Marcel Ciolacu: ”Marea Unire nu ar fi fost posibilă fără românii obișnuiți, adesea rămași anonimi”

Marcel Ciolacu: ”Marea Unire nu ar fi fost posibilă fără românii obișnuiți, adesea rămași anonimi”
Marcel Ciolacu
Publicat: 01/12/2021, 10:09

Marcel Ciolacu – președintele PSD – a transmis un mesaj tuturor românilor cu ocazia zile de 1 Decembrie, Ziua Națională a României. Liderul social-democraților a scris, pe pagina sa de socializare, că această zi de sărbătoare este cel mai bun prilej pentru deschiderea unui ”nou capitol”.

România nu este doar a celor ”privilegiați”, amintește Marcel Ciolacu, ci a oamenilor obișnuiți fără de care Marea Unire nu ar fi fost posibilă. Aceștia sunt cei mai importanți, chiar dacă rămân, de cele mai multe ori, anonimi.

În ultimă instanță, ”greul” este doar pe umerii oamenilor simpli, mai scrie președintele PSD, a tatălui care pleacă la slujbă, a mamei care, uneori, este nevoită să aibă două job-uri, a unor tineri care studiază pentru a avea o viață mai bună.

”Ziua Națională este cel mai bun prilej pentru a deschide un nou capitol, în care TOȚI românii să fie parte. Marea Unire nu ar fi fost posibilă fără românii obișnuiți, adesea rămași anonimi, care au întreținut acest vis timp de secole și au luptat cu toată ființa pentru înfăptuirea sa. La fel ca atunci, avem datoria ca astăzi să onorăm contribuția celor care țin pe umerii lor această națiune. Să nu uităm că România este în primul rând a lor, nu doar a celor privilegiați din vârf. A tatălui care se trezește cu noaptea în cap pentru a avea grijă de mica sa afacere. A mamei care se chinuie din greu cu două job-uri pentru a-i oferi o viață mai bună copilului său. A tinerilor care învață pe rupte pentru a-și face un rost în viață. A bunicilor care după o viață de muncă vor să se bucure în liniște de nepoți”, scrie Marcel Ciolacu în mediul online.

”Să dăm la o parte lucrurile care ne separă și să construim din nou”

România este a oamenilor obișnuiți, iar Ziua Națională a României ar trebui să fie doar a lor, mai scrie președintele PSD Marcel Ciolacu.

Iar România nu poate merge mai departe decât prin acești oameni, conchide liderul social-democraților. Oamenii politici, la rândul lor, ar trebui să ”dea la o parte” lucrurile care îi separă și să ”construiască” din nou.

”Ei sunt România! Ei sunt românii care ne amintesc în fiecare zi cine suntem și ce valori avem cu adevărat. Ziua de azi trebuie să fie a lor! A tuturor românilor care cu cinste, demnitate și curaj duc prin munca lor această națiune înainte.

Pentru ei, avem datoria ca, după 103 ani de la Marea Unire, să dăm la o parte lucrurile care ne separă și să construim din nou. Avem o oportunitate extraordinară în față. Depinde doar de noi dacă vom reuși, astfel încât peste câțiva ani să ne bucurăm cu toții pentru realizările pe care le-am făcut împreună! La mulți ani, români! La mulți ani, România!”, încheie Marcel Ciolacu mesajul adresat românilor cu ocazia Zilei Naționale a României.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult