Mâna lungă a Moscovei. Federația Rusă avertizează ”Evenimentul Zilei”! Dan Andronic: ”O dovadă de ipocrizie demnă de analele istoriei”

Mâna lungă a Moscovei. Federația Rusă avertizează ”Evenimentul Zilei”! Dan Andronic: ”O dovadă de ipocrizie demnă de analele istoriei”
Publicat: 03/08/2023, 10:32
Actualizat: 03/08/2023, 10:33

Federația Rusă se consideră moștenitoarea URSS, așa că nu are nici o reținere să trimită avertismente dure la București. Este, în ultimă instanță, o atitudine cu valențe istorice, mai ales atunci când vine vorba despre popoare pe care le consideră, încă, în sfera lor de influență, ca pe vremea Tratatului de la Varșovia, notează jurnalistul Dan Andronic după ce agenția Roskomnadzor a transmis o adresă către redacția ”Evenimentul Zilei”.

Redacția ”Evenimentul Zilei” a o adresă oficială din partea Roskomnadzor, agenția Federației Ruse care se ocupă cu cenzura presei în Federația Rusă, înființată de Vladimir Putin în 2007.

Brusc, notează jurnalistul Dan Andronic, se arată interesată de protecția datelor personale, ale invadatorilor, venind cu cererea de ștergere a datelor personale ale unui colonel din armata rusă lichidat într-un schimb de focuri în invazia din Ucraina. Invocând legislația din Rusia!

Serviciul Federal de Supraveghere a Comunicațiilor, Tehnologiei Informației și Mass-Media, abreviat Roskomnadzor (RKN), este agenția executivă federală rusă responsabilă de monitorizarea, controlul și cenzura mass-media ruse. Domeniile sale de responsabilitate includ media electronică, comunicațiile de masă, tehnologia informației și telecomunicațiile, supravegherea respectării legii, protejarea confidențialității datelor cu caracter personal în curs de prelucrare și organizarea activității serviciului de radiofrecvență.

Wikipedia

Sursa – Evenimentul Zilei

Dan Andronic: ”Mâna lungă a Moscovei va ajunge și la București!”

Inițial, scrie Dan Andronic, ”nu am dat atenție acestei adrese, venită pe email, m-a amuzat absurditatea ei evidentă, apoi văzând că nu avem nici o reacție, ne-au trimis-o și prin poștă, cu confirmare de primire. Am citit-o mai atent și am decis să o facem publică”.

”Pentru că mi se pare în primul rând o amenințare. Apoi o dovadă de ipocrizie demnă de analele istoriei. Să invadezi o țară și să fii deranjat că apar datele personale, fotografia și livretul militar al unui colonel din armata rusă, ucis în luptă, este un exemplu de univers paralel în care trăiesc rușii sub Țarul de la Kremlin. Mai ales că sunt foarte puțin deranjați de victimele civile ale bombardamentelor sălbatice la care supun Ucraina.

Iar totul se face în numele respectării «drepturile și libertățile umane și civile în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal, inclusiv protecția dreptului la viața privată și a familiei». Așa scrie în adresă așa citim! Deși este incredibil.

Cum poate pune pe hârtie o asemenea minciună un reprezentant al administrației de la Moscova nu mă mai miră. Dar aroganța de a trimite un asemenea avertisment unei redacții, direct directorului general, întregii redacții, reprezintă un semnal pe care trebuie să-l înțelegem la adevărata lui valoare: Mâna lungă a Moscovei va ajunge și la București!”, mai scrie jurnalistul Dan Andronic.

Stimaţi domni,

Ce transmite Roskomnadzor către Evenimentul Zilei

Iată și conținutul adresei pe care agenția Roskomnadzor a transmis-o către redacția ”Evenimentul Zilei”.

”Federația Rusă pune un accent deosebit pe drepturile și libertățile umane și civile în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal, inclusiv protecția dreptului la viața privată și a familiei. La 27 iulie 2006, Legea federală nr. 152-FZ «Cu privire la datele cu caracter personal» a fost adoptată în Federația Rusă (în continuare – Legea federală „Cu privire la datele cu caracter personal”).

Scopul Legii federale «Cu privire la datele cu caracter personal» este de a proteja drepturile și libertățile persoanelor în ceea ce privește prelucrarea datelor lor personale, inclusiv protecția dreptului la viața privată și a familiei. Conform legislației ruse, Serviciul Federal de Supraveghere din Sfera telecomunicațiilor, tehnologiilor informaționale și comunicațiilor de masă este autorizat să protejeze drepturile persoanelor vizate de date cu caracter personal (în continuare – organism autorizat, Roskomnadzor).

Conform articolului 17 din Legea federală «Cu privire la datele cu caracter personal», în cazul în care un subiect al informațiilor cu caracter personal consideră că un operator efectuează prelucrarea datelor sale cu caracter personal cu încălcarea cerințelor Legii federale „Cu privire la datele cu caracter personal” sau îi încalcă în alt mod. drepturile și libertățile sale, subiectul datelor cu caracter personal are dreptul de a contesta actele sau omisiunile operatorului la organismul autorizat privind protecția drepturilor persoanelor vizate.

Dându-și seama de acest drept, Roskomnadzor a primit o scrisoare de asistenta in ștergerea datelor cu caracter personal postata pe pagina de Internet fără acordul corespunzător.

În cadrul analizei contestației de către Roskomnadzor, s-a constatat că datele personale ale A.V. Stesev (nume, prenume, patronim, imagine fotografică, activitate profesională) au fost postate pe pagina de internet fără acordul corespunzător. Pentru a asigura protecția drepturilor subiectului datelor cu caracter personal, Roskomnadzor, reprezentând interesele cetățenilor Federației Ruse în temeiul legii, solicită asistență pentru ștergerea datelor cu caracter personal ale A.V. Stesev de pe pagina de internet.

Vă rugăm să ne informați despre rezultatele examinării cererii prin e-mail la rsoc [email protected] sau trimiteți o scrisoare la adresa Kitaygorodsky proezd 7, p. 2, Moscova, Rusia, 109992”, se arată în adresa transmisă de Roskomnadzor către Evenimentul Zilei.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Se dau TOTAL GRATUIT, direct de la UE. Trebuie să depui cererea până pe 30...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii