorii arabi ar putea da lovitura în România. Şeicii vor să facă...
Ireal ce au găsit medicii din Botoșani în burta ei: E URIAȘĂ!
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
Devine obligatoriu prin lege în România. Îți confiscă toți banii. Se aplică din 1 octombrie
Cine a fost amanta lui Florin Piersic. S-a iubit cu actorul timp de nouă ani
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Gabriela Cristea, despre sacrificiile prin care a trecut pentru a ajunge un antreprenor de succes:...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Anders Celsius, omul din spatele scalei de temperatură