Marcel Ciolacu, despre Sorin Cîmpeanu: „A greşit când a demisionat. Când îți asumi proiecte mari, întotdeauna deranjezi”

Marcel Ciolacu, despre Sorin Cîmpeanu: „A greşit când a demisionat. Când îți asumi proiecte mari, întotdeauna deranjezi”
Marcel Ciolacu
Publicat: 06/10/2022, 22:22

Marcel Ciolacu, preşedintele Partidului Social Democrat, a comentat demisia lui Sorin Cîmpeanu. În opinia sa, fostul ministru al Educației trebuia „să-și ducă mandatul până la capăt, să stea să își finalizeze proiectul”.

Reacția lui Ciolacu vine la câteva zile după ce Sorin Cîmpeanu a anunţat că şi-a dat demisia din funcția de ministru al Educaţiei, după scandalul izbucnit în ultimele zile în care a fost acuzat de plagiat.

Întrebat despre acest demers, liderul PSD a spus că în opinia sa Cîmpeanu a făcut o greșeală.

„Domnul Cîmpeanu a greșit când a demisionat. Trebuia să-și ducă mandatul până la capăt, să stea să își finalizeze proiectul. Nu am înțeles exact ce a plagiat, ce nu a plagiat.

Când îți asumi proiecte mari, întotdeauna deranjezi (…) A fost un asediu împotriva ministrului Sorin Cîmpeanu pentru că și-a asumat un mare proiect.

Cert este că educația din România nu mai poate continua așa, nu avem nicio universitate în top 500, nu avem multe și când îți asumi un proiect așa de mare, atunci îl duci până la capăt. A fost o greșeală demisia lui”, a spus Marcel Ciolacu, la DCNews.ro

Legea Educației, amânată din nou de Guvern

Cea mai controversată măsură din pachetul de legi ale Educației este examenul de admitere în colegii. Mulţi contestă ideea si spun că asta ar încuraja meditațiile cu profesori din interiorul acelor unități de învăţământ.

Conform proiectului, Bacalaureatul va fi complet diferit începând cu 2027. Va fi compus din două probe scrise obligatorii, pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările. O probă va fi la limba și literatura română, si cu subiecte de gramatică. Iar cunoștințele de matematică, științe reale, istorie, geografie şi științe socio-umane vor fi testate printr-o probă unică.

Elevii din clasa pregătitoare nu vor mai primi calificative, conform proiectului. Iar notele de la Sport sau Muzică vor dispărea complet, indiferent de anul de studiu. La aceste materii, elevii vor vedea doar dacă au fost admişi sau respinşi.

Va apărea şi portofoliul elevului, care va include rezultatele din catalogul electronic din toţi anii de şcoală, dar şi rezultatele evaluărilor din clasele a 2-a, a 4-a şi a 6-a.

Dirigintele şi consilierul şcolar vor face o recomandare de orientare şcolară obligatorie pentru fiecare elev, la finalul clasei a 8-a, pe baza Portofoliului. Nici această măsură n-a fost primită prea bine în spaţiul public.

În cazul învățământului superior, cea mai controversată măsură rămâne desființarea Consiliului care se ocupa de verificarea plagiatelor. Menținerea rectorilor în funcție pe viață este o altă problemă semnalată de societatea civilă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase