Marcel Ciolacu bate șaua să priceapă Ionel Arsene. Ce spune șeful PSD după incidentul podului rupt de la Luțca: „Ar detensiona acest moment până când vin rezultatele anchetei”

Marcel Ciolacu bate șaua să priceapă Ionel Arsene. Ce spune șeful PSD după incidentul podului rupt de la Luțca: Ar detensiona acest moment până când vin rezultatele anchetei
Marcel Ciolacu, liderul PSD
Publicat: 14/06/2022, 17:32
Actualizat: 14/06/2022, 17:36

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, consideră că preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, are „maturitatea politică necesară” de a se autosuspenda de la şefia filialei PSD Neamţ pe perioada anchetei demarată după ruperea podului de la Luţca. 

Prăbușirea podului de peste râul Siret, de la Luțca, județul Neamț – la șapte luni după așa-zisa reabilitare de 8 milioane de lei – a readus în prim plan contractele ”cu cântec” și vulnerabilitățile unor astfel de construcții, expertizele tehnice care le acoperă, condițiile de siguranță și graba inaugurării pentru poza de final, însoțită de anunțul că încă un mare proiect de infrastructură din România a fost finalizat.

Doi șoferi se aflau pe pod în momentul prăbușirii, iar unul dintre ei a ajuns la spital cu răni. În apropierea podului era o turmă cu oi, multe fiind prinse sub dărâmături. 

„Părerea mea e că ancheta trebuie să se desfăşoare rapid. Am vorbit cu domnul Sorin Grindeanu şi am înţeles că există o solicitare şi la nivelul CNAIR de a se face o expertiză rapidă. Am văzut implicarea premierului care a şi propus acolo un pod al Armatei pentru ca cetăţenii să nu aibă de suferit. Din punct de vedere politic, am vorbit cu domnul Arsene.

Nu ştiu cine are implicarea mai multă cu adevărat. Consiliul Judeţean este beneficiarul, nu cel care urmăreşte fazele, nici de proiectare şi nici de expertiză. Eu cred că domnul Arsene are maturitatea politică şi eu ştiu că este un bun coleg şi pe perioada anchetei cred că o suspendare a dânsului din funcţia de preşedinte al PSD Neamţ ar detensiona acest moment până când vin rezultatele anchetei. Am avut discuţii deoarece este colegul meu şi este normal să avem aceste discuţii”, a declarat Marcel Ciolacu, marţi, la Parlament, potrivit news.ro.

Acesta a mai spus că e îngrijorat de astfel de evenimente şi încă se întreabă cine este cu adevărat resposabil, constructorul sau altcineva.

„Ca toţi românii, sunt îngrijorat de ce se întâmplă. Am înţeles că la Ministerul Transporturilor există obligativitatea să fie verificate aceste poduri din şase în şase luni. Stau să mă întreb cine este cu adevărat responsabil, constructorul care a construit în baza unui proiect şi expertize. Trebuie să vedem dacă proiectul este corect şi expertiza este corectă. Ştim cu toţii că astfel de lucrări sunt urmărite în fiecare fază de Inspectoratul în Construcţii. A

ştept o decizie şi anchetă cât mai rapidă. (…) Nici preşedintele consiliului judeţean, nici preşedintele României nu pot decide să dea drumul mai repede la un pod, iar decizia se ia la nivelul experţilor. (…) Dacă este un om vinovat, să meargă la puşcărie. Momentan există o anchetă”, a completat Ciolacu.

Situația de la Luțca nu s-a modificat încă de la momentul prăbușirii podului de joi, 9 iunie 2022. Corespondentul Gândul aflat la fața locului a vorbit cu pompierii și jandarmii care sunt cantonați în zona respectivă și aceștia au explicat că nici în momentul de față și nici în viitorul apropiat nu se va putea interveni asupra resturilor podului dărâmat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Cursul valutar anunțat de BNR pentru ziua de joi, 28 martie 2024: Care este evoluția...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
Spania: explozia nunţilor în rândul celor de peste 60 de ani
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
NOILE REGULI la care sunt obligaţi românii în Schengen. Se aplică din 31 martie
Nouă eliminare la Survivor All Stars. Echipa Faimoșilor rămâne din nou fără un membru
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Imagini tulburatoare! Andreea Morega, condusă pe ultimul drum de sute de oameni și un sobor...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
A fost găsită prima așezare Homo sapiens de după părăsirea Africii